Tarih: 20.05.2025 07:53

Adana’da demir gibi dan ve antrenör gelişim semineri

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Karate Federasyonu faaliyet programında yer alan Dan ve Antrenör Gelişim Seminerleri 17-18 Mayıs 2025 tarihlerinde Adana ve Erzurum'da düzenlendi. Adana’da yapılan Dan ve Antrenör Gelişim Semineri ise  Sarıçam Asım Savaş Spor Salonunda yapıldı. 

Türkiye’nin bir çok  yerinden Adana’ya gelen  94 Antrenörün katıldığı seminer Karate Adana İl Temsilcisi Ersin Tokkuzun ve ekibinin  ev sahipliğinde gerçekleşti.  Türkiye Karate Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Ali Demirbaş, Karate Federasyonu 8. Dan Karate Antrenörü Kasım Demir, Karate Federasyonu Büyükler Teknik Kurulu Üyesi Cumali Sarıdoğan bilgi ve tecrübelerini katılımcılar ile paylaşırken ; seminere katılan  antrenör ve sporcular  önümüzdeki süreçte katılmayı düşündükleri dan sınavı öncesi teknik,  kata ve kumite de eksiklerini görme imkanı buldu. 

“BİLGİ PAYLAŞTIKÇA BÜYÜR”

Türkiye Karate Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Ali Demirbaş önümüzdeki sürece ilişkin yapmayı planladıkları bazı çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Adana’yı çok sevdiğini ve ikinci memleketi olarak gördüğünü belirten Ali Demirbaş,” Adana benim çok sevdiğim , ikinci memleketim gibi algıladığım çok farklı bir il. Burada çok sevdiğim arkadaş ve dostlarımız var. Onlarla aynı  yerde bulunmak ve aynı  havayı teneffüs etmek beni çok mutlu ediyor. Burada arkadaşlarımızın istekli ve hırslı çalışmalarını görünce çok mutlu oldum. Bilgi paylaştıkça büyür. “ dedi.

“TÜRKİYE’NİN  HER KÖŞESİNDE EĞİTİM SEMİNERLERİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Ercüment Taşdemir ve Yönetim Kurulu Üyelerinin oluru ile önümüzdeki süreçte eğitim grubu oluşturulacağını belirten Ali Demirbaş, “ Eğitim grubu oluşturup toplu çalışmalar yapacağız. Daha sonra arkadaşlarımız ile bir araya gelerek önümüzdeki süreçte ülkemizin  her yerine giderek eğitim  seminerlerimizi gerçekleştireceğiz. Türk karatesini daha ileri seviyelere birlikte taşıyacağız. “ diye konuştu. 

CUMALİ SARIDOĞAN : “BAŞKANIMIZ ERCÜMENT TAŞDEMİR’E ÇOK GÜVENİYORUZ”

Karate Federasyonu Büyükler Teknik Kurulu Üyesi Cumali Sarıdoğan ise Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Ercüment Taşdemir ve ekibine   çok güvendiklerini  ifade ederek Karate Federasyonunun daha iyi yerlere getireceklerini ifade etti. Karate Federasyonunun doğru bir yolda olduğunu belirten   Cumali Sarıdoğan, “ Bizleri izlemeye devam edin.  Adana’da eğitim seminerlerinin daha fazla olmasını gönlümüz çok ister. Hocalarımızın bilgi ve birikimlerini , tecrübelerini antrenör ve sporcularla paylaşmaları çok güzel. Eğitim Seminerlerine  daha fazla önem verilmeli. Gençliğimizin bu dönem spora daha fazla ihtiyacı var. Gençliğimizi sosyal medya  ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklardan spor ile kurtarabiliriz.” Dedi. 

 KASIM DEMİR : “AİLELER ÇOCUKLARINI SPORA ÇEKİNMEDEN YÖNLENDİRMELİ”

 Türk karatesine yıllarca hizmet veren, onlarca antrenör ve hakem , başarılı sporcular yetiştiren, bilgi birikimi ve tecrübesiyle Karate camiasında ayrı bir yeri olan  Kasım Demir ise önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Ercüment Taşdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile uyum içerisinde çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Ailelere tavsiyelerde bulunan Kasım Demir, çocuklarını spora yönlendirmelerini istedi. Sporun dersleri olumsuz yönde etkilediği  şeklinde ailelerin yanlış bir  düşünceye kapıldıklarına dikkat çeken Kasım Demir,  “ Ailelerimiz çocukların okul döneminde spora gittikleri süreçte derslerinden başarısız olacağı endişesini yaşamaları çok yanlış. Spor, öğrencilerimizin eğitimine katkı sunar ve daha başarılı olmalarını sağlar. Ülkemizde de karate branşında çok değerli, bilgili hocalarımız var. Ailelerimizin çekinmeden çocuklarını spor salonlarına getirerek spora başlamalarını sağlamalarını  tavsiye ediyoruz.” Diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —