• BIST 100

    10698,13%1,25
  • DOLAR

    42,31% 0,03
  • EURO

    49,06% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5459,78% -0,65
  • Ç. ALTIN

    9189,23% 0,00

10 saatlik otopsi! Narin Güran cinayetinde yeni gelişme!

Türkiye'nin konuştuğu Narin Güran cinayetinde ön otopsi raporu belli oldu. 10 saat süren otopsi sonucunda çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Minik Narin'in bacağında kırık, boynunda ise lezyon tespit edildi.

POLİS-ADLİYE 9.09.2024 09:03:00 0
10 saatlik otopsi! Narin Güran cinayetinde yeni gelişme!

Diyarbakır'da Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturma tüm titizliliği ile sürüyor. Narin Güran'ın Adli Tıp Kurumu'nda süren otopsisi sona erdi. Yaklaşık 10 saat süren otopsi ile çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Elde edilen ön otopsi raporuna göre; minik Narin'in bacağında kırık, boynunda ise lezyon tespit edildi.

23 KİŞİ GÖZALTINDA

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve bugün cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde 21 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Narin'in ön otopsi raporu belli oldu! Çarpıcı detaylar ortaya çıktı - Resim : 1

Şüpheliler, güvenlik güçlerince gözaltına alındı.

ANNE, BABA, 3 AMCA GÖZALTINDA

Gözaltına alınanlar arasında Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, üç amcası ve tutuklanan amcası S.G'nin eşinin de bulunduğu öğrenildi.

İki ağabeyden birinin daha önce gözaltına alınan ve kolundaki ısırık izi İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılan işlemlerde Narin Güran'a ait olmadığı belirlenerek serbest bırakılan E.G. (18) olduğu öğrenildi.

Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürerken Narin Güran'ın amcasının da bulunduğu 2 kişi daha gözaltına alındı.

Narin'in ön otopsi raporu belli oldu! Çarpıcı detaylar ortaya çıktı - Resim : 2

AMCA TUTUKLANMIŞTI

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışması başlatılmış, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın amcası S.G, 2 Eylül'de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, kaybolan Narin Güran'ın kıyafetleriyle Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette saat 08.45 sıralarında ölü bulunduğunu açıklamıştı.

Zorluoğlu, "İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konulup dere kenarına getirildiği, çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır." ifadelerini kullanmıştı.

Narin'in ön otopsi raporu belli oldu! Çarpıcı detaylar ortaya çıktı - Resim : 3

“BÜTÜN DELİLLER TEK TEK İNCELENİYOR”

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, soruşturmanın sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için zaman zaman bu tür gizlilik kararlarının alındığını belirterek, İçişleri Bakanı'nın bazen de Adalet Bakanı'nın belirli gelişmeleri kamuoyuyla paylaştığını söyledi.

Eren, Cumhuriyet başsavcıları, başsavcı vekilleri ve soruşturmayı yürüten savcılarla ilk günden beri iletişim halinde olduklarını ifade ederek, Diyarbakır Barosu olarak soruşturma sürecinin tamamında gizlilik ilkeleri doğrultusunda dosyayı takip ettiklerini belirtti.

Yaklaşık 8 saattir süren bir otopsi işlemi olduğunu dile getiren Eren, şunları kaydetti:

“Saat 12.20'de başladı ve halen devam ediyor. (Narin Güran'ın kıyafetleriyle birlikte dere kenarında çuval içerisinde ölü bulunması) Narin'in çantası, terlikleri de torbadaydı. Bütün bunlar delil ve hepsi tek tek inceleniyor. Torbadaki en küçük çakıl, toprak ne derseniz tüm numuneler büyük bir titizlikle alındı. Bu nedenle ön delil toplama işlemi yaklaşık 3 saat sürdü. Şu anda da otopsi işlemleri bitmek üzere. 19 gün sonra Narin'in bedenine ulaşıldı. Şu an için ön rapor bir şekilde hazırlanacak ama patolojik ve biyolojik incelemeler, araştırmalar gelmediği sürece şu an için bir şey söylemek çok zor. İçeride yaklaşık 13-14 uzman 8 saattir çalışıyor. Ben de her dakikasında otopsiye dahil oldum. Bir şekilde bu raporların sonucunu beklememiz lazım. Narin'in bedeninde aradan geçen 19 günden kaynaklı deforme olduğundan ölüm sebebini tespit biyolojik ve patolojik araştırmaların sonucuna bağlı.”

Yetkili makamların ön rapora ilişkin açıklamalarını beklediklerini anlatan Eren, şimdiden nasıl öldürüldüğü konusunda net bir şey söylemenin mümkün olmadığını belirtti.

Narin'in ön otopsi raporu belli oldu! Çarpıcı detaylar ortaya çıktı - Resim : 4

Eren, "Narin bir şekilde katledildi ve failler de dışarıda olabilir. Bu anlamda bilgi konusundaki bu hassasiyet de kamuoyu tarafından dikkate alınmalı." ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin, "21 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların buradaki delillerle bir alakası var mı?" sorusu üzerine Eren, şunları söyledi:

"Gözaltılar otopsi işlemlerine bağlı elde edilen bir delille alınan karar değil. Zaten birçoğu şüpheli ya da beyan sahibi olarak daha önce alınmıştı. Şu an ortada Narin'in bedeni üzerinden somutlaşmış ve herhangi biri hakkında gözaltı kararı verilecek bir delil ve tespit yok. Raporların dönüşü beklenecek."

"Çuvalda Narin'in kıyafetlerinin olduğunu söylediniz. Başka neler vardı?" sorusunu ise Eren şöyle yanıtladı:

"Narin'in çantası var, Elif-Ba'sı ve terliği var. Bunların hepsi torbanın içerisinde."

Eren, bir gazetecinin "Terliğinin ikisi de torbada mıydı? sorusu üzerine "Evet." dedi.

Narin'in ön otopsi raporu belli oldu! Çarpıcı detaylar ortaya çıktı - Resim : 5

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SÜRECİN BİZZAT TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün cansız bedeni bulunan Narin Güran'la ilgili, "Narin evladımızı bizden kopartanların hak ettikleri en ağır cezayı almaları için adli sürecin bizzat takipçisi olacağımın bilinmesini istiyorum." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bu sabah naaşına ulaşılan Narin kızımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Canice, vahşice katledilen Narin'in acı haberi hepimizi derinden yaraladı, üzüntümüzün tarifi yok." değerlendirmesinde bulundu.

Narin'ın kayıp ihbarının alınmasından itibaren güvenlik güçlerinin çok yoğun bir şekilde kendisine canlı ulaşmak için gayret gösterdiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"19 gün boyunca süren aramalar neticesinde maalesef yüreklerimize su serpen bir haber alamadık. Narin'i katledenlerin adalet önünde mutlaka hesap vermesini sağlayacağız. Narin evladımızı bizden kopartanların hak ettikleri en ağır cezayı almaları için adli sürecin bizzat takipçisi olacağımın bilinmesini istiyorum."

Narin'in ön otopsi raporu belli oldu! Çarpıcı detaylar ortaya çıktı - Resim : 6

GÖZALTI SAYISI 24'E YÜKSELDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından Narin Güran cinayetine ilişkin açıklama yaptı. Otopsi işlemlerinin 21.40'ta tamamlandığını belirten Bakan Tunç, soruşturmaya ilişkin gözaltı sayısının 24'e çıktığını aktardı.

Bakan Tunç paylaşımında şunları ifade etti:

"Yüreğimizi yakan Narin Güran evladımızın ölümüyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kesin ölüm nedeninin tespit edilebilmesi amacıyla Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda adli tıp uzmanlarınca sabah saat 10.30'da başlayan otopsi işlemi akşam saat 21.40'ta tamamlanmıştır.

Uzman adli tıp heyeti tarafından gerçekleştirilen otopsi işleminde, alınan doku örnekleri üzerinde kimyasal, biyolojik, patolojik ve diğer bazı incelemelerin yapılması gerekmektedir. Bu nedenle alınan örneklerden bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığınca, bir kısmı ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca incelendikten sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenlenecektir.

Soruşturmanın bu aşamasında gözaltına alınan kişilerin ifade işlemleri devam etmektedir. Her ayrıntı tek tek titizlikle incelenmekte olup, elde edilen deliller doğrultusunda 1 kişi daha gözaltına alınmış, soruşturmada gözaltındaki kişi sayısı 24'e yükselmiştir.

Bu acı olayın aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için tüm ayrıntıların üzerine kararlılıkla gidilmektedir. Narin evladımızın ölümüne sebep olan ya da olanlar, adalet önünde hesap vermekten kaçamayacaktır."

Haberi Yorumla

Vali Köşger: “Aile, toplumun en güçlü kalesidir”

Engellilere yüzde 20 indirim geliyor...

Kardeşinin yasak ilişki yaşadığı şahsı iç çamaşırı ile kaçarken öldürdü

Kazada ölen Miraç’ın babası: "Hayalleri vardı, makine ressamı olmak istiyordu"

ATÜ 14 Personel Alacak...

Seren Serengil'in annesi Nevin Teoman yoğun bakıma kaldırıldı...

Üniversitelerde devrim gibi değişiklik! Önümüzdeki sene hayata geçiriliyor...

Meriç Aral günler sonra sessizliğini bozdu...

Alışverişte iki fiyat uygulaması! Nakit farklı kredi kartıyla farklı, Meclis gündemine geldi

Anne ve 2 çocuğunun ardından baba Servet Böcek de hayatını kaybetti...

Kahreden tesadüf! Adana'da iki motosiklet çarpıştı; kuzen olan 2 sürücü öldü...

Survivor Yunus Emre ile boşandı bambaşka biri oldu! Göğüslerine estetik yaptırıp imaj değiştirdi

Doğum izni düzenlemesinde sona gelindi! Bakanlık düğmeye bastı...

Adana'dan Fatih Erbakan’la yeni döneme tam destek!

Başkan Yıldırım’dan sabotaj girişimlerine sert tepki

Ege Bağatur, vefatının 35.yılında kabri başında anıldı

Kısacık: Emeklilikte Mağduriyetler Giderilmeli

12 Yaşındaki çocuğa çarparak öldüren sürücü aracını bırakıp kaçtı

Adana’da hafta sonu Akdeniz Off-Road Kupası heyecanı yaşandı

Emlakta fahiş artışlara tavan sınırı!

Hazal Kaya ve Melisa Döngel arasında yer krizi! Belinden tutup kaydırdı

Zehirlenme faciasında yeni gelişme: Gözaltı sayısı arttı! Peki ailenin ölüm sebebi ne?

Kirada yeni dönem! İlanlarda karşılaşılıyor, istemeye başladılar '2 kere ödeyebilir'

Terör örgütü PKK'dan yeni adım!

Yoğun kar yağışı, sis ve sağanak geliyor!

Adana Türkiye’nin su ürünleri üssü haline geliyor...

Bulut, “Ya yandaş olacaksınız ya da yok olacaksınız”

Seyhan’ın Kompost Tesisi Üretime Güç Katıyor...

Ara tatil sona erdi! Milyonlarca öğrenci okula döndü...

Kafede çaya sodaya dilim limon istediler, kasada şok oldular! 2260 TL hesap...

Yükleniyor

Adana'dan Fatih Erbakan’la yeni döneme tam destek!

Başkan Yıldırım’dan sabotaj girişimlerine sert tepki

Kısacık: Emeklilikte Mağduriyetler Giderilmeli

Bulut, “Ya yandaş olacaksınız ya da yok olacaksınız”

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni düzenleme Meclis gündeminde!

Akkan, Yenibaraj Mahallesi'nde Vatandaş ve Esnafla Buluştu

MHP Adana çalışmalara hız verdi...

MHP “Seyhan’da 100 Bin” Hedefi Doğrultusunda Toplu Katılım Töreni

“Bir Kalem, Bir Dua; Filistin’e Umut Ola!”

Sadullah Kısacık:  “Halkın vergileri ödeyecek gücü kalmadı”

Vali Köşger: “Aile, toplumun en güçlü kalesidir”

Kardeşinin yasak ilişki yaşadığı şahsı iç çamaşırı ile kaçarken öldürdü

Kazada ölen Miraç’ın babası: "Hayalleri vardı, makine ressamı olmak istiyordu"

ATÜ 14 Personel Alacak...

Anne ve 2 çocuğunun ardından baba Servet Böcek de hayatını kaybetti...

Kahreden tesadüf! Adana'da iki motosiklet çarpıştı; kuzen olan 2 sürücü öldü...

Doğum izni düzenlemesinde sona gelindi! Bakanlık düğmeye bastı...

Ege Bağatur, vefatının 35.yılında kabri başında anıldı

12 Yaşındaki çocuğa çarparak öldüren sürücü aracını bırakıp kaçtı

Çalışanları ilgilendiriyor, hesapta 'büyük şok'

Seyhan’ın Kompost Tesisi Üretime Güç Katıyor...

Adana'nın su kaynakları belli oldu

Başkan Ali Demirçalı, Kozan yolu esnafıyla buluştu

“Cumhuriyetimizin temel ilkelerini yaşatmak hepimizin asli görevidir”

Güngör Geçer Karaisalı’da halkla buluştu

Vali Köşger Yüreğir’de vatandaşlarla buluştu

“Adana, su ürünleri sektöründe örnek bir merkez haline gelecektir”

Adana Trafiğini Rahatlatacak Proje Başladı...

Adana Büyükşehir’den Dev Yatırım! 11 Depo, 167 Km Hat...

 Seyhan belediyesinden temizlik atağı...

Ciddi bir yan etkisi ortaya çıktı...

Listeye 7 yeni ürün daha eklendi....

Balcalı Hastanesi Yeni Başhekim Prof.Dr. Ahmet Sebe Oldu...

Nacar: Teknoloji transfer ofisi hayırlı olsun

Tarım Bakanlığı markayı deşifre etti! Siyah çayda bile hile yapmışlar..

O doktorlar için savcılığa suç duyurusu yapılacak...

Coşkun’dan Nacar’a ziyaret...

Özel sağlık hizmetlerinde yeni kural! Herkes hastane açamayacak!

Kemoterapi daha etkili oalabilir...

Adana Verem Savaşı Derneği ÇÜ'ye Mamografi Cihazı Bağışladı...

Üniversitelerde devrim gibi değişiklik! Önümüzdeki sene hayata geçiriliyor...

Ara tatil sona erdi! Milyonlarca öğrenci okula döndü...

İlk ara tatil yarın sona eriyor...

Seyhan Belediyesinden Çocuklara Ara Tatil Sürprizi

Çukurova Üniversitesinde Vize Maratonu Başladı, Kütüphane 24 Saat Açık

ASİM VE ÇÜ’den önemli adım; “Üniversite–STK iş birliği genişliyor”

Kıvanç, "Girişimcilik İçin İyi Bir Fikre ve Çok Çalışmaya İhtiyaç Var"

EVKA Projesi tamamlandı...

Gazeteci Özke, geleceğin aydınlık yüzleriyle buluştu

“Her bir evladımız, yarının güçlü, dayanışmacı ve umut dolu bireyidir”

Kahreden tesadüf! Adana'da iki motosiklet çarpıştı; kuzen olan 2 sürücü öldü...

YAŞAM

Survivor Yunus Emre ile boşandı bambaşka biri oldu! Göğüslerine estetik yaptırıp imaj değiştirdi

MAGAZİN

Doğum izni düzenlemesinde sona gelindi! Bakanlık düğmeye bastı...

YAŞAM

Adana'dan Fatih Erbakan’la yeni döneme tam destek!

SİYASET

Başkan Yıldırım’dan sabotaj girişimlerine sert tepki

SİYASET

Ege Bağatur, vefatının 35.yılında kabri başında anıldı

YAŞAM

Kısacık: Emeklilikte Mağduriyetler Giderilmeli

SİYASET

12 Yaşındaki çocuğa çarparak öldüren sürücü aracını bırakıp kaçtı

YAŞAM

Adana’da hafta sonu Akdeniz Off-Road Kupası heyecanı yaşandı

SPOR

Emlakta fahiş artışlara tavan sınırı!

EKONOMİ

İlginizi Çekebilir


Bu hastalığın tedavisi yok: Marburg virüsü salgını yayılıyor!

Ekonomiyi kötü etkilemesinden korkuluyor! Avrupa'da yeni salgın alarmı

Siber suç şebekesine uluslararası operasyon! 40 bin aktif SIM kart ele geçirildi

DSÖ’den küresel tehdit uyarısı...

Geri sayım başladı...

Dünyanın gözü Gazze'de: Ateşkes anlaşması imzalandı...

Önlem alınmazsa yüzlerce kişi ölebilir! Acil çağrı yapıldı...

Gazzeli çocukların ‘Sumud’ umudu! "Bize giysi ve yiyecek getirecekler"

Covid'in yeni varyantı ortaya çıktı! Çok hızlı bulaşıyor!

Japon bilim adamları açıkladı: İşte kan gurubunuza göre ideal meslekler!