• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Sağlam: “Huzur ve güven için amansız mücadele ediyoruz”

İş insanları Mithat Alp ve Şevket Uludağ, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam’ı iftarda ağırladı.

YAŞAM 18.03.2024 10:52:00 0
  Sağlam: “Huzur ve güven için amansız mücadele ediyoruz”

“SİZ UYURKEN POLİS VE JANDARMA UYUMUYOR”

Adana’nın tanınmış iş insanı ve kanaat önderlerinden Mithat Alp, iş insanı-çiftçi Şevket Uludağ ile birlikte organize ettiği iftar programına katılan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, huzur ve güvenliğin en önemli husus olduğunu belirterek, çetelerle, uyuşturucu tacirleriyle ve hırsızlarla amansız mücadelelerinin sürdüğünü söyledi.

Şevket Uludağ Çiftliği’nde organize ettikleri iftar programına katılan herkese teşekkür eden Mithat Alp ve Şevket Uludağ, Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam’ın yanında olduklarını ifade ettiler. Cumhur İttifakı Yüreğir Belediye Başkanı Dr. Halil Nacar ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir’e de desteklerini açıkça ifade eden iş insanları Alp ve Uludağ, “Sayın Bakanımız Mehmet Sağlam’ı iftarımızda ağırlamaktan onur duyuyoruz. 31 Mart Yerel seçimlerinde başarılı olmaları için bölge halkı olarak her daim yanlarında olduk, olmaya devam edeceğiz” diye konuştular.

GELECEK’TEN AK PARTİ’YE GELDİ

İftar programına AK Parti Adana İl Başkanı Ozan Gülaçtı’nın yanı sıra Doğankent, Solaklı, Yunusoğlu ve çevre köylerin ileri gelenleri katıldı. İftar sonrası, kanaat önderi Mithat Alp’in daveti üzerine AK Parti’ye katılan Gelecek Partisi Yüreğir İlçe Başkanı Recai Karaduman’a rozeti İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam tarafından takıldı.

SAĞLAM: “CİDDİ OPERASYONLAR YAPIYORUZ”

“Huzur yoksa hiçbir şey yok” diyerek konuşmasına başlayan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, memleketi Adana’da ilgi odağı oldu. “Evinizde huzur yoksa sizin için her şey bitmiş demektir” şeklinde sözlerini sürdüren Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, “Türkiye’de huzur yoksa sıkıntı. Biz İçişleri Bakanlığı olarak bu dönem en çok kullandığımız kelime ‘Türkiye’nin huzuru ve güvenliği’dir. Bunu gerçekleştirmek için de ciddi anlamda operasyonlar yapmaya başladık. Bu bölgede asayiş olaylarında ciddi anlamda sıkıntılar var. Hırsızlık olaylarının Doğankent, Solaklı ve Yunusoğlu’nda bitme noktasına gelmesi lazım” şeklinde konuşarak hırsızlık olayının yaşanmayacağı günlerin geleceğinin müjdesini verdi.

“NEFESLERİNİ KESENE KADAR MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Organize suç örgütleriyle de amansız mücadelelerinin sürdüğüne işaret eden İçişleri Bakan Yardımcısı Sağlam, “Yani mafya dediğimiz, yani çete dediğimiz, alın teriyle kazandığınız paraya, tabiri caizse çökenler dediğimiz kişilerin varlığı. Biz Bakanlık olarak kesinlikle bunlara müsaade etmeyeceğiz. Bunların nefeslerini kesene kadar mücadele edeceğiz. Her gün ama her gün Türkiye genelinde Adana’da, Yüreğir’de çalışmalar devam ediyor. Çok rahat bir şekilde söyleyebilirim ki siz evde uyurken, emniyet mensuplarımız, jandarmamız uyumuyor. Teknik takibi yapıyor, zamanı gelince de yakalayıp adliyeye teslim edecekler” diyerek, gerekenin yapılacağını ifade etti.

ZEHİR TACİRLERİNE KARŞI DESTEK İSTEDİ

Zehir tacirlerine de göz açtırmadıklarına vurgu yapan Sağlam, eskiden anne ve babaların kendilerini gördüklerinde iş istediklerini hatırlatarak, “Maalesef şimdilerde en çok talep ‘oğlumu, kızımı uyuşturucudan kurtarın’ şeklinde oluyor. Demek ki uyuşturucu müptelası Doğankent, Solaklı ve Yunusoğlu’nu da sarmış. Evlatlarımıza musallat olmuş. Biz bunlarla ilgili mücadelemizi kararlı bir şekilde yürüteceğiz. Ama bu mücadeleye sizin destek vermeniz lazım. Siz evinizin önünde, sokağınızda, mahallenizde bu işi yapan insanları bize ihbar ettiğiniz zaman, bunlarla mücadelemiz daha kolay olacak” şeklinde konuşarak ihbar edenlerin kimliklerinin açıklanmadığının altını çizdi.

“BÜYÜKŞEHİR YÖNETİMİNİN DEĞİŞMESİ LAZIM”

Merkezi hükümetin ciddi anlamda Adana’ya hizmet yaptığına vurgu yapan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, yerel yöneticilerin merkezi hükümetin hızına ayak uyduramadığını söyledi. “Merkezi hükümetin yaptığı hizmetler Adana’ya katma değer olarak yansımıyor” diyerek sözlerini sürdüren Bakan Yardımcısı Sağlam, “Size iki tane örnek vereyim. Kazımbaşar Mahallesi’nde, Yüreğir’de Halil Nacar’ın başkan adayı olduğu ilçemizde bir adliye sarayı yapıldı. Bundan altı sene önce temeli atıldı. Bir iki yıldır da faaliyette. Şu anda Adana’da fiilen avukatlık yapanların sayısı 4 bin civarında. Hepiniz bilirsiniz ki avukatlar adliyenin etrafında bulunmak isterler. Yani adliyenin etrafında ofislere ihtiyaç var, iş yerine ihtiyaç var, otele ihtiyaç var, restorana ihtiyaç var. Eğer belediyeler zamanında burada kentsel dönüşüm yapabilseydi, kentsel dönüşümden de vazgeçtim, imar düzenlemesi yapabilseydi, büyükşehir bu imar düzenlemesini uygulasaydı bugün Yüreğir’in üçte biri adliye sayesinde bir gelişmişlik gösterirdi. Ama şu anda ne durumdayız? Şu anda avukat arkadaşlar arabalarına binip Yüreğir’de duruşmaya giriyor, tekrar arabalarına binip Seyhan’a ve Çukurova’ya dönüyorlar. Adliye, Yüreğir’e sağlaması gereken katma değeri maalesef sağlayamadı. Bunun sorumlusu kim? Bunun sorumlusu kimse kusura bakmasın, yerel yönetimlerdir. Büyükşehir Belediyesidir” diye konuşarak, artık büyükşehir yönetiminin değişmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“NACAR’IN GÜÇLÜ OLMASI, YÜREĞİR GÜÇLÜ OLMASI DEMEK”

Yüreğir’i, Çukurova Seyhan’ın seviyesine getirebilmek için Büyükşehir Belediyesi’ni almaları gerektiğini ifade eden Sağlam, “Sizlerin desteğiyle, Allah’ın izniyle Halil Nacar kardeşim belediye başkanı olarak seçilecek. Gittiğimiz yerlerde gördüğümüz hava, ilgi, alaka ve teveccüh bunu gösteriyor. Ama benim isteğim, arzum, ricam şu ki, biz Halil Nacar’ı daha güçlü bir şekilde seçelim. Halil Nacar’ın güçlü olması Yüreğir’in güçlü olması demek, sizlerin güçlü olması demek” şeklinde konuştu.

 

Haberi Yorumla

Herkes memleketine dönse en kalabalık olacak il belli oldu

Kız kardeşiyle tartışan babasını bıçakladı

Adana Demirspor Bruno'nun gollerine engel olamadı: 1-4

“Türkiye huzur bulsun; gerekirse sonumuz darağacı olsun!”

Nacar: Adana 112 Her Zaman Hazır

Kar, sağanak yağış ve fırtına!

Erhan Uçak: Toprağa yatırım kazandırır

Hande Sarıoğlu gözaltına mı alındı? Önce paylaştı sonra hesabını kapattı

Şampiyon Eğitim Kurumlarında Bursluluk Sınavı

Ünlü TV yıldızının yüzünün hali korkutuyor!

Evde çıkan, okul lojmanına sıçradı...

İnegöl'de gol sesi çıkmadı: 0-0

Bunu yapan yandı! Emeklilikleri bir bir iptal ediliyor...

Sadullah Kısacık: Su Kaynaklarımız Tükeniyor Acil Eylem Zamanı!

İşte yeni MYK'da görev dağılımı

Çelikten son yolculuğuna uğurlandı...

'Şalvar Davası' filminden sahneleri paylaştı! Telife takıldı

Anne babalar dikkat! Bakanlık harekete geçti! O ürün raflardan toplatılıyor!

Türkiye için deprem alarmı!

Trafik Sigortası Yenileme Zamanı Geldiğinde En İyi Teklifi Bulmak İçin 5 İpucu

Otobüs kazası nasıl oldu? Vali kahreden detayı açıkladı...

Adana’ya 15 Ambulans Teslim Edildi...

10 bini aşkın Adanalı Zeydan Karalar’ın serbest bırakılması çağrısında bulundu

Fatih Terim'in kızı Buse Terim aradığı aşkı buldu!

Geri dönüşüm merkezini bile uyuşturucu merkezine çevirmişler: 6 tutuklama

15 il için kapıda! Sarı ve turuncu kodlu alarm verildi!

“Hedefimizi gerçekleştirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz”

Seyhan Belediyesi Tüketici Sağlığına Kastedenlere Göz Açtırmıyor

Gazeteci Bülent Çelikten'i kaybettik

Zam yağmuru kapıda!

Yükleniyor

“Türkiye huzur bulsun; gerekirse sonumuz darağacı olsun!”

Sadullah Kısacık: Su Kaynaklarımız Tükeniyor Acil Eylem Zamanı!

İşte yeni MYK'da görev dağılımı

10 bini aşkın Adanalı Zeydan Karalar’ın serbest bırakılması çağrısında bulundu

Başkan Demirçalı ve Vaşkan vekili Geçer, Kozan yolu esnafıyla buluştu

Dar ve Orta Gelirli İçin Konut Sahibi Olmak Bir Hayal

Cem Tutsoy’dan BİLİM OCAKDA daveti

CHP Adana İl Başkanlığından “Adalet Buluşması” Çağrısı

Nennioğlu, "Ayrıcalıklı zam sosyal adaleti yok etmektedir”

Vatandaşa ceza yağmuru: 9 ayda 90 milyar tl! ceza kesildi

Kız kardeşiyle tartışan babasını bıçakladı

Çelikten son yolculuğuna uğurlandı...

Trafik Sigortası Yenileme Zamanı Geldiğinde En İyi Teklifi Bulmak İçin 5 İpucu

Otobüs kazası nasıl oldu? Vali kahreden detayı açıkladı...

“Hedefimizi gerçekleştirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz”

Gazeteci Bülent Çelikten'i kaybettik

Doğum izni süresi uzuyor: Tarih belli oldu...

Çocuğun kullandığı araç park halindeki kamyonete çarptı yanındaki arkadaşı öldü!

FATMA SÜTCÜ KARDİYOLOJİ MERKEZİ’NİN TEMELİ ATILDI

Komşuları tarafından darp edildiler; babanın dişleri kırıldı, anne ile oğlu bıçaklandı

Pozantı ile Akçatekir’de kanalizasyon ve içmesuyu problemi son buluyor

ASKİ’den Dev Proje! Yedigöze İçme Suyu Projesi Tamamlanıyor....

Yüreğir Belediyesinden engelliler günü farkındalık etkinliği

Seyhan Belediyesinden Kaçak Moloz Dökümüne Karşı Yoğun Mücadele

Sarıçam’da 5. Âşıklar güz şöleni coşkusu

Adana güne yağmurla başladı...

Sıralamalar Güncellendi! Adana Kaçıncı Büyük Şehir?

Adana'da elektrik kesintisi bitmek bilmiyor! İşte elektriksiz kalacak ilçe ve mahalleler

Adana’da arıtmasız ilçe sayısı hızla azalıyor

Pozantı’da Hedef: Yerel Ürünlerle Ekonomiyi Canlandırmak!

Nacar: Adana 112 Her Zaman Hazır

Anne babalar dikkat! Bakanlık harekete geçti! O ürün raflardan toplatılıyor!

Adana’ya 15 Ambulans Teslim Edildi...

Seyhan Belediyesi Tüketici Sağlığına Kastedenlere Göz Açtırmıyor

Dere yatağında mide bulandıran görüntüler! 'At ve eşekleri kesip yediriyorlar!'

14 yaşında menopoza girdi! "Çok gençsin" dediler: Gerçek çok başka çıktı!

Vali Köşger, "Adana’da bağımlılığın her türüyle yoğun çalışıyoruz"

AIDS (HIV)'DE Sessiz Devrim!

Bakanlık listeyi güncelledi: Taklit-tağşiş gıdalar yeni ürünler eklendi

Uzmanlar uyardı! Bu kahveye dikkat: Bir kişinin kalbi durdu, entübe edildi...

Şampiyon Eğitim Kurumlarında Bursluluk Sınavı

ÇÜ Araştırma Üniversitesi Unvanını Korudu

Halil Nacar öğrencilere sağlık sektörünü anlattı

İngilizce konuşmaktan çekinen çocukların özgüvenini artırmak için 7 ipucu

Başkan Uludağ, Dünya derecesi getiren gençleri makamında ağırladı

Hatay Dayanışması Türkiye Gündemi oldu

Rektör Beriş Öğrencilerle Buluşmaya Devam Ediyor

Gündoğdu Vakfı Hatay’ı Unutmuyor!

ABB personeline 'Güvenli Sürüş Teknikleri Eğitimi' Verildi

Adana’ya eşitlik müzesi ve kütüphanesi kuruluyor!

Evde çıkan, okul lojmanına sıçradı...

İnegöl'de gol sesi çıkmadı: 0-0

SPOR

Bunu yapan yandı! Emeklilikleri bir bir iptal ediliyor...

EKONOMİ

Sadullah Kısacık: Su Kaynaklarımız Tükeniyor Acil Eylem Zamanı!

SİYASET

İşte yeni MYK'da görev dağılımı

SİYASET

Çelikten son yolculuğuna uğurlandı...

YAŞAM

'Şalvar Davası' filminden sahneleri paylaştı! Telife takıldı

MAGAZİN

Anne babalar dikkat! Bakanlık harekete geçti! O ürün raflardan toplatılıyor!

SAĞLIK

Türkiye için deprem alarmı!

TÜRKİYE

Trafik Sigortası Yenileme Zamanı Geldiğinde En İyi Teklifi Bulmak İçin 5 İpucu

YAŞAM

İlginizi Çekebilir


Salgın yayılıyor! DSÖ açıkladı....

'Pandemiden çok daha ağır geçecek'

Papa 14. Leo, Ankara'da! İşte ilk görüntüler ve karşılayan isim

Hong Kong’u sarsan felaket! Ölüler ve mahsur kalanlar var...

Kuş gribi alarmı: H5N5 virüsü dünyada ilk kez can aldı...

Bu hastalığın tedavisi yok: Marburg virüsü salgını yayılıyor!

Ekonomiyi kötü etkilemesinden korkuluyor! Avrupa'da yeni salgın alarmı

Siber suç şebekesine uluslararası operasyon! 40 bin aktif SIM kart ele geçirildi

DSÖ’den küresel tehdit uyarısı...

Geri sayım başladı...