-
BIST 100
15734,19%-0,47
-
DOLAR
44,45% 0,08
-
EURO
50,97% -0,45
-
GRAM ALTIN
6451,82% 0,54
-
Ç. ALTIN
10550,10% -1,12
İşte araştırma sonucu...
Kalp krizinden kaynaklı ölümlerin sayısı artarken, bunun virüsten mi yoksa aşıdan mı kaynaklı olduğu tartışılıyordu. ABD'de yapılan bir araştırmanın sonucuna göre, Kovid-19 kalp krizi, felç ve ölüm riskini arttırdı.
ABD'de araştırmacılar, Kovid-19'a yakalananların sonraki 3 yılda kalp krizi, felç ve ölüm riskinin, bu hastalığı geçirmeyenlere kıyasla iki kat fazla olduğunu tespit etti.

Bulguları "Atherosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology" dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, Güney California Üniversitesi, California Üniversitesi (UCLA) ve Ohio eyaletindeki Lerner Araştırma Enstitüsünden bilim insanları, İngiltere'deki Biobank adlı biyomedikal veri tabanında bulunan yaklaşık 250 bin kişinin sağlık kayıtlarını inceledi.

Araştırmacılar, 2020'de Kovid-19'a yakalanan hastaların kayıtlarıyla aynı dönemde hastalığa yakalanmayan 222 binden fazla kişinin kayıtlarını karşılaştırdı.

Kayıtlara göre, 2020'de, Kovid-19 aşıları çıkmadan önce hastalığa yakalanan 11 binden fazla kişinin bulunduğunu aktaran araştırmacılar, bu kişilerin sonraki üç yıl boyunca hastalığa yakalanmayanlara kıyasla kalp krizi, felç ve ölüm riskinin iki kat daha fazla olduğunu belirtti.

Araştırmacılar, Kovid-19'a yakalanan söz konusu 11 binden fazla kişinin yaklaşık 3 bininin hastaneye yatırıldığına işaret ederek, hastaneye yatırılanların Kovid-19'a yakalanmayanlara kıyasla kalp krizi, felç ve ölüm riskinin üç kattan fazla olduğunu kaydetti.
Kovid-19 hastalığı geçiren ve bundan dolayı hastaneye yatırılanların kalp krizi, felç ve ölüm riskinin zaman içerisinde azalmadığını belirten araştırmacılar, hastalığın vücuttaki kardiyovasküler sistem üzerinde neden bu kadar uzun süreli etkileri olduğunun henüz bilinmediğini aktardı.
Milletvekili Karamık, "Sahada gördüğümüz tablo bizlere umut veriyor"
Gençliğin Üretim Çağı Çukurova Üniversitesinde Başladı...
CHP’li Vekillerden basına destek mesajı
Cemil Okyay, Vagabond Galeri’de okurlarla buluşacak...
Çukurova GİAD 34 yaşında
DAİMFED, Çukurova İnşaat Fuarı’na Damga Vurdu
Yüreğir’de Pir Sultan Abdal Tiyatro Oyununa Yoğun İlgi
'Alzheimer sadece hastayı değil, tüm aileyi etkileyen hastalıktır'
Köpek sürüsü kediyi parçaladı, korkudan çocuğunu okuldan aldı
Metro vagonu seyir halindeyken raydan çıktı; kazada yaralanan olmadı
Nacar, Karaisalı Devlet Hastanesi’ni Denetledi...
Adana’da yağmur vatandaşa ve esnaf zor anlar yaşattı..
Adanalı şair ve yazarlar “Kütüphaneler iyileştirir” diyecek
Adana'da Çağlayan sular Seyhan Nehri ile buluştu...
CHP Seyhan’da 96 mahalle temsilcisiyle buluştu
Alkollü yakalanan genç kadın, ehliyeti iptal edildi, "Beni çekmeyin avukatım"
Yükleniyor


