Tarih: 16.04.2024 08:02

9 derece birden düşecek! Perşembe gününe dikkat!

Facebook Twitter Linked-in

Meteoroloji'den alınan tahminlere göre, ülkemiz genelinde yağış beklenmezken, bu durum Perşeme itibariyle son buluyor. Yaz değerlerine yaklaşan hava sıcaklığı ise ülkenin batı kesimlerinde yeniden düşecek.

Meteoroloji uyardı! 6 il için sarı kodlu alarm! 9 derece birden düşecek! Perşembe gününe dikkat! - Resim: 2

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI!

Bu akşam saatlerinden yarın akşam saatlerine kadar rüzgarın güney ve batı yönlerden; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir'in batı ilçeleri ile İzmir'in kuzey kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji uyardı! 6 il için sarı kodlu alarm! 9 derece birden düşecek! Perşembe gününe dikkat! - Resim: 3

6 İL İÇİN SARI KODLU ALARM!

Balıkesir, Çanakkale, Edirne İzmir, Kırklareli, Tekirdağ için sarı kodlu alarm verildi. Söz konusu illerde şiddetli sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji uyardı! 6 il için sarı kodlu alarm! 9 derece birden düşecek! Perşembe gününe dikkat! - Resim: 4

"FERİBOT SEFERLERİNDE AKSAMA OLABİLİR"

Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

“Bugün yağış yok sıcaklıklar yaz değerlerine yaklaştı. Perşembe gününe kadar bu değerlerde. Rüzgar, Kuzey Ege ve Marmara’nın batısında lodostan kuvvetli esecek. Bozcaada, Gökçeada, Çanakkale Lapseki feribot seferlerinde aksama olabilir. Yarın Ege’de yerel yağışlar görülebilir." dedi.

Meteoroloji uyardı! 6 il için sarı kodlu alarm! 9 derece birden düşecek! Perşembe gününe dikkat! - Resim: 5

PERŞEMBE GÜNÜNE DİKKAT!

 

Şen, "Perşembe Marmara’dan yağış giriyor. Yağışla birlikte sıcaklıklar 7-9 derece düşecek. Gök gürültülü sağanak yağışlar hafta sonu Cumartesi sıcaklığın düşmesiyle birlikte oluşacak Ege, Marmara ve batı Akdeniz bölgesinde risk oluşturabilir” diye konuştu.

Meteoroloji uyardı! 6 il için sarı kodlu alarm! 9 derece birden düşecek! Perşembe gününe dikkat! - Resim: 6

Prof. Dr. Orhan Şen, "Bu yaz çok sıcak bir yaz olacak. sıcak hava dalgasını yoğun göreceğiz. İşme suyu kuraklık bizi bniraz düşündürecek" ifadelerine yer verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —