-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,20% 0,06
-
EURO
51,06% 0,09
-
GRAM ALTIN
6940,76% -2,41
-
Ç. ALTIN
11465,56% -1,02
Portakal Çiçeği Karnavalı Hazırlıkları Başladı...
Türkiye Kültür Yolu Festivali, Uluslararası Adana Portakal Çiçeği Karnavalı Koordinasyon ve Genel Değerlendirme Toplantısı, Vali Sayın Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında gerçekleştirildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteğiyle; Adana Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, ilçe belediye başkanlıkları, Adana Ticaret Odası ve Karnaval Komitesi iş birliğiyle her yıl “Nisan'da Adana'da” sloganıyla düzenlenen ve bu yıl 05-13 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan karnaval için yapılması gereken hazırlıkların görüşüldüğü toplantıya Vali Köşger’in yanı sıra; Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü/ Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, karnaval komite üyeleri, oda başkanları ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Vali Köşger; 2025 yılının festival etkinliklerini Türkiye Kültür Yolu Festivali ve Uluslararası Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’yla açtıklarını belirterek "Adana festivaller şehri, festival gibi kültürel etkinlikleri genel anlamda seven bir şehir. Adanalı hemşehrilerimiz festivalleri ve eğlenmeyi seviyorlar. Bu tarz etkinliklerin hakkını veriyorlar. Geçen sene 9 gün olan festivalimiz başlarken 9 gün boyunca vatandaşımızın ilgisini nasıl çekeceğiz diye endişelenmiştik. Ama festivalimiz, tam manasıyla bütün günlerin dolu dolu yaşandığı çok güzel bir etkinlik oldu. Festival boyunca ilimizde hiçbir asayiş olayı veya taşkınlık yaşanmadı. Bu sene de Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve ilgili tüm kurumlarımızın da desteğiyle daha önceki tecrübelerimizden de yararlanarak çok güzel bir festival daha gerçekleştireceğiz. Bu senenin ilk kültürel etkinliği olacak olan Türkiye Kültür Yolu Festivali ve Uluslararası Adana Portakal Çiçeği Karnavalımızın hazırlıklarını el birliğiyle ve titizlikle yürüteceğiz. Festivalimiz şimdiden ilimize hayırlı uğurlu olsun.”dedi.

Toplantı, Vali Köşger’in konuşmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü/ Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi’nin yaptığı konuşma ve Portakal Çiçeği Karnavalı Fikir Önderi ve Nisan’da Adana’da Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt’un festivalle ilgili bilgi vermesiyle sürdü.
Adana’da Bayramda Toplu Taşıma Ücretsiz...
Tanburoğlu: “Cumhuriyeti Ayakta Tutma Savaşı Veriyoruz”
Kısacık: Bayramlar, Millet Olma Bilincimizin Teminatıdır
Nacar: Çanakkale bir kahramanlık destanıdır
Adana'ya Patriot Kuruluyor...
Ameliyata gülerek giren 8 yaşındaki Ferdi hayatını kaybetti...
"Bayramlar dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini sergiliyor"
“Çanakkale ruhu Türk milletinin en büyük güvencesidir!”
Kozay, “Bayramlar umudu ve kardeşliği büyütür”
Adana Demirspor'a Ceza Üstüne Ceza
Seyhan’da Bayram Öncesi Gıda Denetimleri Sıkılaştırıldı...
"Vatandaşlar bayrama büyük bir geçim sıkıntısı içinde giriyor"
Uludağ, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir diriliş destanı”
1.5 Adana Teknoloji Takımları Geleneksel İftar Sofrasında Buluştu
“Bayramı halkın iradesinin yok sayıldığı bir dönemde karşılıyoruz”
Vali Yavuz, "Tarihin Akışına Karşı Durulan Muazzam Bir İrade"
Sibel Can 11 yaş küçük sevgilisiyle evleniyor...
Ebru Gündeş kızı için özel uçak kiraladı...
Seyhan Belediyesi’nde Uzlaşı Sağlandı: Ödemeler Başladı
Dünya tenisinin yeni durağı Adana
Vali Yavuz ve Nacar sağlık çalışanları ile iftar yaptı
Yükleniyor



