-
BIST 100
17487,30%-0,69
-
DOLAR
47,74% 0,08
-
EURO
55,12% 0,04
-
GRAM ALTIN
6703,74% -0,40
-
Ç. ALTIN
10727,65% 1,46
39 il için sarı kodlu alarm! Günlerce sürecek: Sağanak ve fırtına geliyor
Türkiye, yeni haftanın başına kadar yağışlı havanın etkisi altında kalacak. Yurt genelinde gök gürültülü sağanak beklenirken, iç ve batı bölgelerde hava sıcaklıklarının 4 ila 6 derece düşecek.
Özellikle İç Anadolu, Ege ve Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli yağış ve kısa süreli fırtına beklenirken, yetkililer ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

YURT GENELİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR
Meteoroloji verilerine göre Güneydoğu Anadolu’nun güneyi dışında ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. Yurt genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.
Yağışların; İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Sakarya, Bursa, Bilecik, Çanakkale’nin doğusu, Isparta, Burdur’un doğusu, Antalya’nın iç ve doğu ilçeleri, Konya’nın kuzey ve batısı, Sinop, Giresun, Tunceli, Bingöl ve Elazığ’ın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olacağı öngörülüyor.

FIRTINA UYARISI YAPILDI
Rüzgarın; İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz’in iç bölgeleri ile Doğu Anadolu’nun batısında güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin edildi.
Saatte 40 ila 70 kilometre hıza ulaşması beklenen rüzgar nedeniyle çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda aksama gibi risklere karşı tedbir çağrısı yapıldı.

İSTANBUL İÇİN AYRI UYARI
AKOM’un haftalık hava tahmin raporuna göre İstanbul’da hava sıcaklıkları akşam saatlerinden itibaren hissedilir derecede azalacak. Halen 22-24 derece seviyelerinde seyreden sıcaklıkların mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor.
Kent genelinde özellikle sabah ve akşam saatlerinde bölgesel sağanak ve gök gürültülü sağanak geçişleri görülecek. Perşembe günü beklenen yağış miktarının 3 ila 7 kilogram arasında olacağı, hafta sonuna doğru ise parçalı bulutlu havanın etkili olacağı tahmin ediliyor.

39 İL İÇİN SARI KODLU ALARM
Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli sağanak nedeniyle 39 il için sarı kodlu meteorolojik uyarı yayımladı.
Uyarı verilen iller arasında Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Adana, Kayseri, Samsun, Antalya, Eskişehir ve Çanakkale’nin de bulunduğu çok sayıda kent yer aldı.
Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.
Adana'da zincirleme trafik kazası! Üç kişi ölümden döndü...
Akaryakıt fiyatlarında yeni gelişme! Çifte zam iptal edildi mi?
TAG Otoyolu'nda Kamyon Tıra Çarptı: 1 Ölü
Doç. Dr. Cenab Türkeri Dünya Karate Federasyonunun En Başarılı Hakemleri Arasında
"Kadınlar iş hayatında daha çok yer almalı"
Özkan: “Milletimizle Çeyrek Asır, Türkiye Geleceğe Hazır”
Adana'nın Sinema Sokağı Ziyaretçilerini Geçmişe Götürüyor
Ayhan Barut’tan eğitim çağrısı; “Aileler ve öğrenciler zorda”
Baba ve Kızı 1500 Rakımda Sera Kurup Domates Üretiyor!
"Borç 6 milyar liraya ulaştı, mali yapı çöküyor!"
Traktör faciası: Karı koca hayatını kaybetti
Dikkat! Adana’da bugün 9 ilçede elektrikler kesilecek!
Adana'da yaz tatilinde çalışarak aldığı motosikleti hırsızlar çaldı
Şalgamın Sofralardaki Yeri Genişliyor...
Altında 10 haftanın zirvesi: Fiyatlarda dikkat çeken yükseliş
Yükleniyor



