9279,21%2,25
38,69% 0,27
43,41% -0,05
4123,96% 0,50
6729,79% 0,00
Sibirya kökenli soğuk hava dalgası yurda giriş yaptı. İstanbul’u etkisi altına alan Altay Kar Fırtınası, kentin birçok bölgesinde görüldü. Gece saatlerinden itibaren şiddetini artıran kar yağışı hafta sonuna kadar devam edecek. Özellikle bu gece yarın gece yılın en soğuk iki gecesi olacağı bekleniyor.
EN SOĞUK GECEYE HAZIR OLUN
İstanbul'da, kar yağışının etkisini artırmasıyla birlikte güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, karın öğleden sonra şiddetinin artacağını ve gece boyunca daha da yoğunlaşacağını belirtti. Ayrıca, sıcaklıkların gece daha da düşeceği, özellikle cumartesi gecesinin en soğuk gece olacağı ifade edildi.
OKULLAR TATİL EDİLDİ, KURYELERİN TRAFİĞE ÇIKMASI YASAKLANDI
İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı sonrası valilik tarafından kent genelinde eğitime bir gün ara verildi. Ayrıca alınan bir diğer karar ile birlikte motosiklet ve kuryelerin trafikteki hareketliliği ile ilgili oldu. Saat 24.00'ten itibaren, motosiklet araçlarının ve kuryelerin trafiğe çıkması, ikinci bir duyuruya kadar yasaklandı.
AKOM’DAN SERT UYARI!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, il genelinde görülecek kar yağışlarının, cuma ve cumartesi günleri kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere pazar öğle saatlerine kadar devam edeceği, buzlanma ve don olayının ise pazartesi günü sabah saatlerine kadar il genelinde etkili olacağı belirtildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) yapılan son değerlendirmede bugün görülecek hafif kar yağışının yarın etkisini daha da artıracağı ifade edildi.