10275,80%0,46
39,84% 0,11
46,95% 0,39
4274,15% 0,36
6794,97% -0,20
Bu sabah “Rüşvet almak ve rüşvet almak için aracılık etmek” suçuyla göz Altına alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Seyhan Belediyesi eski temizlik Müdürü Özcan Zenger ile ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.
Zeydan karalar bu sabah erken saatlerde Gebze de ablasının evinde iken göz altına alınırken Adana polisi Başkan Karalar'ın evinde ve makamında uzun süre arama yaptı.
ZENGER TESLİM OLDU
Emekli belediye personeli olan Özcan Zenger ise gittiği Niğde Bor ilçesindeki yayla evinde arandığını öğrenince en yakınındaki polis karakoluna giderek teslim oldu.
4 MİLYON RÜŞVET İDDİASI
İddiaya göre, Barka atık firmasının sahibi olan Baki Nugay isimli iş insanı Zeydan Kararlar Seyhan Belediye Başkanı iken o dönemki temizlik müdürü Özcan Zenger aracılığıyla “Atık ihalesi ve temizlik ihalesi” karşılığında 4 milyon TL civarında rüşvet aldığı iddia ediliyor.
Adı geçen Barka adlı şirketin sahibi Baki Nugay’ın ise 2010 yılına kadar Yeni Şafak’ın sahibi Albayraklar’ın temizlik şirketinin müdürü olduğu Aziz İhsan Aktaş ile uzun süre beraber çalıştığı biliniyor.