-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,45% 0,28
-
EURO
51,27% 0,05
-
GRAM ALTIN
6466,16% 3,53
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Ayhan Barut uyardı; 'Halk sağlığını korumak için harekete geçin'
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis Genel Kurulu'nda halk sağlığının korunması için Dubai çikolatası çılgınlığının önlenmesini istedi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, son dönemde adeta çılgınlık boyutuna ulaşan Dubai çikolatası tüketimine tepki gösterip halk sağlığının korunması için iktidarı harekete geçmeye çağırdı. Dubai çikolatası tüketimiyle ilgili uzmanların 'Risk' uyarılarına dikkat çeken Barut, "Lüks ve aşırı tüketim çılgınlığına karşı, özellikle halk sağlığının korunması için iktidarın harekete geçmesi gerekiyor" dedi.

"ÇIKMAZA SÜRÜKLÜYOR"
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Ülkemizde ve dünya genelinde son dönemde adeta bir Dubai Çikolatası çılgınlığı yaşanıyor. Sürekli reklam ve tanıtımlarla pompalanan bu çılgınlık, lüks tüketimi özendirip halkımızı derin bir çıkmaza sürüklüyor. Özellikle çocuklar arasında yayılan bu ürkütücü durum, hem yavrularımızın hem de halkımızın sağlığını da riske atıyor" diye konuştu.

"RİSK BÜYÜK, ÖNLEM ALIN"
Dubai çikolatasıyla ilgili uzmanların dile getirdiği uyarıları anımsatarak çözüm bulunup gerekli önlemlerin alınmasını isteyen Barut, şunları kaydetti:
"Uzmanlar, Dubai çikolatası içeriğiyle ilgili oluşabilecek küf ve aflatoksinin, insan sağlığı üzerinde ciddi tehlikeler oluşturduğunu belirtiyor. Uzmanlar, 'Aflatoksin maruziyeti, akut ve kronik zehirlenmelere yol açabilir. Karaciğer hasarı, sarılık, sindirim sistemi rahatsızlıkları ve ölüme kadar varabilen sonuçlar ortaya çıkabilir, karaciğer kanseri riskini artırır' diye uyarıyor. Gelin bu sesi duyun! Lüks ve aşırı tüketim çılgınlığına karşı, özellikle de halk sağlığının korunması için iktidarın harekete geçmesi gerekiyor."
“Basın özgürlüğü ve halkın iradesine saygı” vurgusu
Cengiz Kurtoğlu'ndan korkutan haber! Acilen ameliyata alındı...
Çukurova’da istihdam seferberliği sürüyor
'Bayan Bacak' lakabıyla tanınan Serpil Örümcer'den yardım çağrısı
Ayhan Barut'tan tarıma ve çiftçiye acil destek çağrısı
Türkiye 5G'ye geçiyor!
Çukurova’da nesiller buluştu!
Önce ağır para cezası ardından ehliyete el konulacak!
Seyhan Rotary’den tekerlekli sandalye
Doğal gaz faturalarında tarife değişiyor!
Necati Derya, üçüncü "çizgilerle adana" sergisini açtı
Kuralar Çekildi, Gözler Sahaya Çevrildi...
Bayraktar: Adana'da 36 bin 566 dönüm tarım alanı su altında kaldı
ATÜ’den 200 kişilik istihdam için son çağrı!
CHP'li Barut, "AKP yine rant, yağma, talan peşinde"
Saimbeyli'de kayıp 13 yaşındaki İklim Nur bulundu
Kısacık: Yatırımcı Dostu Vergi Politikaları Oluşturulmalı
Nacar’dan gençlere: Bu meslek insan sevgisi ister
Yükleniyor


