-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Meclis'te rant tepkisi...
Ayhan Barut, rantsal değil kentsel dönüşüm için harekete geçilmesini istedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, acı deprem gerçeğine Meclis'te dikkat çekerek AKP iktidarının rant anlayışıyla kentsel yenileme ve dönüşüm projelerine engel olduğunu söyledi. Barınma hakkının kutsallığına değinen Barut, "Rant anlayışını kınıyor, planlama, imar, kentleşme, yapı ve afet alanlarında bilimsel, sosyal ve bütünlükçü bir yaklaşımı gerektiren kentsel yenilemeler istiyoruz" dedi.
"HİÇ SOMUT ADIM YOK"
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alarak halkın ve ülkenin sorunlarına işaret eden CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Ülkemizde yaşanabilir çevre oluşturabilmek için sağlıklı yapı üretiminin zorunluluğu ortadadır. Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğinden hareketle, iktidarın anayasal görevlerinden birisi de sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir kentler kurabilmektir. AKP iktidarı, ülkemizde çarpık yapılaşmaya, plansız kentleşmeye karşı hiçbir somut adım atmazken son depremler sonrasında da afet ve risk maskesiyle rezerv alan gibi kabul edilemez uygulamalara girişmiştir" diye konuştu.
"RANT ANLAYIŞINI KINIYORUZ"
"Daha yaşanabilir bir Türkiye ve insanca yaşam" taleplerine AKP iktidarının kulak vermediğini, sorunları daha da büyüttüğünü dile getiren Ayhan Barut, "AKP iktidarı ülke topraklarını hiçbir kurala ve koşula bağlı olmaksızın ranta açmanın derdine düşmüştür. Öyle ki iktidar bugüne dek kentsel dönüşüm uygulamalarında rantın yüksek olduğu yerler ya da kamuya ait alanlarda öncelik veriyor. Rant anlayışını kınıyor, planlama, imar, kentleşme, yapı ve afet alanlarında bilimsel, sosyal ve bütünlükçü bir yaklaşımı gerektiren kentsel yenilemeler istiyoruz" şeklinde konuştu.
Dr. Mehmet Tatar, “Küresel Su Krizi Derinleşiyor”
Sigara tartışmasında kardeşlerden 1’ini öldürüp, 2’sini yaralayan 5 kişi tutuklandı
Bayramda Cumhur İttifakı’ndan güçlü birlik mesajı!
Ankara Keçiörengücü 7-0 Adana Demirspor
Atlara eziyet edenler haftada 1 gün barınak temizleyecek...
Tatilciler dönüş yoluna geçti! 43 il "kilit kavşakta" buluştu
CHP Adana İl Başkanlığı’nda Bayramlaşma Töreni
Anne Dağlı son yolculuğuna uğurlandı...
Adana'da sağanak yağışlar barajları doldurdu taşma noktasına getirdi
Adana’da yaylalara yoğun kar yağdı...
AK Parti İl Başkanı Tamer Dağlı annesini kaybetti...
MHP Seyhan'da Coşkulu Bayramlaşma!
Kan donduran yeni detaylar: Fail ünlü iş adamının oğlu çıktı...
İncirlik'te 'Sirenler çaldı' MSB'den açıklama geldi: "Olumsuz bir durum yok"
ÇGC’de coşkulu bayramlaşma...
“Krizlerin içinden milletimizi, memleketimizi çıkartacağız”
Yükleniyor




