14461,75%1,38
43,03% 0,02
50,46% 0,02
6146,68% 2,60
10104,89% 0,07
Adana düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutladı. Kutlamalar, Atatürk Parkı’nda düzenlenen çelenk töreniyle başladı.

Adana Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Adana Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören, İstasyon Meydanı’nda devam etti.

Uğur Mumcu Meydanı'nda devam eden törende halk oyunları ekiplerinin gösteri sunduğu programda, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

"Atatürk'ün Mücahitlerinden Adana'ya" etkinliği kapsamında Pozantı'dan yola çıkan bisikletli sporcuların taşıdığı Türk bayrağı, Vali Köşger'e teslim edildi.

Törende, Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Merasim Bölük Komutanlığınca "tüfekli hareketler" gösterisi yapıldı, Jandarma Genel Komutanlığının Mehteran Birliği de konser verdi. Vatandaşlar, ellerindeki bayrakları sallayarak çalınan marşlara eşlik etti.

Törende konuşan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 5 Ocak’ın Adana için taşıdığı öneme vurgu yaparak, “Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladık. Adanalı vatandaşlarımızın törene katılımı ve coşkusu çok güzeldi. Allah bu memlekete bir daha düşman istilası göstermesin. Adana, Kurtuluş Savaşı’na ilham vermiş bir şehirdir” ifadelerini kullandı.

Törene Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Güngör Geçer, Milletvekilleri ve parti temsilcileri de katıldı.
