-
BIST 100
16060,32%-1,40
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,77% -0,32
-
GRAM ALTIN
7258,20% 0,73
-
Ç. ALTIN
11667,12% -0,81
Büyük sıkıntı içindeki emeklilerimiz için çare bulun!
Ayhan Barut, emeklilerin sorunlarına çare bulunması, staj ve çıraklık süresinin sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesi, kademeli emeklilikle ilgili adım atılması ve açlık sınırındaki maaşların iyileştirilmesi için iktidarı Mecli
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, büyük sorunlarla boğuşan emekliler için çare bulunması, staj süreci ve çıraklıkta geçen sürelerin emeklilik başlangıcı olarak belirlenmesi, kademeli emeklilik hakkı konusunda çözüm üretilmesi talebiyle iktidarı göreve çağırdı.
MECLİS'TE EMEKLİLER İÇİN HAYKIRDI
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda konuşan Ayhan Barut, "Emeklilerimiz çok zor ekonomik koşullarda yaşama tutunmaya çalışıyor. Emeklilerimiz düşük maaşlar nedeniyle yaşamlarını sıkıntı içinde geçiriyor. Ekonomik kriz ve ağırlaşan koşullar durumu daha da kötüleştiriyor. İktidar eliyle enflasyon canavarı büyüdü, fahiş zamlarla halkın beli büküldü. Derhal yasal düzenleme yapılmalı, emekli aylıkları arasındaki farklar giderilmeli, aylık bağlanma oranları düzeltilmeli, en düşük emekli maaşı en az asgari ücrete eşitlenmelidir" dedi.
"ACİL ADIM ATILMALI"
İnsanca yaşam için iktidarı göreve çağıran Barut, "2000 yılı ve sonrasında emekli olmuş yurttaşlarımızın emekli maaşlarındaki ücret adaletsizliği de bitirilmelidir. Emeklilerimiz için intibak düzenlemesi konusunda verdiğimiz kanun teklifleri dikkate alınmalı, çözüm için adım atılmalıdır. Staj süreci ve çıraklıkta geçen sürelerin de emeklilik başlangıcı olarak belirlenmesi, kademeli emeklilik hakkı konusunda da acil adım atılmalıdır" diye konuştu.
Çukurova ödülü Nesin Vakfına törenle verildi
Alkol satışına sıkı denetim geliyor!
TSYD Ödülleri sahiplerini buldu...
Kavurma olan atın sahibi ilk kez konuştu: "Büyük ızdırap duydum"
Çukurova Üniversitesi'nde İftar Coşkusu! Öğrencilerle aynı sofrayı paylaştılar...
62. Kütüphane Haftası ile Adana’ya edebiyat baharı gelecek
Adana’da uyuşturucu operasyonu: 2 kişi tutuklandı
Susar ailesinden geleneksel iftar...
"Her kriz ülkemizi ve çiftçimizi vuruyor"
CHP’den ÇGC’ye hayırlı olsun ziyareti
AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu'ndan DAİMFED'e Ziyaret
Çukurova Üniversitesinde Öğrenci Filmleri Seyirciyle Buluştu
Otobüs ile çarpışan motosikletin genç sürücüsü öldü!
Bayram Uzundere’den Dava Arkadaşlarına Anlamlı İftar
Adana ve Batman'da siren sesleri duyuldu, vatandaşlar panik yaşadı
Adana’da İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. yılı anıldı...
ÇGC öncülük edecek...
Beta Enerji’nin Hedefi Halka Arz...
Üretimin Gücü Sporun Enerjisiyle Buluşuyor
Yükleniyor




