-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,85% 0,03
-
GRAM ALTIN
7277,94% 1,01
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
İlan vermeden önce mutlaka bilmeniz gerekiyor! O tarihten itibaren zorunlu
Konut satış sürecinde 1 Şubat itibarıyla yeni bir dönem başlıyor. Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’nin (EİDS) kapsamının genişletilmesiyle birlikte satılık konut ilanları da zorunlu olarak sisteme dâhil edilecek.
Konut satış sürecinde 1 Şubat itibarıyla önemli bir değişiklik hayata geçiyor. Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’nin (EİDS) kapsamının genişletilmesiyle birlikte satılık konut ilanlarında da yeni bir dönem başlayacak. Konutunu satmayı planlayan vatandaşların sistem hakkında bilgi sahibi olması gerekiyor.

Yeni sistem gayrimenkul ilanlarında yaşanan sorunları önemli ölçüde azaltarak, sistemin temiz ve doğrulanmış ilan sürecini başlatmış olacak.

Yaklaşık bir yıldır kiralık konutlar ve satılık iş yerlerinde uygulanan sistem 1 Şubat’tan itibaren satılık konutlar için de zorunlu hale gelecek.

TÜM GAYRİMENKULLER SİSTEM DAHİLİNDE OLACAK
Sistemin son aşamasının tamamlanmasıyla Türkiye genelindeki tüm gayrimenkullerin EİDS kapsamına girecek.

Buna göre, konutunu satışa çıkarmak isteyen vatandaşlar, ilan portalına ekleme yapabilmek için e-Devlet üzerinden emlak danışmanına yetki verecek. Ayrıca ilan süresi ve yetkilendirilen emlak danışmanının kim olacağı da sistem üzerinden belirlenecek.

Yeni uygulamayla birlikte konut ilanları daha şeffaf ve denetlenebilir hale gelecek.

Uzmanlar, taşınmaz ticareti yetki belgesine sahip, sorumlu emlak danışmanlarıyla çalışılması gerektiğini belirtiyor.
Adana’da İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. yılı anıldı...
ÇGC öncülük edecek...
Beta Enerji’nin Hedefi Halka Arz...
Üretimin Gücü Sporun Enerjisiyle Buluşuyor
Türkiye'nin 45. gururu! Adana şalgamı Avrupa’da tescillendi...
Vali Yavuz Ceyhan’ı ziyaret etti...
Büyükşehir’den kadınlara; film ve söyleşi desteği
Sümer: "Bu bir koruma kanunu değil, kapalı devre yağma planıdır"
Seyhan’da Ramazan sofrası özel misafirleri ağırladı
Nacar: Karnavala hazırız
Kamu Müteahhitlerinden Hakediş Çağrısı
"Mazotta vergiyi kaldırın, gübrede hibe desteği verin"
Teknoloji Tabanlı Girişimler Desteklenecek
Adana’da kültür ve sanata destek veren belediyelere teşekkür
Gastronomik Farkındalık ve Atıksız Mutfak atölyesi
Tarımda ve Bilimde Kadınların Gücü Konuşuldu
Firari hükümlü baba ve iki oğlu yakalandı...
Ormanlık alandaki yayla evi yanarak kullanılmaz hale geldi...
Adana 01 kaçtı Sincan Belediyesi kovaladı: 3-2
Yükleniyor




