• BIST 100

    15124,81%-0,11
  • DOLAR

    43,18% 0,06
  • EURO

    50,38% 0,19
  • GRAM ALTIN

    6441,22% 1,23
  • Ç. ALTIN

    10367,47% 0,53

10 saatlik otopsi! Narin Güran cinayetinde yeni gelişme!

Türkiye'nin konuştuğu Narin Güran cinayetinde ön otopsi raporu belli oldu. 10 saat süren otopsi sonucunda çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Minik Narin'in bacağında kırık, boynunda ise lezyon tespit edildi.

POLİS-ADLİYE 9.09.2024 09:03:00 0
10 saatlik otopsi! Narin Güran cinayetinde yeni gelişme!

Diyarbakır'da Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturma tüm titizliliği ile sürüyor. Narin Güran'ın Adli Tıp Kurumu'nda süren otopsisi sona erdi. Yaklaşık 10 saat süren otopsi ile çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Elde edilen ön otopsi raporuna göre; minik Narin'in bacağında kırık, boynunda ise lezyon tespit edildi.

23 KİŞİ GÖZALTINDA

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve bugün cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde 21 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Narin'in ön otopsi raporu belli oldu! Çarpıcı detaylar ortaya çıktı - Resim : 1

Şüpheliler, güvenlik güçlerince gözaltına alındı.

ANNE, BABA, 3 AMCA GÖZALTINDA

Gözaltına alınanlar arasında Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, üç amcası ve tutuklanan amcası S.G'nin eşinin de bulunduğu öğrenildi.

İki ağabeyden birinin daha önce gözaltına alınan ve kolundaki ısırık izi İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılan işlemlerde Narin Güran'a ait olmadığı belirlenerek serbest bırakılan E.G. (18) olduğu öğrenildi.

Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürerken Narin Güran'ın amcasının da bulunduğu 2 kişi daha gözaltına alındı.

Narin'in ön otopsi raporu belli oldu! Çarpıcı detaylar ortaya çıktı - Resim : 2

AMCA TUTUKLANMIŞTI

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışması başlatılmış, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın amcası S.G, 2 Eylül'de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, kaybolan Narin Güran'ın kıyafetleriyle Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette saat 08.45 sıralarında ölü bulunduğunu açıklamıştı.

Zorluoğlu, "İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konulup dere kenarına getirildiği, çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır." ifadelerini kullanmıştı.

Narin'in ön otopsi raporu belli oldu! Çarpıcı detaylar ortaya çıktı - Resim : 3

“BÜTÜN DELİLLER TEK TEK İNCELENİYOR”

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, soruşturmanın sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için zaman zaman bu tür gizlilik kararlarının alındığını belirterek, İçişleri Bakanı'nın bazen de Adalet Bakanı'nın belirli gelişmeleri kamuoyuyla paylaştığını söyledi.

Eren, Cumhuriyet başsavcıları, başsavcı vekilleri ve soruşturmayı yürüten savcılarla ilk günden beri iletişim halinde olduklarını ifade ederek, Diyarbakır Barosu olarak soruşturma sürecinin tamamında gizlilik ilkeleri doğrultusunda dosyayı takip ettiklerini belirtti.

Yaklaşık 8 saattir süren bir otopsi işlemi olduğunu dile getiren Eren, şunları kaydetti:

“Saat 12.20'de başladı ve halen devam ediyor. (Narin Güran'ın kıyafetleriyle birlikte dere kenarında çuval içerisinde ölü bulunması) Narin'in çantası, terlikleri de torbadaydı. Bütün bunlar delil ve hepsi tek tek inceleniyor. Torbadaki en küçük çakıl, toprak ne derseniz tüm numuneler büyük bir titizlikle alındı. Bu nedenle ön delil toplama işlemi yaklaşık 3 saat sürdü. Şu anda da otopsi işlemleri bitmek üzere. 19 gün sonra Narin'in bedenine ulaşıldı. Şu an için ön rapor bir şekilde hazırlanacak ama patolojik ve biyolojik incelemeler, araştırmalar gelmediği sürece şu an için bir şey söylemek çok zor. İçeride yaklaşık 13-14 uzman 8 saattir çalışıyor. Ben de her dakikasında otopsiye dahil oldum. Bir şekilde bu raporların sonucunu beklememiz lazım. Narin'in bedeninde aradan geçen 19 günden kaynaklı deforme olduğundan ölüm sebebini tespit biyolojik ve patolojik araştırmaların sonucuna bağlı.”

Yetkili makamların ön rapora ilişkin açıklamalarını beklediklerini anlatan Eren, şimdiden nasıl öldürüldüğü konusunda net bir şey söylemenin mümkün olmadığını belirtti.

Narin'in ön otopsi raporu belli oldu! Çarpıcı detaylar ortaya çıktı - Resim : 4

Eren, "Narin bir şekilde katledildi ve failler de dışarıda olabilir. Bu anlamda bilgi konusundaki bu hassasiyet de kamuoyu tarafından dikkate alınmalı." ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin, "21 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların buradaki delillerle bir alakası var mı?" sorusu üzerine Eren, şunları söyledi:

"Gözaltılar otopsi işlemlerine bağlı elde edilen bir delille alınan karar değil. Zaten birçoğu şüpheli ya da beyan sahibi olarak daha önce alınmıştı. Şu an ortada Narin'in bedeni üzerinden somutlaşmış ve herhangi biri hakkında gözaltı kararı verilecek bir delil ve tespit yok. Raporların dönüşü beklenecek."

"Çuvalda Narin'in kıyafetlerinin olduğunu söylediniz. Başka neler vardı?" sorusunu ise Eren şöyle yanıtladı:

"Narin'in çantası var, Elif-Ba'sı ve terliği var. Bunların hepsi torbanın içerisinde."

Eren, bir gazetecinin "Terliğinin ikisi de torbada mıydı? sorusu üzerine "Evet." dedi.

Narin'in ön otopsi raporu belli oldu! Çarpıcı detaylar ortaya çıktı - Resim : 5

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SÜRECİN BİZZAT TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün cansız bedeni bulunan Narin Güran'la ilgili, "Narin evladımızı bizden kopartanların hak ettikleri en ağır cezayı almaları için adli sürecin bizzat takipçisi olacağımın bilinmesini istiyorum." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bu sabah naaşına ulaşılan Narin kızımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Canice, vahşice katledilen Narin'in acı haberi hepimizi derinden yaraladı, üzüntümüzün tarifi yok." değerlendirmesinde bulundu.

Narin'ın kayıp ihbarının alınmasından itibaren güvenlik güçlerinin çok yoğun bir şekilde kendisine canlı ulaşmak için gayret gösterdiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"19 gün boyunca süren aramalar neticesinde maalesef yüreklerimize su serpen bir haber alamadık. Narin'i katledenlerin adalet önünde mutlaka hesap vermesini sağlayacağız. Narin evladımızı bizden kopartanların hak ettikleri en ağır cezayı almaları için adli sürecin bizzat takipçisi olacağımın bilinmesini istiyorum."

Narin'in ön otopsi raporu belli oldu! Çarpıcı detaylar ortaya çıktı - Resim : 6

GÖZALTI SAYISI 24'E YÜKSELDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından Narin Güran cinayetine ilişkin açıklama yaptı. Otopsi işlemlerinin 21.40'ta tamamlandığını belirten Bakan Tunç, soruşturmaya ilişkin gözaltı sayısının 24'e çıktığını aktardı.

Bakan Tunç paylaşımında şunları ifade etti:

"Yüreğimizi yakan Narin Güran evladımızın ölümüyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kesin ölüm nedeninin tespit edilebilmesi amacıyla Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda adli tıp uzmanlarınca sabah saat 10.30'da başlayan otopsi işlemi akşam saat 21.40'ta tamamlanmıştır.

Uzman adli tıp heyeti tarafından gerçekleştirilen otopsi işleminde, alınan doku örnekleri üzerinde kimyasal, biyolojik, patolojik ve diğer bazı incelemelerin yapılması gerekmektedir. Bu nedenle alınan örneklerden bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığınca, bir kısmı ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca incelendikten sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenlenecektir.

Soruşturmanın bu aşamasında gözaltına alınan kişilerin ifade işlemleri devam etmektedir. Her ayrıntı tek tek titizlikle incelenmekte olup, elde edilen deliller doğrultusunda 1 kişi daha gözaltına alınmış, soruşturmada gözaltındaki kişi sayısı 24'e yükselmiştir.

Bu acı olayın aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için tüm ayrıntıların üzerine kararlılıkla gidilmektedir. Narin evladımızın ölümüne sebep olan ya da olanlar, adalet önünde hesap vermekten kaçamayacaktır."

Haberi Yorumla

Sokak ortasında tartıştığı dayısını tabancayla vurdu

Evden AK-47 ve el bombası çıktı: 4 kişi tutuklandı

"Toplum olarak ortak değerler etrafında kenetlenmemize vesile oluyur"

Otopark, rüzgarlık ve yangın merdivenine yeni kurallar...

Özgü Namal aşk orucunu bozdu! Sevgilisi bakın kim çıktı

Ulusal ve Uluslararası Uzmanlar ÇÜ'de Buluştu!

Direksiyon sınavı için yeni dönem yolda...

Çalışanlar dikkat! Mola izni vermeyen ve maaşı geç ödeyen işverene para cezası

Nefes kesen hastalık! Bocavirüs alarmı: 2 yaş altı çocuklar risk altında

Adana Oto Center’da Ayyıldız güven tazeledi...

Çığ: “Zübeyde Hanımın Mücadelesi Bizlere İlham Veriyor”

Asgari ücret ve emekli maaşları gelen zamlarla eridi

Seyhan Belediye Başkanlığı Koşusu’nu Hood River Kazandı

Fuhuş partilerini duyunca...

Fatih Terim'in kızı Buse Terim sevgilisiyle tatile çıktı! Aşk pozları gündemde!

Zuhal Topal süper minisiyle poz verdi! "Gittikçe gençleşiyor"

Yarından itibaren değişiyor: Kartla ödeme yapan herkesi ilgilendiriyor!

Kısacık’ın Yapay Zeka Önerisini İktidar Hayata Geçirdi...

Özel Eğitimde Derin Kriz!

Uluslararası Tenis Turnuvası Adana’da yapılacak

Fotoğraflar soruldu, 'özel jet'i anlattı...

Alzheımer’a karşı umudun ışığını yak !

Ünlü rapçi Blok3 babası için kesenin ağzını açtı! Hayalindeki lüks aracı hediye etti

Adana'da bir çiftlik evinde ruhsatsız silahlar ile uyuşturucu ele geçirildi

Ev ve ahır küle döndü...

Savcıya 6 Yıl, polise 26 yıl hapis cezası verildi...

Husumetlilerin kanlı kavgası: 1 ölü, 5 yaralı

İbrahim Tatlıses konserlerini erteleyip adliyeye gitti! Tatlıses, Dilan Çıtak'ı şikayet etti...

Çocuğunun eski öğretmenini darp edip, tabancayla ateş etti...

Adliye'de silahlı saldırı: Savcı, duruşmayı basıp kadın hakimi vurdu!

Yükleniyor

Çığ: “Zübeyde Hanımın Mücadelesi Bizlere İlham Veriyor”

Asgari ücret ve emekli maaşları gelen zamlarla eridi

Kısacık’ın Yapay Zeka Önerisini İktidar Hayata Geçirdi...

“Sorunlar seyrederek değil, çalışarak çözülür”

Özdemir: "Türkiye’nin en büyük partisi olana kadar çalışacağız"

Adana’ya dev yatırım! Binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak...

Ayhan Barut’tan hem kutlama hem çağrı

CHP'li Zeybek: “Tutuklu Belediye Başkanlarımız Kahramandır”

Ayhan Barut, “Su Yasası çıksın, acil adım atılsın”

Devlet BAHÇELİ'den Adana sohbeti...

Sokak ortasında tartıştığı dayısını tabancayla vurdu

Otopark, rüzgarlık ve yangın merdivenine yeni kurallar...

Direksiyon sınavı için yeni dönem yolda...

Çalışanlar dikkat! Mola izni vermeyen ve maaşı geç ödeyen işverene para cezası

Adana Oto Center’da Ayyıldız güven tazeledi...

Ev ve ahır küle döndü...

Husumetlilerin kanlı kavgası: 1 ölü, 5 yaralı

Adliye'de silahlı saldırı: Savcı, duruşmayı basıp kadın hakimi vurdu!

Kaymakam Alkan’dan Nacar’a ziyaret

Baba ve oğluna kurşun yağdırdı: Oğlu öldü, baba ağır yaralı...

Pozantı’da vatandaş halk ekmekten memnun!

Kadın Muhtarın tutumu yakışmadı…

Pozantı’da Sosyal Belediyecilik Atağı

Vali Köşger: Menderes Adası, Adanalıların tamamının kullanımına açılacak

Pozantı'da "Odun-Kömür Çilesi Bitti, Konfor Geldi"

Başkan Tekin: ”Umudu ve direnci diri tutuyoruz”

Kozay: Onur günümüzü gururla kutluyoruz

Adana’da Yağmur İçin Tarih Verildi...

Akkan; “Adana’nın Kurtuluşu, Özgürlük ve Direniş Ruhunun Adıdır”

Başkan Geçer, "Adanalılar, Kurtuluş Savaşı’nın önemli bir parçası olmuştur"

Nefes kesen hastalık! Bocavirüs alarmı: 2 yaş altı çocuklar risk altında

Alzheımer’a karşı umudun ışığını yak !

Tiryakilere kötü haber!

Okullarda salgın var! Düşmeyen ateşe dikkat!

Avrupa'da alarm veren grip vakası artık Türkiye'de!

O Gıdayı 30 Gün Tüketmezseniz Olacaklar!

Büyükşehir ile Koza Rotary arasında iş birliği protokolü imzalandı

Dünya devi Nestle'de bebek maması krizi! Türkiye dahil 50 ülkede ürünlerini geri çağırdı

Tonlarca Sahte Şampuan ve Deterjan Ele Geçirildi...

Halil Nacar: Paramedik camiası önemli parçamız

Ulusal ve Uluslararası Uzmanlar ÇÜ'de Buluştu!

Özel Eğitimde Derin Kriz!

Çocuğunun eski öğretmenini darp edip, tabancayla ateş etti...

Sarıgeçili: "Atamalar planlı, kadrolu ve adil olmalı"

Rektör Beriş Uluslararası Öğrencilerle Buluştu...

MEB 81 ile yazı gönderdi...

Gazeteci Özke, Brüksel’den Adana’yı anlattı

İsmet İnönü Kız Mtal bilgiyle güçlenen nesiller yetiştiriyor

Seyhan Rotary Kurtuluş Satranç Turnuvası yapıldı

ATÜ ile Kazakistan Sivil Havacılık Akademisi arasında akademik iş birliği

Çığ: “Zübeyde Hanımın Mücadelesi Bizlere İlham Veriyor”

SİYASET

Asgari ücret ve emekli maaşları gelen zamlarla eridi

SİYASET

Seyhan Belediye Başkanlığı Koşusu’nu Hood River Kazandı

SPOR

Fuhuş partilerini duyunca...

MAGAZİN

Fatih Terim'in kızı Buse Terim sevgilisiyle tatile çıktı! Aşk pozları gündemde!

MAGAZİN

Zuhal Topal süper minisiyle poz verdi! "Gittikçe gençleşiyor"

MAGAZİN

Yarından itibaren değişiyor: Kartla ödeme yapan herkesi ilgilendiriyor!

EKONOMİ

Kısacık’ın Yapay Zeka Önerisini İktidar Hayata Geçirdi...

SİYASET

Özel Eğitimde Derin Kriz!

EĞİTİM

Uluslararası Tenis Turnuvası Adana’da yapılacak

SPOR

İlginizi Çekebilir


Trump hedef haritasını genişletiyor! İngiliz basını yazdı: '5 ülke diken üstünde'

Sanal alemde küresel siber suç ağı! Uzmanlar alarma geçti...

Yeni neslin şifresi mi? Yasaklandıkça okullarda yayıldı: '67' nedir?

Salgın yayılıyor! DSÖ açıkladı....

'Pandemiden çok daha ağır geçecek'

Papa 14. Leo, Ankara'da! İşte ilk görüntüler ve karşılayan isim

Hong Kong’u sarsan felaket! Ölüler ve mahsur kalanlar var...

Kuş gribi alarmı: H5N5 virüsü dünyada ilk kez can aldı...

Bu hastalığın tedavisi yok: Marburg virüsü salgını yayılıyor!

Ekonomiyi kötü etkilemesinden korkuluyor! Avrupa'da yeni salgın alarmı