-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Kebapçıdan baharata kadar listede yok yok!
Et ve zeytinyağında sıklıkla hilekarlık yapıldığı gözlemlenirken Bakanlık vatandaşın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Peki, 16 Ocak tarihindeki güncel listeye neler girdi?
Vatandaş sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmak için Tarım ve Orman Bakanlığı'nın düzenli olarak yayımladığı listeyi kontrol ediyor. Gıdanın fiyatını daha uygun bir hale getirmek ya da daha az malzeme kullanmak gibi türlü türlü nedenden dolayı gıdaya sahtekarlık karıştıran markaları Bakanlık taklit ve tağşişi listesi ile ifşalıyor.
Ülkenin dört bir yanında, mandıradan, kasabına, kebapçısına, paketli gıdaya kadar gıda ürünlerinde vatandaşın sağlığını riske düşüren markaları Bakanlık kamuoyuna yayımladığı liste ile duyurdu. Özellikle zeytinyağında ve kırmızı ette taklit ve tağşiş karıştığı gözlemlendi.

BEYAN EDİLMİŞTİ AMA İÇİNDEN ÇIKMADI
İstanbul Esenyurt'ta üretimi sağlanan Bilge İlaç Bitkisel Ürünler Kozmetik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından üretilen toz takviye edici gıdadan beyan edilen ürün tespit edilmedi.
16 zeytinyağı markasından tohum yağları tespit edilirkne; bir ayçiçek yağı markasından ayçiçek yağından başka tohum yağlarının karıştırıldığı öğrenildi.

KEBAPÇIDAN MANTICIYA KADAR SAKATAT
Kebapçılarda ise; etli ekmek, köfte, adana kebap harcı, dana-kuzu karışık köfte ve kıymalı köy böreği olarak satılan ürünlerden sakatat (kalp) tespit edildi.
İstanbul Kağıthane'de Elle Mantı Börek-Ayşe Küçük isimli işletmenin kayseri mantısı isimli ürününde ise kanatlı eti ve sakatat (taşlık) tespit edildi.

BAHARATTAN YABANCI MADDE ÇIKTI
Her listede yer edinen baharatlar ise burada da yerini aldı. Gaziantep'te üretilen Nurkaya Gıda markalı toz biberde ve Antalya'da üretilen Bens Pastacılık Ürünlerine ait kekikte yabancı madde tespit edildi.
Dubai çikolatası ile meşhur olan antep fıztık ezmesi ise listeye girdi. Gaziantep Şahinbey ilçesinde Şenci- Ezme Mesut Şenci tarafından üretilen antep fıstığı ezmesinden gıda boyası tespit edildi.
İŞTE 16 OCAK TARİHİNDE YAYIMLANAN TAKLİT VE TAĞŞİŞ GIDA LİSTESİ






CHP Adana İl Başkanlığı’nda Bayramlaşma Töreni
Anne Dağlı son yolculuğuna uğurlandı...
Adana'da sağanak yağışlar barajları doldurdu taşma noktasına getirdi
Adana’da yaylalara yoğun kar yağdı...
AK Parti İl Başkanı Tamer Dağlı annesini kaybetti...
MHP Seyhan'da Coşkulu Bayramlaşma!
Kan donduran yeni detaylar: Fail ünlü iş adamının oğlu çıktı...
İncirlik'te 'Sirenler çaldı' MSB'den açıklama geldi: "Olumsuz bir durum yok"
ÇGC’de coşkulu bayramlaşma...
“Krizlerin içinden milletimizi, memleketimizi çıkartacağız”
Yangın faciası! Anne ve 5 çocuğu hayatını kaybetti...
Adana 01 FK’da Sürpriz İstifa!
Ramazan Bayramı'nda 10 bin personel görev yapacak
Hasibe Akkan, çalışanlarıyla bayramlaştı...
Çukurova Üniversitesi Ailesi Bayramlaşma Töreninde Bir Araya Geldi
Çukurova bölgesinde ata sporu güreş S.O.S veriyor!
Ali Hoşfikirer anıldı...
Yükleniyor



