9659,31%1,82
39,19% -0,13
44,81% -0,06
4196,32% -0,04
6767,71% -0,97
Elektrik akımına kapılarak ağır yaralanan 48 yaşındaki Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in ölümü Manisa ve tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Manisalılar Ferdi Zeyrek'i son yolculuğuna uğurluyor. Binlerce kişi ilk törenin düzenleneceği Manisa Büyükşehir Belediyesi önüne akın etti.
ÖZGÜR ÖZEL GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Özgür Özel konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadı ve şu ifadeleri kullandı:
Ben altı yaşımdan beri bir kürsüye çıkıp konuşuyorum. Altı yaşımdan beri elimde mikrofon var. Herhalde en zoru şimdiye kadarki konuşmaların. Abim "Bir daha anlatsana." diyordu. Grup toplantısında Manisa seçimini anlatmıştım. "Abi bir daha anlat, güzel anlatıyorsun." diyordu.
Deniz Bey, Deniz Baykal 2009'da belediye başkan adayımız rahatsızlanıp çekilince 40 gün kala Manisa'ya aday ol dedi bana. Ben de dedim ki: "O seçim çoktan gitti, çok geciktik." Bir öncekisi "Alamayız orayı." dedim, Manisa'yı alamayız. Dedi ki: "Alırsın." Genel Başkanım, bir önceki seçimde oyumuz %6 dedim. Nasıl alacağız Manisa'yı? Dedi ki: "Sen alacaksın. Bu seçimde değil ama Manisa Belediyesi'ni sen alacaksın." Ben alamadım. O aldı. Ferdi aldı.
Biz burada gördüğünüz çocukluk arkadaşları ortak özelliğimiz 15 gün Manisa'dan ayrı kalsak burnumun direği sızlar. Bu Spil Dağı'nı kardeşim, Barış kadar çok özlerim. Ferdi benden daha Manisalı'ydı. Aşkla bağlıydı eşine, çocuklarına, bir de bu Manisa'ya.
Burada bir mucize gerçekleştirdi. Yüzde 6 alamadığımız şehirde yüzde 60 aldı.Şimdi bizim yükümüz her şeyden ağır. Manisa'yı emanet edip gittin. Ne yapacağız bilmiyorum. O varsa benim gözüm arkada kalmıyordu. O gidince ne yapacağız bilmiyorum.
'Elini sıkıp yüreğini kazanmadığı kimse yok. Hastaneye Konya’dan, Kocaeli’nden geldiler. Kızları, ailesi bize Manisa size emanet. Allah hepimize sabır versin. Bizden Ferdi’ye az geçmiştir, ondan bize çok. O hakkını bize helal etsin"
EŞİNİN SÖZLERİ YÜREK DAĞLADI: SÖZÜMÜ TUTACAĞIM
Zeyrek’in eşi Nurcan Zeyrek, Manisalılardan helallik istedi: O Manisa sevdalısıydı, o hepinizi çok seviyordu. O çok inançlı bir adamdı. 16 yaşından beri ellerimiz hiç ayrılmadı. Bana hep 'Nurcan dik dur 3 tane çocuğumuz var' derdi. Ben ona sözümü verdim bugün, hep dik duracağım. Onun kalbi bende. Sizlerden helallik istiyorum. O çok inançlı bir adamdı çünkü. Hakkınızı helal ediyor musunuz? 3 tane yavrum var sözümü tutacağım. Allah hepinizden razı olsun.
İLK TÖRENDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU
Törende ön sıralarda CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP İstanbul İl, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Başkanı Özgür Çelik, CHP milletvekili Mustafa Sarıgül yer aldı.