-
BIST 100
17487,30%-0,69
-
DOLAR
47,74% 0,08
-
EURO
55,13% 0,06
-
GRAM ALTIN
6707,11% -0,35
-
Ç. ALTIN
10727,65% 1,46
Geçmeyen hıçkırığı hafife almayın!
Bir türlü geçmeyen inatçı hıçkırığın nedenlerinin araştırılması gerektiğini anlatan Doç. Dr. Bülent Yaşar, “Merkezi sinir sistemi tümörleri, inme, Parkinson, kafa travması, menenjit, göğüs boşluğunu tutan kanserler, büyümüş lenf bezleri; koroner yetersizlik, yemek borusu tümörleri ve reflü geçmeyen hıçkırığın olası nedenleri arasında sayılabilir” dedi.
Gastroenteroloji Bölümünden Doç. Dr. Bülent Yaşar, hemen herkeste görülen hıçkırık semptomunun altında ciddi hastalıkların olabileceğini belirterek önemli uyarılarda bulundu. Doç. Dr. Yaşar, 48 saatten uzun süren hıçkırıklarında olabileceğine değinerek, "Hıçkırık, göğüs ile karın boşluklarını ayıran diyafram kasının tekrarlayan, kontrolsüz kasılmaları sonucu oluşan ve uzun sürdüğünde yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyen bir semptomdur. Genellikle birkaç dakika içinde sonlanmasına rağmen bazen 48 saatten uzun sürer ki, inatçı hıçkırık adını alır" diye konuştu.
KISA VE UZUN SÜRELİ HIÇKIRIK
"Hızlı ve çok yeme, alkol, baharat ve soda tüketimi, çok soğuk ve sıcak yeme, hava yutma (sakız çiğneme sonucu), stres gibi faktörler kısa süreli hıçkırıkların en sık rastlanılan nedenleridir. Hıçkırığın uzun sürmesi durumundu ise gastroenteroloji, nöroloji, göğüs hastalıkları ve kardiyoloji gibi farklı bilim dallarını ilgilendirebilen iltihap, tümör, travma ve enfeksiyon gibi sorunlar akla gelmeli.
"MUTLAKA HEKİME BAŞVURULMALI"
Doç. Dr. Yaşar, hıçkırık tedavisinde geleneksel yaklaşımların hala etkili olabileceğini işaret ederek "Kese kâğıdı içine soluma, nefesini tutma, soğuk su içme, ıkınma, limon ve toz şeker yemek, küçük dili kaşık yardımıyla yukarı kaldırma, dizleri göğüs kafesine yaklaştırmak ve bu pozisyonda bir süre kalmak göz küresine ve karotise (boyun damarı) masaj yapmak yardımcı olabilir. Semptomun uzun sürmesi veya tekrarlaması durumunda mutlaka hekime başvurmak gerekir" ifadelerini kullandı.
Adana'da zincirleme trafik kazası! Üç kişi ölümden döndü...
Akaryakıt fiyatlarında yeni gelişme! Çifte zam iptal edildi mi?
TAG Otoyolu'nda Kamyon Tıra Çarptı: 1 Ölü
Doç. Dr. Cenab Türkeri Dünya Karate Federasyonunun En Başarılı Hakemleri Arasında
"Kadınlar iş hayatında daha çok yer almalı"
Özkan: “Milletimizle Çeyrek Asır, Türkiye Geleceğe Hazır”
Adana'nın Sinema Sokağı Ziyaretçilerini Geçmişe Götürüyor
Ayhan Barut’tan eğitim çağrısı; “Aileler ve öğrenciler zorda”
Baba ve Kızı 1500 Rakımda Sera Kurup Domates Üretiyor!
"Borç 6 milyar liraya ulaştı, mali yapı çöküyor!"
Traktör faciası: Karı koca hayatını kaybetti
Dikkat! Adana’da bugün 9 ilçede elektrikler kesilecek!
Adana'da yaz tatilinde çalışarak aldığı motosikleti hırsızlar çaldı
Şalgamın Sofralardaki Yeri Genişliyor...
Altında 10 haftanın zirvesi: Fiyatlarda dikkat çeken yükseliş
Yükleniyor



