Tarih: 29.06.2025 11:07

Cezaevi boşaltıldı, orman yangınlarına 17 gözaltı...

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye genelinde son iki günde 68 adet orman, 82 adet ziraat yangını olmak üzere toplam 150 yangın meydana geldi. Sakarya, Manisa, Balıkesir, Kahramanmaraş, Bolu, Gaziantep ve Bilecik'teki yangınlara müdahaleler devam ediyor.

417 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan Adelet Bakanı Yılmaz Tunç, çıkan yangınlarla ilgili olarak açıklamada bulundu. Bakan Tunç şimdiye kadar 17 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

2

Bakan Tunç'un yaptığı açıklama şu şekilde:

"26-28 Haziran 2025 tarihleri arasında çeşitli illerimizde meydana gelen orman yangınlarından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Yangınlar hakkında ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından çok yönlü ve titizlikle yürütülen adli soruşturmalar kapsamında şu ana kadar 17 şüpheli gözaltına alınmıştır.

3242

GÖLPAZARI'NDAKİ AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU BOŞALTILDI

Bilecik Gölpazarı Açık Ceza İnfaz Kurumu, yangın nedeniyle tedbiren boşaltılmış, 1081 tutuklu ve hükümlü çevre illerdeki açık ceza infaz kurumlarına güvenli şekilde nakledilmiştir. Aileleri ve yakınları süreç hakkında bilgilendirilmiştir. Şu anda ceza infaz kurumlarımızda herhangi bir tehlike bulunmamaktadır. Yeşil Vatan’ımızı korumak için fedakârca görev yapan tüm ekiplerimize kolaylıklar diliyoruz"




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —