Karalar, APM'de Adana’yı ve vizyonlarını anlattı...

 Karalar, APM

Avrupa Parlamenter Meclisi Avrupa Diploması Ödülü; Türkiye’den Adana Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne verildi. Karalar,“Avrupa’yla kurduğumuz köprü sadece coğrafi değil, aynı zamanda değerler bütünüdür.”

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne layık görülen 2025 Avrupa Diploması Ödülü’nü, Fransa’nın Strasbourg kentinde alan Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, layık görüldükleri ödülle sorumluluklarının arttığını kaydetti.

Fransa’nın Strasbourg kentindeki Avrupa Parlamenter Meclisi’nde Avrupa Diploması Ödülü’nü, Avrupa Parlamenter Meclisi Avrupa Ödülü Komitesi Başkan Yardımcısı Pierre Alain Fridez’den alan Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, salonda bulunanlara Almanca hitap ederek duygu ve düşüncelerini aktardı. Adana Büyükşehir Belediyesi adına, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi tarafından verilen Avrupa Diploması ödülünü büyük bir onur ve sevinçle kabul ettiklerini belirten belirten Başkan Zeydan Karalar, söz konusu değerli takdir için en içten teşekkürlerini iletti.

YERELDEN AVRUPA’YA UZANAN DAYANIŞMA VE İŞ BİRLİĞİ VİZYONU

Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: “Bizler, Akdeniz’in sıcaklığını, bereketli Çukurova’nın zenginliğini ve Anadolu’nun çok kültürlü mirasını taşıyan bir şehir olarak; yerelden Avrupa’ya uzanan bir dayanışma ve iş birliği vizyonuna sahibiz. Bu vizyon, sadece sınırların ötesine uzanan projeleri değil, aynı zamanda ortak değerler etrafında birleşen güçlü bir Avrupa yurttaşlığını da içeriyor.”

EŞSİZ GÜZELLİKLERE SAHİP, FESTİVALLER ŞEHRİ ADANA

Konuşmasında Adana’nın özelliklerini ve eşsiz değerlerini de anlatan Başkan Zeydan Karalar şöyle devam etti: “Adana, tarihi boyunca farklı medeniyetlerin, inançların, dillerin ve kültürlerin buluştuğu bir şehir oldu. Bugün de bu çokkültürlülüğü, Avrupa’nın çeşitlilik içindeki birliğine katkı sunacak şekilde yaşatıyor ve geleceğe taşıyoruz. Doğal güzellikleri, verimli toprakları ve Akdeniz ikliminin sunduğu bereketle Adana, sadece bir şehir değil, bir yaşam kültürüdür. Toros Dağları’nın eteklerinden Akdeniz’e uzanan bu topraklar; sıcak, samimi ve dayanışmacı insanlarıyla, tarih boyunca dayanıklılığın ve misafirperverliğin simgesi olmuştur. Binlerce yıllık geçmişi, başta UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Anavarza Antik Kenti olmak üzere, kazı alanları, tarihi köprüleri, camileri, kiliseleri ve sinagoglarıyla Adana; hem tarihsel derinliği hem de kültürel çeşitliliğiyle gerçek bir Akdeniz metropolüdür.  Aynı zamanda Adana bu köklü tarihi ve kültürü lezzete evirmiş, Türkiye’nin en önemli gastronomi kentlerinden biridir. Yüzyıllar boyunca şekillenmiş zengin mutfak kültürü; kebabıyla, şalgamıyla ve onlarca özgün lezzetiyle sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da dikkatini çeken bir mirastır. Uluslararası gastronomi festivallerimiz her yıl yüz binlerce kişiyi bir araya getirerek kültürel etkileşimi teşvik etmektedir. Şehrimiz yalnızca lezzetiyle değil, kültür ve sanat alanındaki festivalleriyle de yıl boyunca yaşam dolu bir takvim sunar. Uluslararası Altın Koza Film Festivali, Türkiye’nin en köklü sinema etkinliklerinden biri olarak Adana’nın sanatla bağını güçlendirirken, her bahar düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı ise sokakları renklendiren enerjisiyle yüz binlerce ziyaretçiyi kentimizde mutlulukla ağırladığımız bir buluşma noktasıdır. Bu festivaller aracılığıyla Adana, hem kendi kültürünü paylaşmakta hem de farklı halklarla güçlü bağlar kurmaktadır.”

ÖDÜL FARKLI BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZIN TESCİLİDİR

Yerel yönetimlerin artık sadece hizmet sunmadığını ifade eden Başkan Zeydan Karalar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yerel yönetimler olarak bizler, sadece hizmet sunan değil; aynı zamanda demokrasiyi, barışı, katılımı ve kapsayıcılığı inşa eden kurumlarsak, bu ödül aynı zamanda bu anlayışın da bir teyididir. Bu diploma, Adana’nın yıllardır sürdürdüğü kardeş şehir ilişkileri, uluslararası kültürel etkinlikleri, Avrupa gençliğiyle buluşturduğu projeleri, ve sivil toplumla kurduğu güçlü iş birliğinin bir sonucudur. Avrupa’yla kurduğumuz bu köprü, yalnızca bir coğrafya değil, bir değerler bütünüdür. Demokrasi, insan hakları, çevre duyarlılığı, toplumsal cinsiyet eşitliği, gençlik katılımı gibi konular, bizim için sadece gündem değil, aynı zamanda bir yol haritasıdır. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, önümüzdeki dönemde bu yolculuğu daha da ileri taşımaya kararlıyız. Amacımız, sadece Avrupa Diploması almak değil; Avrupa Bayrağı, Onur Levhası ve nihayetinde Avrupa Ödülüne uzanan süreci, somut iş birlikleri ve yenilikçi projelerle destekleyerek tamamlamaktır.”

ALDIĞIMIZ DİPLOMA YALNIZCA BİR ÖDÜL DEĞİL BİR SORUMLULUKTUR

Başkan Zeydan Karalar, iş birliğinin ve diyaloğun sürmesinin önemine değinerek sözlerini şu sözlerle noktaladı: “Bu tören vesilesiyle, Avrupa Konseyi’nin barış, demokrasi ve insan hakları temelinde birleşmiş bir Avrupa hayalini destekleyen tüm belediyelere, topluluklara ve bireylere selamlarımızı iletiyoruz. Aynı zamanda, şehirlerimiz arasındaki diyaloğun, iş birliğinin ve karşılıklı öğrenmenin artarak sürmesini diliyoruz. Bugün burada aldığımız bu diploma, bizim için yalnızca bir ödül değil; aynı zamanda bir sorumluluktur. Yerel düzeyde Avrupa değerlerini yaşatmaya ve yaygınlaştırmaya, farklılıklarımızı bir zenginlik olarak görmeye ve dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz. Adana’dan Avrupa’ya uzanan bu köprüde, sizlerle birlikte yürümekten büyük mutluluk ve onur duyuyoruz. Teşekkür ederim.”

 



2025 Avrupa Diploması Adana Büyükşehir Belediyesi’nin

Hayat kurtaracak aşama için tarih verildi...

7 yaşındaki çocuğun başına geldi: Böyle zehirlenme tipini duymadınız!

Orta Doğu'da nükleer gerilim!

Daha güçlü geri döndü! Bu belirtilere aman dikkat

Füzeler peş peşe fırlatılırken ABD Başkanı Trump; "Yakında İsrail ve İran arasında barış olacak"

İsrail Tebriz'e saldırı başlattı...

Orta Doğu'da füze savaşı! İran'dan İsrail'e misilleme geldi...

İsrail’in İran’ı vurmasının ardından İncirlik Üssü’nde sessizlik hakim

İsrail, İran'a saldırı başlattı! Tahran'da peş peşe patlamalar! Genelkurmay Başkanı öldürüldü...

Karalar, APM'de Adana’yı ve vizyonlarını anlattı...

Kısacık, “Hiçbir ekonomik göstergede daha iyi değiliz“

“Varlık nedenimiz büyük Türk milletidir”

"Su fakiriyiz, su kıtlığı kapıda"

'Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden aday olmalı mı?' Son ankette Yavaş ve İmamoğlu detayı: Yüzde 59,4

2 yıla 36 gün, 1 yıla 18 gün, 6 aya 9 gün…

Tez Koop-İş ‘Mustafa Oğuz’la yola devam dedi

Barut, "Talan teklifi geri çekilsin"

Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Talepleri Dile Getirildi

Başkan Vekili Akkan’dan Personel Ziyaretleri

Akaryakıt fiyatları yerinde durmuyor! Motorine yine zam…

600 bin işçinin zam pazarlığında ikinci teklif belli oldu

Emlakta fahiş fiyata geçit yok! Ev sahiplerine ceza!

Kötü haber geldi, Önce indirim bugün zam! Tarih belli oldu...

Tonlarca Ürün Tarlada, Alıcı Yok: Adanalı Üreticiler Endişeli

Kıvanç; “Zeytin de sanayi de bizim değerimiz, çözüm ortak akılda”

Otomobil almak isteyenler dikkat!

Sera OTB’de 5 bin kişi istihdam edilecek

Türk-İş’in eylem kararlılığı sürüyor ...

Şahin Bilgiç, “Tarım sektörü tehdit altında”

Ramayspor’un Gol Makinesi: Egemen Sosar

Avrupa ikincisi Selin naz Özcan’dan Vali Köşger’e ziyaret

Ünlü spor spikeri Sabri Ugan'dan herkesi üzen haber! 62 yaşında hayatını kaybetti...

Seyhan’da binlerce çocuk spor ile buluşuyor

71 yıllık Adanaspor'un adı değişiyor...

ÇİLTAR Masa tenisi SK’dan çifte Türkiye şampiyonluğu

Türk tenisinde Adana’ya dev transfer...

Adana 01 Teknik direktörünü buldu!

Adana Demirspor’un kurtuluşu için yardım kampanyası başlatıldı

1.5 Adana Takımı Avrupa İkincisi!

Bakan Işıkhan ilk sinyali verdi…

Milyonlarca çalışanın kulağı orada! Asgari ücrete zam yapılacak mı?

Seyyanen zam, refah payı, en düşük emekli maaşı... 'Hesap değişti'

Türkiye'deki İranlılar ülkelerine dönüyor!

   Anahtar Partiler Adana İl Başkanlığı’nda Bayramlaştı...

MHP Adana'da kenetlendi!

Vali Köşger Güvenlik Güçleri ve İl Protokolüyle Bayramlaştı

Memur ve emekli ara zammı bekliyor!

Rektör Beriş, “Şükretmenin ve Yardımlaşmanın En Güçlü İfadesi”

“Acılarımızı paylaşarak azalttık Sevinçlerimizi paylaşarak çoğalttık”

Müzisyenin evinde inanılmaz soygun!

Ağaca çarpan motosikletli hayatını kaybetti...

Bakan Işıkhan ilk sinyali verdi…

Ülkenin dört bir tarafı yangınlara teslim oldu! Köy ve evler boşaltıldı...

Polisin uyarı ateşiyle durdurulan araçtan uyuşturucu ve silahlar çıktı

5 kişilik aile uyurken evlerini yakan şüpheli tutuklandı

Karalar, APM'de Adana’yı ve vizyonlarını anlattı...

Adana’da muhtarı darbeden şüpheliler tutuklandı

Kısacık, “Hiçbir ekonomik göstergede daha iyi değiliz“

Akaryakıt fiyatları yerinde durmuyor! Motorine yine zam…

Artık ilk tercih Türkiye değil, maliyeti 150 bin lirayı aştı, yabancı bile gelmiyor...

Halk otobüsünde iğrenç olay! Kimliği şaşkına çevirdi. Linç edilmek istendi...

Hem geç kaldı hem de konserine bornozla çıktı!

Kanlı olayda 1 kişi ölü, 4'de yaralı var

Piknik yaptığı yerde dereye girip, boğuldu!

Vali Köşger Seyhanlı vatandaşlarla buluştu!

Seyhan Baraj Gölü’ne düşen yangın söndürme uçağının enkazı çıkartıldı

Ramayspor’un Gol Makinesi: Egemen Sosar

600 bin işçinin zam pazarlığında ikinci teklif belli oldu

YÖK Öncülüğünde 81 İlde Eş Zamanlı Bilim Kafe Etkinlikleri Düzenlendi

Türkiye’de araç muayene hizmetlerinde köklü dönüşüm! İsmi de değişti...

“Varlık nedenimiz büyük Türk milletidir”

FETÖ korkusu salıp, 2 milyon 400 bin TL'lik vurgun yaptılar

Güvenli Yapı, Güvenli Yaşam Israrımızı Sürdüreceğiz

Emlakta fahiş fiyata geçit yok! Ev sahiplerine ceza!

Türkiye yanıyor!

Kötü haber geldi, Önce indirim bugün zam! Tarih belli oldu...

Jennifer Lopez hayranlarıyla 100 bin lira karşılığında sohbet edecek...

Tonlarca Ürün Tarlada, Alıcı Yok: Adanalı Üreticiler Endişeli

Evden 270 bin TL’lik hırsızlık yaptı, yakalanarak tutuklandı

Yükleniyor