• BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,07% 0,17
  • EURO

    51,16% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7294,15% 1,58
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00

ADSİAD Ailesi Büyüyor!

Kurulduğu 1991 yılından bu yana Adana, bölge ve ülke ekonomisine katma değer üreten ADSİAD iftar yemeğinde,  14 yeni üyesine rozet ve üye katılım belgelerini takdim etti.

YAŞAM 28.03.2024 10:31:00 0
ADSİAD Ailesi Büyüyor!

Kurulduğu 1991 yılından bu yana Adana, bölge ve ülke ekonomisine katma değer üreten Adana Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ADSİAD) ailesi her geçen gün büyüyor. Adana Sheraton Grand Otel’de iftar yemeğinde düzenlenen törenle ADSİAD ailesine 5’i bireysel, 9’u kurumsal olmak üzere 14 yeni üye katıldı.

Ata Karazincir, Mustafa Alp Yalçınel, Korhan Kadıoğlu, Serdar Kemal Pakkumsal ve Mahmut Şahin, ADSİAD’ın yeni bireysel iş insanı üyesi olurken, Ortatepe Petrol Tekstil ve Tarım Ürünleri AŞ adına Mahmut Bünyamin Ortatepe, Rastaş Ambalaj Kapak Sanayi adına Velican Bozdağ, Demirbaş Bahçe Kurulum Hizmetleri Tarım Makine ve Ekipmanları İmalat İthalat İhracat Sanayi adına Selim Demirbaş, Zenas İnşaat Sanayi Ticaret adına Ertan Delice, Özel Adana White Dental Klinik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi adına Süleyman Tetik, Boztek Makine Mühendislik Sanayi adına Mert Bozdoğan, Köksal Hırdavat adına Necati Ulaştırıcı, Gaziantep Gold Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi adına İhsan Kerimoğlu ve Atilla Çatı Kaplama Limited Şirketi adına ise Rasim Serdar Dalmazadam’a ADSİAD rozeti takıldı, üye katılım belgeleri takdim edildi.

VEDAT GİZER: “YENİLİKLERE AÇIK OLMALIYIZ”

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen genel kurulda güven tazeleyen ADSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Gizer, ADSİAD ailesine katılan yeni üyeleri kutladı ve teşekkür etti. Başkan Gizer, globalleşen dünyada bilişim, teknoloji, dönüşüm ve yapay zekanın tüm uluslar için büyük önem taşıdığını kaydetti. Başkan Vedat Gizer, ADSİAD’ın 33 yıllık mazisiyle Atatürk ve Cumhuriyet değerlerini savunduğunu, değişen dünya düzenine ayak uydurmaya çalıştığını vurguladı.

Yakın tarihte önemli olaylara tanıklık eden, birçok konuda öncü olan, özel projelere ev sahipliği yapan ADSİAD’ın 2 Türk İş Dünyası (TÜRKONFED) Başkanı çıkardığını, ADSİAD üyesi Berman Mantı’nın da Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Başkanı seçildiğini belirten Gizer, “Bundan sonraki dönemde sivil toplum kuruluşlarının önemi daha çok artacak. Çünkü tüm dünyaya baktığımız zaman siyasal düzenin toplumların beklentilerini karşılamadığını görebiliyoruz. Bireyler kendilerini en iyi şekilde ifade edecekleri, ait hissedecekleri ve en layıkıyla temsil edileceklerine inandıkları, hareket kabiliyeti yüksek, yeniliklere açık ve uyum sağlayabilen oluşumlar istiyor” şeklinde konuştu.

ADSİAD ailesinin her bireyinin sorumlulukları olduğunu hatırlatan, katılım, paylaşım, beklenti, öneri ve eleştirilere açık olunduğunu ifade eden Gizer, “Zamanın ruhunu yakalamayı başarmamız gerekiyor” dedi. Başkan Gizer, konuşmasını  Ramazan ayının Müslümanlar için  arınma, empati, paylaşım, sabır, bereket, rahmet , ibadet ve hasat ayı olduğuna dikkat çekerek bitirdi.
BERMAN MANTI: “KALKINMA SÜRECİNE GİRMELİYİZ”

Törende konuşan ÇUKUROVA SİFED’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı ise ADSİAD’in bölge iş dünyasının öncü sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu kaydetti. Her geçen gün üye yapısını daha çok güçlendiren ADSİAD’ın ÇUKUROVA SİFED üyesi olmasının ayrıca gurur kaynağı olduğunu söyleyen Mantı,  “1991 yılından bu yana istihdam sağlayan, katma değer üreten ADİSAD, iş dünyasının üyeleri arasındaki bağı güçlendiriyor, fikir ve bilgi alışverişinin yanı sıra iş kültürünü de geliştiriyor ve her geçen gün yeni iş modelleriyle bölgemize, ülkemize değer katıyor” diye konuştu.

Adana için, Mersin için herkesin siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel, mezhepsel ve inançsal tüm farklılıkları bir kenara koyarak topyekün bir kalkınma sürecine girmesini arzu ettiğini vurgulayan Başkan Mantı, “Ülkemizin ve bölgemizin ekonomik kalkınmasında, iş modellerinin gelişmesinde bizler de üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getireceğiz. ADSİAD’ın yeni üyelerine ‘hoşgeldiniz’ der, başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

PROF. DR. MERYEM TUNCEL: “ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRMELİYİZ”

Toplantıya katılan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel de, “Üniversite-sanayi iş birliği, inovasyonun, sürdürülebilir kalkınmanın temel taşlarından biridir ve toplumsal gelişmenin de itici gücüdür. Bu nedenle, sizlerle birlikte gerçekleştireceğimiz projelerin sadece iş dünyasına ve Üniversiteye değil, aynı zamanda toplumun geneline de fayda sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Çukurova Üniversitesi olarak sanayi ile iş birliği içinde olmanın değerini ve önemini çok iyi bildiklerini ve sanayi ile iş birliği yaparak ortak projeler geliştirmek, araştırma kapasitelerini artırmak ve öğrencilere daha iyi bir eğitim sunmak için kararlı olduklarını belirten Prof. Dr. Tuncel, “Üniversite-sanayi iş birliği, her iki tarafın da kazançlı çıkacağı bir modeldir ve Üniversite olarak, sanayi ile daha yakın iş birlikleri kurma ve ortak projeler geliştirme konusundaki kararlılığımızı tekrar vurgulamak istiyorum. Bu, öğrencilerimizin daha iyi bir şekilde geleceğe hazırlanması, araştırma faaliyetlerimizin etkinliğinin artması ve toplumumuza daha fazla katma değer sağlanması açısından kritik öneme sahiptir. Sizlerle birlikte çalışarak, geleceğin teknolojilerini geliştirecek, ekonomiyi güçlendirecek ve toplumun refahını artıracak projelere imza atmayı hedefliyoruz” dedi.

SÜLEYMAN SÖNMEZ: “HAYALİMİZDEKİ TÜRKİYE’NİN ODAĞINA EĞİTİMİ KOYDUK”

Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez ise Adana’nın bir marka değeri olan ADSİAD çatısı altında bugüne kadar çok önemli işler başarıldığını vurguladı. Yeni üyelerle daha çok güçlenen ADSİAD’ın bugünlere taşıyanlara teşekkür eden Sönmez, kalkınma yolunun Anadolu’dan geçtiğini ve bu konuda derneklere ve federasyonlara çok iş düştüğünü belirtti.

Anadolu’da en büyük sorunlardan birinin insan kaynağı olduğunu bunun da eğitimle ilişkili olduğunu söyleyen Sönmez, “Gençlerimize eğitimde fırsat eşitliği sağlayamazsak, ülkemizi dünyada yeni şekillenmekte olan, ekonomik mimariye de hazırlayamayız. Eğitimin temel hedefi, gençlere yeni çağın becerilerini kazandırmak olmalı. Bu yüzden “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında, Ana Rota Eğitim” teması ile gerçekleştirdiğimiz Genel Kurulumuzda, “Hayalimizdeki Türkiye”nin odağına eğitimi koyduk. Hazırladığımız politika belgesi ile Orta Eğitim Tuzağı’ndan Çıkış’ın, ikinci yüzyıldaki kalkınma hamlemiz için bir zorunluluk olduğunu savunuyoruz. “Orta Eğitim” “Orta Gelir” ve “Orta Demokrasi” tuzaklarının, kavramsal olarak birbiriyle bağlantılı olduğunu ileri sürüyoruz” dedi.

KİMLER KATILDI?

Konuşmaların ardından ADSİAD’ın geleneksel iftar programına geçildi. Üye katılım töreni ve iftar programına Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, Adana İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Recep Kurtoğlu, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Adana İl Müdürü Mehmet Eren, Adana Genç İş İnsanları Derneği (ADANA GİAD) Başkanı Alican Boğa, ADSİAD Yönetim Kurulu ve ADSİAD üyeleri katıldı.

Haberi Yorumla

Adana Demirspor’a 4 gollü tarife!

Kur’an-ı Kerim’lere zarar veren 2 kişi tutuklandı

Rektör Sözen, "Başarımızın Arkasında Güçlü Kadın İmzası Var"

 Kozay: “Kadın emeği toplumsal gelişimin en önemli gücüdür”

Milyonları İlgilendiren Düzenleme!

Ebru Şallı’nın oğlu Beren 22 yaşında!

Başkan Yusuf Kanlı, iftarda vatandaşlarla buluştu...

Sadullah Kısacık: Esnaf Yüksek Faiz Kıskacında!

“Basın, vatandaşla aramızdaki güçlü köprü”

"Çocuklarda yetişkinler gibi ağırlaşmış müebbet hapis cezası almalı...

Seyhan'da gönülleri buluşturan iftar...

ABD savaş için kesenin ağzını açtı! 6 günde ne kadar harcandığı ortaya çıktı

Kullanan yanar!

Tartıştığı 3 çocuğunun annesini boğarak öldürdü...

Hizmete Vefa Sofrası...

4 ay boyunca 15 kadını gizli fotoğrafını çekmiş!

Tepkilere dayanamamış UNICEF'ten ayrılmıştı! Hadise yasal süreci başlattı

PVC ustasını öldüren 15 yaşındaki tetikçi ve motosikleti süren yaşıtı tutuklandı

ÇÜ'de Oyun Bağımlılığına Karşı Bilim Kafe Etkinliği Düzenledi

Akaryakıt zamları durmuyor!

Kardeşler arasında "alacak-verecek" kavgası...

Filiz Kepme: “Her alanda lideriz!”

Özge Özpirinçci aldığı "Ahlaksız teklif"i kahkahalarla anlattı...

Sıcaklıklar azalacak, kar yağışı geri dönüyor!

Baraka çıra gibi yandı...

Borankay ailesinden kan donduran iddia! "Annemi hemşire öldürdü"

Adana uçağında büyük panik! Yolcular kabusu yaşadı...

Büyükşehir, sporda altyapıya verdiği önemin meyvelerini almayı sürdürüyor

Hülya Koçyiğit'in torunu Aslışah Alkoçlar Dubai'de keyifte! Tepki çeken poz

Kısacık'tan TBMM'ye Emekliye 1 Maaş İkramiye Önergesi

Yükleniyor

Sadullah Kısacık: Esnaf Yüksek Faiz Kıskacında!

"Çocuklarda yetişkinler gibi ağırlaşmış müebbet hapis cezası almalı...

Kısacık'tan TBMM'ye Emekliye 1 Maaş İkramiye Önergesi

Ümit Özdağ Adana iftar programına katıldı

"Tarım çöküyor, çiftçi tükeniyor, halk çaresiz"

"Bağımlılık, bağımsızlığın zehridir!"

“Mali müşavirlik mesleği itibar kaybediyor”

Türk-İş heyetinden Başkan Karalar’a ziyaret

Başkan Dağlı, "28 Şubat hesaplı bir şekilde kurgulanmış bir darbedir"

Fatih Erbakan iftarını Adana'da açtı

Milyonları İlgilendiren Düzenleme!

Başkan Yusuf Kanlı, iftarda vatandaşlarla buluştu...

“Basın, vatandaşla aramızdaki güçlü köprü”

Tartıştığı 3 çocuğunun annesini boğarak öldürdü...

Hizmete Vefa Sofrası...

Kardeşler arasında "alacak-verecek" kavgası...

Adana uçağında büyük panik! Yolcular kabusu yaşadı...

Karı-koca tartışmasında kadın kocasını bıçakladı...

Adana'da Çocuk Tetikçi Dehşeti...Kanlı pusu! Başından vuruldu...

Çukurova Belediyesi’nden pazarlarda sıkı denetim!

 Kozay: “Kadın emeği toplumsal gelişimin en önemli gücüdür”

Seyhan'da gönülleri buluşturan iftar...

Abdurrahman Önül Yüreğir’de gönüllere dokundu

Sarıçam’da geri dönüşüme “Potalı” çözüm

Valilikte güçlenecek hizmet kalitesini arttıracak adımlar değerlendirildi

Akçatekir’e “Millet Bahçesi” Yapılacak!

“Önceliğimiz; Adana’mızın ve vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliğidir”

Af yok! Seyhan zabıtadan fırın denetimi...

“Adana Eylem Planı” Masaya Yatırıldı…

Yüreğir Belediyesinin Borcu Sıfırlandı...

Bir Nefes Sağlık Bir Ömür Özgürlük Konferansı…

Düzenleme TBMM'de! 15 yaş altına yasak geliyor...

Nacar: Bağımlılıkla mücadele bir sosyal sorumluluktur

Ramazan'da Baş Ağrısıyla Nasıl Mücadele Edilir?

Nacar’dan Müslüm Polat’a teşekkür

Uzm. Dr. Polatöz, “Kamucu sağlık anlayışından uzaklaşılmamalıdır”

Uzmandan Ramazan uyarısı! Oruç tutan böbrek hastaları dikkat!

Nacar’a Karataş’tan ziyaretçi akını

"Vasiyetiniz bir cana şifa, bir aileye umut olsun"

Önleyici Sağlık Güçlü Gelecek

Rektör Sözen, "Başarımızın Arkasında Güçlü Kadın İmzası Var"

ÇÜ'de Oyun Bağımlılığına Karşı Bilim Kafe Etkinliği Düzenledi

Filiz Kepme: “Her alanda lideriz!”

Adana Doğa Koleji’nde Diksiyon ve Hızlı Okuma Seminerine Yoğun İlgi

ATÜ’den “İBAN Senin Riske Atma” Farkındalık Semineri...

Mezun Olduğu Okulda Öğrencilere İlham Verdi...

Sarıçamın gençleri Akdeniz'de fırtına gibi esti...

Dr. Gökhan Gündoğdu: Çanakkale geçilmez

Yatay geçiş zorlaşıyor!

Teknolojiyle üreten nesiller yetişiyor...

Seyhan'da gönülleri buluşturan iftar...

YEREL

ABD savaş için kesenin ağzını açtı! 6 günde ne kadar harcandığı ortaya çıktı

DÜNYA

Kullanan yanar!

EKONOMİ

Tartıştığı 3 çocuğunun annesini boğarak öldürdü...

YAŞAM

Hizmete Vefa Sofrası...

YAŞAM

4 ay boyunca 15 kadını gizli fotoğrafını çekmiş!

POLİS-ADLİYE

Tepkilere dayanamamış UNICEF'ten ayrılmıştı! Hadise yasal süreci başlattı

MAGAZİN

PVC ustasını öldüren 15 yaşındaki tetikçi ve motosikleti süren yaşıtı tutuklandı

POLİS-ADLİYE

ÇÜ'de Oyun Bağımlılığına Karşı Bilim Kafe Etkinliği Düzenledi

EĞİTİM

Akaryakıt zamları durmuyor!

EKONOMİ

ABD savaş için kesenin ağzını açtı! 6 günde ne kadar harcandığı ortaya çıktı

DSÖ açıkladı: Dünyada her 8 kişiden 1'i obez...

"Casperlar"ın kanlı planı deşifre oldu!

Bir köpek yalaması hayatını kararttı: Dört uzvunu birden kaybetti

ChatGPT'yi kanlı planına alet etti! İki kişiyi ilaçla öldüren kadından korkutan itiraf

Deriden bulaşıyor, yeni kıtalara uyum sağlıyor...

Kovid'den 5 kat daha ölümcül yeni bir virüs tehdidi!

Geri sayım sürüyor! İnsanlık yok olmaya ne kadar yakın?

Nipah kabusuna dikkat! '45 gün kuralı'

Ay'ın Karanlık Yüzünde Tespit Edildi! Bilim İnsanları Şaşkın