Tarih: 18.04.2024 07:27

Milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren bir gelişme

Facebook Twitter Linked-in

Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği, bir sürücüye, trafik ışığı bulunmayan bir yaya geçidinde yayaya yol vermediği gerekçesiyle kesilen trafik cezasını, tutanakta kabahatin nasıl işlendiğinin yer ve zaman gösterilmemesi ve denetim için elverişli olmamasından dolayı iptal etti.

Mahkeme fahri trafik müfettişi kararını verdi: Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor 2

Sürücü, cezaya avukatı aracılığıyla itiraz etti. Avukat, olaya ilişkin olarak müvekkilinin ihlalini destekleyecek herhangi bir delil veya fotoğraf bulunmadığını belirtti. Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği, yapılan başvuruyu değerlendirmesinin ardından cezanın iptali yönünde karar aldı.
 

Mahkeme fahri trafik müfettişi kararını verdi: Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor 3

"DELİL YOK" KARARI

Mahkeme kararında, Kabahatler Kanunu'nun 25. maddesi gereğince, idari yaptırım kararı verilmesini gerektiren fiilin işlendiğini ispat edecek tüm delillerin sunulması ve işlendiği yer ile zamanın belirtilmesi gerektiği belirtildi.

Mahkeme fahri trafik müfettişi kararını verdi: Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor 4

Kararda, incelenen olayda söz konusu bilgilere ilişkin denetim için uygun tespit ve açıklamanın bulunmadığı belirtildi. "Kabahat ihlali iddiasının denetlenebilir olmadığı, tutanağın hukuka aykırı bir şekilde düzenlendiği" gerekçesiyle, idari para cezasının iptaline karar verildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —