-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Adana'da şehitler anıldı
ADANA'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 110'uncu yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende, şehitliklere karanfil bırakıldı.
Asri Mezarlık Şehitliği'nde düzenlenen törene, Vali Yavuz Selim Köşger, 6'ncı Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, askeri erkan, kent protokolü, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından askerler tarafından saygı atışı yapıldı. Törende, Vali Yavuz Selim Köşger, 6'ncı Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şube Başkanı Coşkun Adaber tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Şehitlik defterini imzalayan Vali Yavuz Selim Köşger, "110 yıl önce Çanakkale’de verilen bu büyük mücadele, tarihin akışını değiştiren ve milli iradenin zaferini temsil eden bir dönüm noktasıdır. Her biriniz, sarsılmaz inancınız ve üstün cesaretinizle, Çanakkale’yi geçilmez kıldınız. Fedakarlığınız, azminiz ve vatan sevgisinden doğan gücünüz, bu toprakların sonsuza kadar Türk yurdu olmasını sağlamıştır. Çanakkale’de destan yazan kahramanlarımızdan bugüne kadar, vatanın birlik ve beraberliği uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Törenin devamında şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Törenin sonunda ise protokol üyeleri ve şehit yakınları, kabirleri ziyaret ederek karanfil bıraktı.
'HİÇ KALBİMİZDEN ÇIKMIYOR
Tunceli'nin Hozat ilçesinde 1995 yılında terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada şehit olan jandarma er Yusuf Eroğlu’nun annesi Sultan Eroğlu, oğlunun mezarı başında gözyaşı döktü. Eroğlu, "Her zaman evladımı hatırlıyoruz, hiç kalbimizden çıkmıyor" sözleriyle gözyaşı döktü.

'SU GİBİYDİ BENİM OĞLUM'
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 7 Ağustos 2015 yılında şehit olan jandarma uzman onbaşı Muhammet Oruç'un mezarını ziyaret eden annesi Ayşe Oruç da ”Acıdan başka bir şey yok, acımız çok, acımız geçmez. Su gibiydi benim oğlum” dedi.

'ACILIYIZ AMA GURURLUYUZ'
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde 2019 yılının Mart ayında meydana gelen kaza sonucu şehit olan jandarma uzman onbaşı Samet Özkan’ın annesi Selma Özkan ve babası Mehmet Özkan ise törende büyük bir acı yaşadıklarını ancak oğullarının şehitlik mertebesine ulaşmasından dolayı gururlu olduklarını aktardı.

Büyükşehir’den Kozan’da iftar buluşması...
Sağlık-Sen 14 Mart'da Sağlık Çalışanlarını Unutmadı...
CHP, Doğu Akdeniz Yerel Medya Buluşması’nı Adana’da Gerçekleştirdi
Halil Nacar: Tıp Bayramı kutlu olsun
Tayvan’dan Adana’ya Özel Davet
Adana’da mobilya atölyesinde yangın çıktı...
Çukurova’da miniklerden İstiklal Marşı’na anlamlı anma
Kızılay’ın geleneksel Taşköprü iftarında binlerce kişi aynı sofrada buluştu
Türk Kızılay, Adana’da aşevini hizmete açtı...
Çukurova ödülü Nesin Vakfına törenle verildi
Alkol satışına sıkı denetim geliyor!
TSYD Ödülleri sahiplerini buldu...
Kavurma olan atın sahibi ilk kez konuştu: "Büyük ızdırap duydum"
Çukurova Üniversitesi'nde İftar Coşkusu! Öğrencilerle aynı sofrayı paylaştılar...
62. Kütüphane Haftası ile Adana’ya edebiyat baharı gelecek
Adana’da uyuşturucu operasyonu: 2 kişi tutuklandı
Susar ailesinden geleneksel iftar...
"Her kriz ülkemizi ve çiftçimizi vuruyor"
CHP’den ÇGC’ye hayırlı olsun ziyareti
AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu'ndan DAİMFED'e Ziyaret
Çukurova Üniversitesinde Öğrenci Filmleri Seyirciyle Buluştu
Yükleniyor




