-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,18% 0,04
-
EURO
51,01% 0,30
-
GRAM ALTIN
7108,13% -0,01
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,43
Bu araştırma kanser hastalarına umut olabilir
Bilim insanları covid enfeksiyonuyla tümörlerin boyutunun küçülmesine sebep olan kanser gerilemesi arasında bağlantı bulundu.
Bilim insanları, şiddetli Covid virüsüyle aktive olan hücrelerin birden fazla kanser türüyle savaşmak için ilaçla uyarılabileceğini tespit etti.
ABD'li araştırmacılar, Covid enfeksiyonu ile tümörlerin boyutunun küçülmesine yol açan kanser gerilemesi arasında bağlantı buldu. Hayvan ve insan dokularını kullanan bilim insanları, hastalığa neden olan SARS-CoV-2 virüsünün RNA moleküllerinin, bağışıklık sisteminde kanser karşıtı özelliklere sahip özel bir hücrenin gelişimini tetiklediğini gözlemledi.

DÜNYANIN BAŞINA BELA OLAN COVİD HASTALIKLARIN TEDAVİSİNE UMUT OLABİLİR
Bilim insanlarına göre, ‘uyarılabilen klasik olmayan monositler’ ya da ‘I-NCM'ler’ diye bilinen bu özel hücreler, kanser hücrelerine saldırıyor. Şiddetli Covid-19 tarafından aktive edilen hücrelerin kanserle savaşmak için bir ilaçla uyarılabileceğini tespit eden bilim insanları, özellikle melanom, akciğer, meme ve kolon kanseri için yanıt aldıklarını aktardı.
Bilim insanları, araştırmanın henüz erken aşamalarda olmasına ve sadece hayvanlarda inceleme yapılmasına rağmen, yaklaşımın diğer tedavilere yanıt vermeyen ilerlemiş kanserli hastalara fayda sağlamak için kullanılabileceğine dair umut verdiği bilgisini de paylaştı.
Vali Yavuz, "Tarihin Akışına Karşı Durulan Muazzam Bir İrade"
Sibel Can 11 yaş küçük sevgilisiyle evleniyor...
Ebru Gündeş kızı için özel uçak kiraladı...
Seyhan Belediyesi’nde Uzlaşı Sağlandı: Ödemeler Başladı
Dünya tenisinin yeni durağı Adana
Vali Yavuz ve Nacar sağlık çalışanları ile iftar yaptı
Eşini 3 yıl sonra toprağa verdi...
TÜGİK Genel Başkanı’ndan Çukurova GİAD’a Ziyaret
Pozantı'da 3 bin kişilik gönül sofrası kuruldu
Ayhan Barut, "Kriz büyüyor, harekete geçilmiyor"
Kadın Ağı ile Sürdürülebilir Gelecek Projesi Başladı...
Anahtar Parti’den Sert Mesaj: Razı Değiliz!
Genç Hasta Kalp Kapak Kaçağından Ameliyatsız Yöntemle Kurtuldu
KATODER Adana ‘Küçük Kalplere’ dokunacak
Uzmanından “Geçmeyen Öksürük” Uyarısı! Altından O Hastalık Çıkabilir
ÇÜ'de öğrencilerin iş dünyasından beklentileri masaya yatırıldı...
Yüreğir Belediyesi’nden ibadethanelerde bayram temizliği
AOSB Yeni Yatırımlarla Büyüyor!
Adana’da Alzheimer farkındalığı için anlamlı tiyatro
Mobilya atölyesinde silahlı kavga: 2 yaralı
Yükleniyor



