-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Akpınar: “Bilgiyi üretmek kadar ticarileştirmek de zorundayız”
AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu çalışmalarını sürdürüyor.
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün, işletmelerin karlılıklarını koruyarak faaliyetlerini sürdürebilmeleri ve rekabet üstünlüğü elde edebilmeleri için önemli bir gereklilik olan Ar-Ge ve Tasarım Kültürünün yaygınlaşmasına öncülük etmek amacıyla oluşturduğu AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu çalışmalarını sürdürüyor.

Sorunsuz, kesintisiz, ekonomik ve sürdürülebilir üretim imkanlarını katılımcılarına sunmasının yanı sıra firmaların rekabet şansını artıracak, karlılıklarını yükseltecek bir çok projenin hayata geçirildiği AOSB yönetimi, bölge üniversiteleri ve bağlı birimleriyle iş birliğini sürdürüyor. Bu kapsamda, AOSB Bölge Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Ar-Ge / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu’nun 11’nci toplantısı, AOSB’nin ev sahipliğinde düzenlenen iftar programıyla gerçekleştirildi.
Toplantıya; bölgede faaliyet gösteren ve AR-GE ve Tasarım Merkezleri bulunan firmalar ile AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, AOSB PDO Birim Yöneticisi Özkan Özbek, AOSB Proje Destek Ofisi Proje Uzmanı Gamze Gülen, AOSB Proje Destek Ofisi Proje Uzman Yardımcısı Sertaç Kul ve AOSB Proje Destek Ofisi Proje Uzman Yardımcısı Ecem Nur Özkan katıldı.

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, katılımcı firmalarına her anlamda destek olmaya, iş birliği yapmaya hazır olduklarını belirterek, oldukça verimli geçen toplantıya katılan firma yetkililerine ve üniversite temsilcilerine katılımları için teşekkür etti. Araştırma ve Geliştirme çalışmalarının en önemli amacının teknolojik alt yapıyı güçlendirmek, yeni teknolojiler için bilgi üretmek, üretim sektöründe maliyeti düşürmek, kaliteyi ve verimi arttırmak, sektörlerin ihtiyacına yönelik teknoloji transferini ve uyumunu sağlamak olduğuna dikkati çeken Bölge Müdürü Akpınar, “Bilgiyi üretmek kadar ticarileştirmek de zorundayız” dedi.
Toplantıda; AGTM Firmalarından Ulusoy Tekstil, Temsa, Zahit Alüminyum, Bilici Tekstil, Beta Gıda, Beta Trafo, Çukurova Silo, Barış Teknolojik, Tosyalı Holding, Abdioğulları ARGE, Kimtex Tekstil, Realteks, Sunar Mısır ve bu firmalara mensup 26 firma yetkilileri ile istişarede bulunuldu.
Çukurova Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı (ÇUMERLAB) Müdürü Prof. Dr. Serkan Selli ve Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Doğan Kaya ise laboratuvar alt yapıları ile gerçekleştirdikleri test, analiz hizmetleri hakkında bilgi verdi. Süreçler konusunda katılımcılarla istişarede bulunan Selli ve Kaya, AOSB yöneticilerine önemli katkılarından dolayı teşekkür ederek, işbirliğine her zaman açık olduklarını belirtti.
Yeni fikirlerin ortaya çıkması, Üniversite Sanayi İşbirlikleri, aktif olan devlet desteklerine konsorsiyum oluşturularak ortak projelere başvurulması konularında fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda, merkezler arası iş birliğinin güçlenmesi, yeni kurulacak olan merkezlere öncülük edilmesi, mevcut merkezlerin niteliğinin Üniversite Akademisyenleri destekleri ile geliştirilmesi konuları üzerinde duruldu.
Dr. Mehmet Tatar, “Küresel Su Krizi Derinleşiyor”
Sigara tartışmasında kardeşlerden 1’ini öldürüp, 2’sini yaralayan 5 kişi tutuklandı
Bayramda Cumhur İttifakı’ndan güçlü birlik mesajı!
Ankara Keçiörengücü 7-0 Adana Demirspor
Atlara eziyet edenler haftada 1 gün barınak temizleyecek...
Tatilciler dönüş yoluna geçti! 43 il "kilit kavşakta" buluştu
CHP Adana İl Başkanlığı’nda Bayramlaşma Töreni
Anne Dağlı son yolculuğuna uğurlandı...
Adana'da sağanak yağışlar barajları doldurdu taşma noktasına getirdi
Adana’da yaylalara yoğun kar yağdı...
AK Parti İl Başkanı Tamer Dağlı annesini kaybetti...
MHP Seyhan'da Coşkulu Bayramlaşma!
Kan donduran yeni detaylar: Fail ünlü iş adamının oğlu çıktı...
İncirlik'te 'Sirenler çaldı' MSB'den açıklama geldi: "Olumsuz bir durum yok"
ÇGC’de coşkulu bayramlaşma...
“Krizlerin içinden milletimizi, memleketimizi çıkartacağız”
Yükleniyor




