-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,21% 0,06
-
EURO
51,13% 0,20
-
GRAM ALTIN
6914,53% -2,78
-
Ç. ALTIN
11465,56% -1,02
Akıl almaz olayda sanığa 3 yıl hapis
Yanındaki kadına şiddet uygulayan Danyal Tolgahan Alparslan Seyrek’e, Eyüp Çelik engel olmaya çalıştı. Taraflar arasında yaşanan kavga sırasında Seyrek, Çelik’in kulağını ısırarak kopardı.
Büyükada’da bir kişi, kavga ettiği şahsın kulağını ısırarak koparmış ve kulak parçasını bir martı kapmıştı. Mahkeme, sanığı ‘kasten yaralama’ suçundan 3 yıl 4 ay hapisle cezalandırdı.

Olay, 29 Temmuz 2016 yılında Büyükada’da iskelede yaşandı. İddiaya göre, yanındaki kadına şiddet uygulayan Danyal Tolgahan Alparslan Seyrek’e, Eyüp Çelik engel olmaya çalıştı. Taraflar arasında yaşanan kavga sırasında Seyrek, Çelik’in kulağını ısırarak kopardı. Seyrek’in birkaç metre ileriye tükürdüğü kulağı ise bir martı kaptı. Çelik’in kulağının bir kısmının kopması ile kalıcı hasar ve görünüm bozukluğu oluştu. Taraflar birbirinden şikayetçi oldu.
Adalar Adliyesi’nde Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına müşteki sanık Eyüp Çelik katılırken sanık Danyal Tolgahan Alparslan Seyrek mazeret sunarak katılmadı. Taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanık Seyrek'in "yüzde sabit iz oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçundan cezalandırılmasını istedi.
Müşteki sanık Eyüp Çelik'in ise "basit bir tıbbimüdahaleyle giderilebilecek şekilde kasten yaralama" suçundan cezalandırılmadı talep edildi.
“KIZ, KURTAR DİYE BAĞIRIYORDU”
Mütalaaya karşı savunma yapan Eyüp Çelik, “Kız, ‘kurtar kurtar’ diye bağırıyordu. Alelade bir tartışma olsa ben zaten müdahil olmam. Olay anında gözümü hastanede açtım. Beraatimi ve karşı tarafın cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi.
Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Danyal Tolgahan Alparslan Seyrek’i ‘Kasten yaralama’ suçundan 3 yıl 4 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Katılan sanık Eyüp Çelik ise ‘Kasten yaralana’ suçundan beraat etti.
“KULAĞIMI ISIRIP KOPARDI”
Kararın ardından açıklama yapan Eyüp Çelik, “Verdiğim hukuk mücadelesinin bugün sonuna geldik. Mahkeme kanunlarımızı uyguladı. Şiddeti önledik. Kız arkadaşını adaya getirmişti. Burada canice dövüyordu. Ben müdahale ettim kulağımı ısırıp, kopardı. Yeni burada bir kadının darp edildiğini görsem yine müdahale ederim” dedi.

“ÖRNEK BİR KARAR OLDU”
Eyüp Çelik’in avukatı Hilal Gültepe Öztürk ise, “Bugün Eyüp Çelik’in Adalar Asliye Ceza Mahkemesinde yaklaşık 7 yıldır süren duruşmasını nihayete erdirdik. Yapılan yargılama sonunda Eyüp Çelik’in yaptığı müdahale nedeniyle hakkında beraat kararı verildi. Kadına şiddet uygulayan erkek arkadaşın Eyüp Çelik’e yönelik yaralaması nedeniyle hapis cezasıyla cezalandırıldı. Bu bütün kadınlar için hem örnek bir olay hem de kadınların hayatlarını kurtarmak maksadıyla erkeklerin yaptığı müdahalelerin cezasızlıkla neticelenmesine örnek bir karar oldu” diye konuştu.
Adana’da Bayramda Toplu Taşıma Ücretsiz...
Tanburoğlu: “Cumhuriyeti Ayakta Tutma Savaşı Veriyoruz”
Kısacık: Bayramlar, Millet Olma Bilincimizin Teminatıdır
Nacar: Çanakkale bir kahramanlık destanıdır
Adana'ya Patriot Kuruluyor...
Ameliyata gülerek giren 8 yaşındaki Ferdi hayatını kaybetti...
"Bayramlar dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini sergiliyor"
“Çanakkale ruhu Türk milletinin en büyük güvencesidir!”
Kozay, “Bayramlar umudu ve kardeşliği büyütür”
Adana Demirspor'a Ceza Üstüne Ceza
Seyhan’da Bayram Öncesi Gıda Denetimleri Sıkılaştırıldı...
"Vatandaşlar bayrama büyük bir geçim sıkıntısı içinde giriyor"
Uludağ, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir diriliş destanı”
1.5 Adana Teknoloji Takımları Geleneksel İftar Sofrasında Buluştu
“Bayramı halkın iradesinin yok sayıldığı bir dönemde karşılıyoruz”
Vali Yavuz, "Tarihin Akışına Karşı Durulan Muazzam Bir İrade"
Sibel Can 11 yaş küçük sevgilisiyle evleniyor...
Ebru Gündeş kızı için özel uçak kiraladı...
Seyhan Belediyesi’nde Uzlaşı Sağlandı: Ödemeler Başladı
Dünya tenisinin yeni durağı Adana
Vali Yavuz ve Nacar sağlık çalışanları ile iftar yaptı
Yükleniyor



