-
BIST 100
16087,70%-0,49
-
DOLAR
44,09% 0,07
-
EURO
51,12% -0,16
-
GRAM ALTIN
7339,81% -0,20
-
Ç. ALTIN
11836,39% -0,24
Kayıp silah ve patlayıcılar eğitimlerde zayiat olarak gösterildi...
Adana Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nün deposundaki 250 el bombası ve 270 bin merminin çalındığı belirlendi.
Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerinin, organize suç örgütüne yönelik 10 Kasım’da düzenlediği 'KUYU-37' adı verilen operasyonda, şüphelilerin adreslerinde ele geçirilen bazı silah, mühimmat ve el bombalarının emniyet envanterine ait olduğu belirlendi.

Bu tespit üzerine başlatılan soruşturmada Adana Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nün deposundaki 250 el bombası ve 270 bin merminin çalındığı belirlendi. Depodan sorumlu özel harekat polisi O.K.’nin, borsada yüklü miktarda para kaybettiği, borcunu kapatmak için de silah ve mühimmatları satmayı planladığı öne sürüldü.

MÜHİMMATLAR ZAYİAT OLARAK GÖSTERİLMİŞ
O.K.’nin, silah ve mühimmatları FETÖ üyeliği ve ‘ByLock’ kullanıcısı olması nedeniyle ihraç edilen polis memuru Y.Y.’ye sattığı, onun da Mersin Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi’nde görevli Z.T.M. isimli kadın başkomisere devrettiği iddia edildi.
Başkomiser Z.T.M.’nin, silah ve mühimmatları Mezitli Devriye Ekipler Amirliği’nde görevli polis memuru eşi A.M. ile avukat M.Y. ile birlikte bir av bayisine sattığı saptandı.
Çalınan silah ve mühimmatın envanterden düşürülebilmesi için eğitimlerde zayiat olarak gösterildiği, sonrasında da suç örgütlerine ulaştırıldığı belirtildi.

İTİRAFÇI OLDU
İtirafçı olmayı kabul eden O.K.’nin, satışın nasıl gerçekleştirildiğini anlatması üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü, durumu Ankara’ya bildirdi.
Özel Harekat Daire Başkanlığı’ndan gelen heyet, soruşturmada adı geçen polisleri sorgulamak üzere Adana’ya geldi. Yapılan sorgulamada organize suç örgütü üyelerinin avukatı olduğu öne sürülen M.Y.’nin de olayda rolü olduğu anlaşıldı.
ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ
Tespitler üzerine KOM ekipleri, 5’i polis, 1’i avukat olan 11 şüphelinin yakalanması için 29 Kasım’da operasyon başlattı. Belirlenen adreslere yapılan baskınlarda O.K., A.M., Z.T.M. ve M.Y.’nin de aralarında bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alındı
Adana 01 kaçtı Sincan Belediyesi kovaladı: 3-2
Adana'da Sıfır Atık Bilinci Güçlendirilecek
DAİMFED'den ÇGC’ye Destek Sözü...
Şehit aileleriyle anlamlı buluşma!
Adana'da uyuşturucu operasyonunda 10 kişi yakalandı
Kısacık; Devlet Malını Satarak Ancak Günü Kurtarırsınız
Seyhan Belediyespor U-14 Takımı Türkiye Şampiyonası İçin Konya’ya Uğurlandı
Başkan Karataş: Ekonomi Yönetimi Yine Sınıfta Kaldı
Uzm. Dr. Polatöz, “Sanat iyileştiriyor, iyiliği çoğaltıyor”
Akaryakıta çifte indirim geliyor! Tarih belli oldu...
Emeklilikte 'çift maaş' formülünü açıkladı: Bu detaya dikkat!
Kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan 3 hükümlü yakalandı
Adana’nın kadınları musikide zirve yaptı
Van Spor 1-0 Adana Demirspor
56 milyon euroluk Pozantı-Akçatekir su projesi ASKİ sorumluluğunda!
Pozantı Belediyesi araç filosunu güçlendirdi...
Karaisalı’da Anahtar Parti’den Kardeşlik Sofrası
Yükleniyor



