-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Barut, 'Eleştiren herkes soruşturuluyor, öldürenler ise korunuyor'
Ayhan Barut, AKP iktidarını eleştiren herkesin anında soruşturma ve davalarla karşı karşıya bırakıldığına dikkat çekerek sahte alkol tüketimine bağlı ölümlerin sorumlusu olan iktidarın hukuk önünde hesap vermesini istedi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, son olarak Ankara'da 33 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan sahte alkol tüketimine bağlı ölümlerin sorumlusu iktidarın hesap vermesini istedi. AKP iktidarını eleştiren herkes hakkında anında soruşturmalar açıldığını ve davalara boğulduğunu anımsatan Barut, "Şimdi Ankara'da, daha geçen ay İstanbul'da, öncesinde ise yurdun değişik bölgelerinde onlarca insanımız sahte alkol tüketimi nedeniyle yaşamını yitirdi. Süreci izlemekle yetinen, yeterli denetim ve önlemleri almayan, çözüm için adım atmayan iktidar bu ölümlerin sorumlusudur, hukuk önünde hesap vermek zorundalar" dedi.
"ÖLÜMLERİ VE FELAKETLERİ SEYRETMEYİN"
İstanbul'da geçen ay sahte alkol tüketimine bağlı onlarca kişinin ölümü sonrasında şimdi de Ankara'da 33 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatan Ayhan Barut, 20 kişinin de hastanelerde tedavisinin sürdüğünü aktardı. Ölümleri önlemek adına acilen adım atılması gerektiğini bildiren Barut, "Sahte içki üretimi ve tüketimi halk sağlığına, ülke ekonomisine ve çevreye ciddi tehdit oluşturuyor. Ancak iktidar, alkol tüketimini yasaklamayı hedefleyen düşüncelerinden dolayı bugüne kadar KDV ve ÖTV oranlarını düşürme, yeterli önlem alma ve denetimleri artırma konusunda adım atmaktan kaçındı. O zaman da uyardık, şimdi de uyarıyoruz. Ölümleri ve felaketleri seyretmeyin" diye konuştu.
"UYARDIK, DİNLEMEDİLER, HESAP VERMELİLER"
Sahte alkol tüketimine bağlı felaketlerin İstanbul ve Ankara'daki facialarla sınırlı olmadığını, geçtiğimiz yıllarda da benzer durumların yaşandığını ancak iktidarın adım atmaktan kaçındığını dillendiren Barut, "İktidar bazen perde arkasında bazen ise açıktan insanların yaşam biçimlerine karışıyor. Alkollü içkilerdeki yüksek KDV ve ÖTV oranları ile sürekli yapılan zamlar da, sahte ve kaçak içkiye yönelimi arttırıyor. Ekonomik krizin ve hayat pahalılığının doğrudan bir sonucu yaşanan faciaları daha ne kadar seyredecekler? Uyardık defalarca ama dinlemediler. Tüm sorumlular hukuk önünde hesap vermeli, bu facia artık durdurulmalıdır. Gerekli düzenlemelerin yapılması, etkin denetimler gerçekleştirilmesi, sahte alkol tüketimini önleyici adımlar atılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Adana Demirspor 1 attı 4 yedi...
Yurtçu kabri başında anıldı
Karaisalı’da iki ayrı kazada traktör altında kalan 2 çiftçi öldü
Kavurma yapılan şampiyon atın sahibine yüklü ceza!
Büyükşehir’den Kozan’da iftar buluşması...
Sağlık-Sen 14 Mart'da Sağlık Çalışanlarını Unutmadı...
CHP, Doğu Akdeniz Yerel Medya Buluşması’nı Adana’da Gerçekleştirdi
Halil Nacar: Tıp Bayramı kutlu olsun
Tayvan’dan Adana’ya Özel Davet
Adana’da mobilya atölyesinde yangın çıktı...
Çukurova’da miniklerden İstiklal Marşı’na anlamlı anma
Kızılay’ın geleneksel Taşköprü iftarında binlerce kişi aynı sofrada buluştu
Türk Kızılay, Adana’da aşevini hizmete açtı...
Çukurova ödülü Nesin Vakfına törenle verildi
Alkol satışına sıkı denetim geliyor!
TSYD Ödülleri sahiplerini buldu...
Kavurma olan atın sahibi ilk kez konuştu: "Büyük ızdırap duydum"
Çukurova Üniversitesi'nde İftar Coşkusu! Öğrencilerle aynı sofrayı paylaştılar...
62. Kütüphane Haftası ile Adana’ya edebiyat baharı gelecek
Adana’da uyuşturucu operasyonu: 2 kişi tutuklandı
Yükleniyor



