• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

ADSİAD’dan Adana için yeni bir vizyon çağrısı...

ADSİAD’ın düzenlediği “Adana’nın Geleceğini Konuşuyoruz” temalı toplantının konuğu Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar oldu

EKONOMİ 28.04.2024 13:08:00 0
ADSİAD’dan Adana için yeni bir vizyon çağrısı...

 Adana Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ADSİAD), “Adana’nın Geleceğini Konuşuyoruz” temalı toplantı kapsamında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı ağırladı.

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, iş dünyasından bazı dernek başkanları ile ADSİAD üyesi iş insanlarının katıldığı, Adana Hilton Otel’de gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ADSİAD Başkanı Vedat Gizer, “Adana, tarihin derin izlerini barındıran, geçmişten bu yana Türkiye’nin tarım, sanayi, sağlık ve hizmet sektöründe öncü olmuş, ilkleri başarmış bir kenttir” dedi.

Adananın dünya ölçeğinde bir ‘Marka Şehir’ olma potansiyeline sahip oldugunu ve bu doğrultuda hep birlikte bu potansiyeli gerçeğe dönüştürmek üzere ortak bir platformda buluşmanın önemini anlatan Başkan Gizer, “Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durum ve dolayısıyla Adana’daki yansımaları kimseyi endişelendirmesin. Biz, halk olarak, ülke olarak zorlukların üstesinden gelmeyi bilen insanlardan oluşuyoruz. Elbette ki tarihi iyi analiz edip günümüz bilim ve teknolojisine, uluslararası plan ve projelere, iş modellerine adapte olabilmeliyiz. Mustafa Kemal Atatürk’e kurtuluş ilhamını ilk hissettiren bu şehrin insanlarının artık Adana için yeni bir hikaye yazma vakti gelmiştir” diye konuştu.

VEDAT GİZER: “ADANA, YENİ BİR VİZYON BELİRLEMELİDİR”

Adana’nın Türkiye’nin nüfus bakımından 7. Büyük şehri olduğunu vurgulayan,  Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda İstanbul’dan sonra sanayileşen ikinci şehir olduğunu belirten Gizer, “Türkiye geneli Rekabet Endeksi verilerinde Adanamızın; ihracatta, milli gelirden aldığı payda, yetiştirdiği insan kapasitesinde, yaratıcı sermaye endeksinde en üstlerde olmasını sağlamak için el birliği ile çalışmalıyız” dedi.

Adana’nın potansiyeli itibariyle Türkiye’nin yatırımda odağına alabileceği illerin başında geldiğine dikkat çeken, nitekim Financial Times Dergisi’nin 2005 yılında yaptığı bir çalışmada 89 Avrupa şehri arasında Adana’yı en iyi yatırım yapılabilir şehir seçtiğine işaret eden Başkan Gizer, “Bizlere düşen bu potansiyelin gün yüzüne çıkarılabilmesini sağlamaktır. Bunu yapmanın yolu da az önce belirttiğim ortak amaç doğrultusunda ortak bir sinerji, kararlılık ve istikrarla mümkün olacaktır. İş insanları Adana’nın gücüne her zaman inanıyor. Adana Valiliğimizle, Adana Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizle, üniversitelerimizle, oda başkanlarımızla ve değeri her geçen gün daha çok bilinen, kalbi bu kent için atan sivil toplum kuruluşlarımızla daha güzel ve daha yaşanabilir bir Adana için yeni bir vizyon belirlemenin tam zamanıdır . Toplantıya katıldığı için ADSİAD Onur Kurulu Üyemiz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BERMAN MANTI: “ADANAMIZ İÇİN ASLA UMUTSUZ DEĞİLİZ”

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı da demokratik bir atmosferde gerçekleşen yerel seçimlerin artık geride kaldığını, bundan sonraki süreçte iş insanlarına, belediye başkanlarına, sivil toplum örgütlerine ve vatandaşlara, hiçbir ayrım gözetmeden, birlikteliği elden bırakmadan, Adana, Çukurova ve Türkiye’nin kalkınması için birlikte hareket edebilme kültürünü geliştirme görevi düştüğünü söyledi.

Başkan Mantı, “Yatırım iştahının neredeyse kapandığı Türkiye’nin yeni dönemde ilk gündem maddesi ekonomi olmalıdır. Adana ve Mersin başta olmak üzere Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına olanca gücüyle destek veren iş dünyasının önünün açılması kentlerimizin olumlu dönüşümü ve kalkınmasında önemli bir etken olacaktır” dedi.

Depreme dirençli kentlerin oluşmasından başlamak üzere üretim, istihdam ve ihracata olan ihtiyacın bilinerek hareket edilmesi durumunu paylaşan Başkan Mantı, “Adanamızın gelişmiş sanayi kültürü, yetişmiş insan gücü, neredeyse her alanda geniş altyapı potansiyelinin daha çok gün yüzüne çıkabileceğine inanıyorum.

Belirsizliklerden bahsederken ülkemiz için Adanamız için asla ve asla umutsuz olmadığımı da vurgulamak isterim. Bizler de iş dünyası olarak ülkemizin, Adanamızın, Mersinimizin, sosyal, siyasal ve ekonomik kalkınmasındaki konumumuzun bilinciyle hareket edecek ve her türlü katkıyı koyacağız” dedi.

SÜLEYMAN SÖNMEZ: “ÇUKUROVA, TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YILDIZI OLABİLİR”

Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez ise, Adana’nın başta tarım ve ticaret olmak üzere farklı sektörlerde sahip olduğu potansiyel, yetişmiş işgücünün yanında hayata geçirilen proje ve yatırımlarla Türkiye ekonomisinin yıldızı olabileceğine vurgu yaptı. Başkan Sönmez, dünyanın enerji havzası olma yolunda hızla ilerleyen Çukurova’nın, Ortadoğu’ya yakınlığının yanı sıra demir, deniz ve karayolu bağlantıları ile gelişmiş bir bölge olması açısından tüm yatırımcıların gözdesi haline geleceğine inandığını ifade etti. TÜRKONFED Başkanı olarak baba ocağında, başkanlık yaptığı ADSİAD’da Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’la Adana’nın geleceğini konuşmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Sönmez, yeni yatırımlar ve yeni teşvikler ile Çukurova’nın dolayısıyla Adana’nın Türkiye’nin geleceğinde önemli bir rol üstlenecek konuma ulaşacağını dile getirdi. Bölgenin artan önemi karşısında enerji politikalarının gözden geçirilmesi ve devam eden, planlanan enerji yatırımlarının gerçekleşmesinin Adana’yı enerjide geleceği şekillendiren bir ivmeye ulaştıracağını kaydeden Başkan Sönmez, bölgenin güvenli bir yatırım alanına sahip olduğunu tüm dünyanın bilmesi gerektiğini vurguladı. Sönmez, “Ateş çemberi olarak tanımlanan bir coğrafyada yaşıyoruz. Kuzeyimizde, doğumuzda, güneyimizde ya etkin bir savaş ya da savaşa dönüşme ihtimali taşıyan jeopolitik gelişmeler yaşanıyor. Ülkemizin bu ateş çemberinin ortasında bir barış, istikrar ve refah adası olarak varlığını sürdürmesi; daha da önemlisi geleceğini şekillendirmesi için, riskleri en iyi şekilde yönetip fırsatları değerlendirmesi şarttır” diye konuştu.

ZEYDAN KARALAR: “BÜTÜNCÜL BİR YAKLAŞIMLA SORUNLARI ÇÖZEBİLİRİZ”

Toplantıya konuşmacı olarak davet edilen ADSİAD Onur Kurulu Üyesi ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, yeni dönemde alt geçitler, yeni yollar, kültür-sanat merkezleri, 2. etap metro, tramvay, otogar gibi bir dolu projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Adana’ya hizmeti gururla çeşitlendireceklerini dile getiren Başkan Karalar, hizmeti her alana daha fazla yaymak için belediyenin gelirlerini de artırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Sanayi ve tarım kültürüyle yoğrulmuş Adana’nın eski günlerinden daha iyi konuma gelmesinin mümkün olduğuna işaret eden Başkan Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi ile birlikte iş dünyasının, kent kurmaylarının hep birlikte bir amaç doğrultusunda çalışmasının önemini anlattı. Sivil toplum örgütlerini önemsediğine dikkat çeken Başkan Karalar, “Adana’da güçlü bir yapı sergileyen sivil toplum örgütlerinin çözemeyeceği sorun yok. Bütüncül bir yaklaşımla Adanamız’da yeni bir heyecan oluşturabiliriz. Çalışmayı seven, teknik bir belediye başkanı olarak Adana’nın gelişimi için her türlü oluşumda öncü olmaya hazırım” dedi.

“ADANA’YA BAKIŞ AÇISI OLUMLU YÖNDE DEĞİŞTİ”

Türkiye'nin her tarafında Adana'ya bakış açısının olumlu yönde değiştiğini, Adana’ya farklı bir sevgi beslendiğini ifade eden Başkan Karalar, “Bu çok ciddi bir avantaj. Adana’da artık nitelikli göçün önüne geçiyoruz. Adanalıların sıcaklığı, misafirperverliği Türkiye’nin her yerinden insanları kentimize çekiyor. Adanamızı, Çanakkale, Bursa, Çorlu ve Tekirdağ hattında olduğu gibi doğal bir yatırım alanına dönüştürmemiz gerekiyor. Çünkü Adana yatırım yapılacak bir kenttir. Hem demiryolları, hem deniz yolu, hava yolu ve hem de karayolu bağlantıları şehrimizi öne çıkarıyor. Bir kentte yatırım yapmak için ne gerekiyorsa özellikle Adana’da hepsi var” dedi.

Başkan Karalar, ekonomik zorluklara, pandemiye ve depreme rağmen Adana’da yapılabilecek işlerin en üst seviyesine çıktıklarını, bundan sonraki 5 yılda da çok önemli hizmetler sunacaklarını, projelere bir bir hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

BÜYÜKSAAT VE TAŞKÖPRÜ FİGÜRLÜ PLAKET SUNULDU

Konuşmaların ardından ADSİAD Başkanı Vedat Gizer tarafından, Adana’ya katkılarından ve toplantıya katılımından dolayı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a Adana’nın simgeleri, tarihi Taşköprü ve Büyüksaat figürlü plaket sunuldu. Toplantının son bölümünde hatıra fotoğrafı çekildi.

 


 

Haberi Yorumla

Seyhan Belediyesi yoğun yağışlara karşı teyakkuzda

Tiktok fenomeni Yaren Alaca ülkeyi dün terk etmiş! Nerede olduğu ortaya çıktı

Fatih Ürek'in son anlarını menajeri anlattı! ''Zemzem suyunu içirdim''

Beklenen haber nihayet geldi...

Adana’da 7 ilçe'de elektrik kesilecek!

Güngör Geçer, “Bütün olanaklarımızla vatandaşımızın yanındayız”

‘Küfürlü konuşmayın’ diye uyardı, gözünden oldu...

Tiryakilere kötü haber!

Ünlü isimlere şafak baskını! Hasan Can Kaya, Reynmen ve Emirhan Çakal gözaltında

Adana’da ’Altınyüzük’ çetesine operasyon: 8 şüpheli yakalandı

Kırmızı bültenle aranıyordu! Serdar Sertçelik Türkiye'ye getirildi

Yüreğir’de Hayat Kurtaran Müdahale

Seyhan Rotary Meslek Hizmet Ödülleri verildi

Şarkıcı Fatih Ürek'ten acı haber! Kurtarılamadı...

Adana’yı sağanak vurdu! Vatandaşlar araçlar mahsur kaldı...

Taklit-tağşiş gıdalar listesi açıklandı: Peynir, sucuk ve dönerde akılalmaz hileler

Sosyal medya fenomeni Mika Raun gözaltına alındı

Yağmur, Adana’yı felç etti! kanal taştı, mezarlar sular altında kaldı...

Adana'da metrekareye 72 kg yağış düştü...

Kovid'den 5 kat daha ölümcül yeni bir virüs tehdidi!

Başkan Ali Demirçalı yoğun sağanakta ekiplerle sahada

CİMER’e şikayet yağıyor! İnternetten sipariş edenler mağdur oldu 'Görüp alınmalı'

Ümit Karan İtirafçı oluyor: Bildiklerimi anlatacağım!

Adana'da sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi...

Kocası evdeki eşyaları kırıp, darp etti...

Emekliler ve memurlar için yasa teklifi; “İnsanca yaşam için destek verin”

“Güçlü olmak artık bir tercih değil, zorunluluktur”

"Adana Mavraları" kitaabı yayınlandı...

Altın ve gümüş fiyatları bir gecede çakıldı...

Artık yasaklandı...

Yükleniyor

Emekliler ve memurlar için yasa teklifi; “İnsanca yaşam için destek verin”

MHP’den Çukurova’da kan ve kök hücre bağış kampanyası!

Adanalılar, Zeydan Karalar’a destek için Silivri’de buluştu

Yeniden Refah Partisi İncirlik'in kapatılmasını istedi...

Ayhan Barut'tan Çukobirlik çağrısı; "Yeniden yaşatılmalı"

Esnaf ve ev kadınlarına soruldu! Anket sonuçları dikkat çekti

CHP Adana İl Örgütünden destek yolculuğu...

10 binlerce Adanalı Zeydan Karalar’a özgürlük için toplandı

"İstişare kültürümüz, birlik ve beraberliğimiz en büyük gücümüzdür”

Karslıoğlu, "Adaletin tesisi hayati önemdedir"

Adana’da 7 ilçe'de elektrik kesilecek!

Yüreğir’de Hayat Kurtaran Müdahale

Seyhan Rotary Meslek Hizmet Ödülleri verildi

Adana’yı sağanak vurdu! Vatandaşlar araçlar mahsur kaldı...

Yağmur, Adana’yı felç etti! kanal taştı, mezarlar sular altında kaldı...

Adana'da metrekareye 72 kg yağış düştü...

Adana'da sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi...

Kocası evdeki eşyaları kırıp, darp etti...

"Adana Mavraları" kitaabı yayınlandı...

Araba kenarında saklanırken görüldü..

Güngör Geçer, “Bütün olanaklarımızla vatandaşımızın yanındayız”

Başkan Ali Demirçalı yoğun sağanakta ekiplerle sahada

Pozantı’da gençlik merkezi için ilk adım atıldı

Valilik kararlı kaçak yapılaşmaya af yok!

Başkan Çak: Kasım Gülek Köprüsü yıkılmandan tüm riskler hesaplanmalı

ASKİ gücüne güç kattı...

Seyhan Belediyesi Çocukların Tatiline Neşe Kattı

Adana’da En Temiz ve En Riskli Su Kaynakları Belli Oldu

Seyhan’da asfalt seferberliği hız kesmeden devam ediyor

"Hemşehrilerimizin hak ettiği huzur ve güvenliği elde etmek için birlikte çalışacağız"

Taklit-tağşiş gıdalar listesi açıklandı: Peynir, sucuk ve dönerde akılalmaz hileler

Tüketicilere uyarı: Alışveriş yaparken o detayı atlamayın!

Sigara kısıtlaması genişliyor! Marketlerdeki yeri değişecek, parklarda yasaklanacak

Ünlü Genetikçiden Şok İddia! İnsan Ömrü...

Kuru meyve 3 – 4 adet yeter: Kan depolarını fullüyor...

Polikliniklerde alarm!

Göz Sağlığını Tehdit Ediyor! Yanlış Aydınlatma...

Sessizce Geliyor! Omurga Çürütüyor...

Uzman isimden salgın uyarısı: "Üçü aynı anda yayılıyor"

Nacar ve Beriş’ten önemli işbirliği

Filiz Kepme, "Geleceğin Liderlerini Yetiştiriyoruz"

Büyükşehir’den eğitmenlere; kapasite geliştirme eğitimi

VII. Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması Başladı

MEB'ten velileri ilgilendiren karar

Evlerini arabalarını satıp kredi çekiyorlar...

Gündoğdu Farkı...

Göl; “Köy enstitüleri devam etmeliydi”

Alzheimere karşı umudun ışığını yak etkinliği…….

Akran zorbalığıyla mücadelede yeni dönem!

Filiz Kepme'den İstanbul Lider Koleji bursluluk sınavına yoğun katılıma teşekkür

Kırmızı bültenle aranıyordu! Serdar Sertçelik Türkiye'ye getirildi

POLİS-ADLİYE

Yüreğir’de Hayat Kurtaran Müdahale

YAŞAM

Seyhan Rotary Meslek Hizmet Ödülleri verildi

YAŞAM

Şarkıcı Fatih Ürek'ten acı haber! Kurtarılamadı...

MAGAZİN

Adana’yı sağanak vurdu! Vatandaşlar araçlar mahsur kaldı...

YAŞAM

Taklit-tağşiş gıdalar listesi açıklandı: Peynir, sucuk ve dönerde akılalmaz hileler

SAĞLIK

Sosyal medya fenomeni Mika Raun gözaltına alındı

MAGAZİN

Yağmur, Adana’yı felç etti! kanal taştı, mezarlar sular altında kaldı...

YAŞAM

Adana'da metrekareye 72 kg yağış düştü...

YAŞAM

Kovid'den 5 kat daha ölümcül yeni bir virüs tehdidi!

DÜNYA

İlginizi Çekebilir


Kovid'den 5 kat daha ölümcül yeni bir virüs tehdidi!

Geri sayım sürüyor! İnsanlık yok olmaya ne kadar yakın?

Nipah kabusuna dikkat! '45 gün kuralı'

Ay'ın Karanlık Yüzünde Tespit Edildi! Bilim İnsanları Şaşkın

Gönülleri ısıtan konser...

Akıl almaz 12 Ağustos tahmini: 7 saniyede 40 milyon kişi ölecek!

Arkadaşları fark etti! Genç yaşlarda görülme oranı arttı...

Trump hedef haritasını genişletiyor! İngiliz basını yazdı: '5 ülke diken üstünde'

Sanal alemde küresel siber suç ağı! Uzmanlar alarma geçti...

Yeni neslin şifresi mi? Yasaklandıkça okullarda yayıldı: '67' nedir?