-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,44% 0,27
-
EURO
51,33% 0,20
-
GRAM ALTIN
6366,77% 1,94
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00
Vatandaş borç batağında!
Vatandaşların kredi kartı borcu 1.8 trilyon liraya, toplam borç ise 3.8 trilyon liraya ulaşırken, takipteki alacaklar bir yılda yüzde 258 oranında arttı. Borcunu ödeyemeyenlerin sayısı ise yüzde 39 arttı.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun 24 Ocak verileriyle hazırladığı habere göre, bankacılık sistemindeki tüketici kredileri 2 trilyon TL’ye, kredi kartı borçları ise 1.8 trilyon TL’ye ulaştı. Bir ayda borç bakiyesi 159 milyar TL, bir yılda ise 1.2 trilyon TL arttı. Tüketici kredileri ve kredi kartları, bankacılık sistemindeki kredilerin yaklaşık yüzde 24'ünü oluşturuyor.
Takipteki alacaklar da ciddi bir sorun haline geldi. 24 Ocak itibarıyla takipteki alacaklar 304.9 milyar TL'ye çıktı. Kredi kartlarındaki takipteki borç, bir yılda yüzde 258 oranında artış gösterdi. Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre, Ocak-Kasım 2024 arasında 1.7 milyon kişi borcunu ödeyemedi. Borçlarını ödeyemeyenlerin sayısı bir yılda yüzde 39 arttı.
Haberi Yorumla
Seyhan Rotary’den tekerlekli sandalye
Necati Derya, üçüncü "çizgilerle adana" sergisini açtı
Kuralar Çekildi, Gözler Sahaya Çevrildi...
Bayraktar: Adana'da 36 bin 566 dönüm tarım alanı su altında kaldı
ATÜ’den 200 kişilik istihdam için son çağrı!
CHP'li Barut, "AKP yine rant, yağma, talan peşinde"
Saimbeyli'de kayıp 13 yaşındaki İklim Nur bulundu
Kısacık: Yatırımcı Dostu Vergi Politikaları Oluşturulmalı
Nacar’dan gençlere: Bu meslek insan sevgisi ister
Siz yeter ki ilk adımı atın! Yuva kuran çiftlere 20 bin lira
Büyükşehir’den kadınlara rahim ağzı kanseri aşısı
Ayağıyla araç sürdü: Ev hapsi ve her türlü motorlu araç kullanmama cezası aldı
Vali Yavuz Karataş’ı Denetledi...
Seyhan’ın iradesi için tek yürek
Cumhurbaşkanının ismini duyunca gözyaşlarını tutamadı
Ayhan Barut'tan sağlık emekçileri için çözüm çağrısı
'Yenisi daha ucuz' Kiracı için tablo değişti: 'Tersini söylemeye başlayacağız'
Yükleniyor



