• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,26% 0,01
  • EURO

    51,26% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6404,70% -3,26
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

Cesetsiz cinayet sanıkları ikinci kez yargılanıp ceza aldı

Adana’da 11 yıl önce Zeynep Söğüt’ü (33) boğarak öldürdükten sonra cesedini bavula koyup dere yatağına atan, bugüne kadar cesede ulaşılamamasına rağmen müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

POLİS-ADLİYE 10.02.2025 09:28:00 0
Cesetsiz cinayet sanıkları ikinci kez yargılanıp ceza aldı

Adana’da 11 yıl önce Zeynep Söğüt’ü (33) boğarak öldürdükten sonra cesedini bavula koyup dere yatağına atan, bugüne kadar cesede ulaşılamamasına rağmen müebbet hapis cezasına çarptırılan ve eksik soruşturma yapıldığı gerekçesiyle haklarında verilen hapis cezaları bozulan sanıklar Savaş Sanatma (42) ve Ersin Yalçınkaya (48), yeniden yapılan yargılama sonucunda yine müebbet hapis cezasına mahkum edildi. Olayda ’delilleri gizlediği’ öne sürülen sanık Nazlı Tuğlucan’a da 3 yıl hapis cezası verildi.

Yeşiloba Mahallesi’ndeki bir evde Zeynep Söğüt ile yaşayan Savaş Sanatma, 23 Aralık 2013’te emniyete giderek nikahsız yaşadığı Zeynep’in kendisi işteyken evi terk ederek gittiğini ve bir daha dönmediğini belirterek kayıp başvurusunda bulundu. Savcılık, kayıp başvurusu üzerine 31 Aralık 2013’te kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi.

Zeynep Söğüt’ün annesi Arbiye Ballı da 27 Aralık 2013’te Sarıçam Polis Merkezi’ne giderek 2 çocuk annesi kızından haber alamadığını, hayatından endişe ettiğini, öldürülmüş olabileceğini, kızının en son Savaş Sanatma ile yaşadığını ve bu kişiden şüphelendiğini bildirdi. Anne Ballı’nın şikayeti üzerine Sanatma’nın bilgi sahibi olarak ifadesine başvuruldu. Sanatma, Zeynep Söğüt ile 8-9 ay beraber yaşadıklarını, kaybolunca kayıp başvurusunda bulunduğunu, anne ve babasına da bilgi verdiğini söyledi. Söğüt ailesi, 21 Kasım 2018’de televizyon programlarına çıkarak kızlarından haber alamadıklarını anlattı. Savaş Sanatma da telefonla programa katılarak sevgilisinden haber alamadığını söyledi.

Cinayet Bürosu ekipleri, Zeynep Söğüt’ün cinayete kurban gitmiş olabileceğini değerlendirerek 2020 yılında kayıp dava dosyasını yeniden açtı. Söğüt’ün kaybolması ile ilgili onlarca kişinin ifadesine başvuruldu, güvenlik kamera görüntüleri ve cep telefonu kayıtları incelendi. Elde edilen bilgiler doğrultusunda Söğüt’ü öldürdükleri iddiası ile Savaş Sanatma, arkadaşı Ersin Yalçınkaya ve çiçekçilik yapan akrabası Nazlı Tuğlucan yakalanıp, gözaltına alındı.

Sorgularında Savaş Sanatma, Zeynep’i arkadaşı Ersin Yalçınkaya’nın öldürdüğünü belirterek, "Ersin gece bizde kalmıştı. 24 Aralık 2013 günü sabah erken uyandım, Ersin de uyanmıştı. Zeynep yatıyordu. Ersin’e ’sen otur sıcak pide alayım geleyim birlikte kahvaltı yapalım’ dedim. Ekmek alıp eve döndüğümde Ersin kapıyı açtı. Her iki kolunda ve yüzünün bir kısmında tırnak izlerinden dolayı kanamalar olduğunu görünce ne olduğunu sordum. ’Sesini çıkartma Zeynep’i yatak odasında boğarak öldürdüm, bu esnada boğuştum, Zeynep tırnakları ile beni bu hale getirdi’ dedi. Yatak odasının kapısını açtığımda Zeynep yatağın üzerinde sırt üstü hareketsiz yatıyordu" ifadelerini kullandı.

Sanık Sanatma daha sonra Zeynep’in cesedini bavula yerleştirip taksinin bagajına koyduklarını, Nazlı Tuğlucan’ın öncülüğünde 2 otomobil halinde gittikleri Pozantı’nın Bürücük Yaylası’nın yüksek yerinde dere yatağına attıklarını ileri sürdü.

Ersin Yalçınkaya ise polisteki ifadesinde, Zeynep Söğüt’ü Savaş Sanatma’nın öldürdüğünü iddia etti. Nazlı Tuğlucan da içinde ceset olduğunu bilmediği bavulu Pozantı’da dereye attıklarını kabul edip, suçsuz olduğunu iddia etti. 3 şüpheli de ’tasarlayarak adam öldürme’ suçundan tutuklandı.

Polis, Söğüt’ün cesedini bulmak için şüphelilerin gösterdikleri bölgede kadavra köpeği ile arama yaptı. Belirtilen bölgede bavul bulundu, içinden taşlar çıktı. Genişletilen aramada kemikler bulundu. Yapılan analizde kemik parçalarının insana değil, bir hayvana ait olduğu tespit edildi.

Cesedi bulunamayan Zeynep Söğüt’ü öldürdükleri iddiası ile Söğüt’ün nikahsız yaşadığı Savaş Sanatma ile Ersin Yalçınkaya ve Nazlı Tuğlucan hakkında Adana 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle dava açıldı.

Emniyetteki ve savcılıktaki sorgularında Zeynep Söğüt’ün öldürülmesini ayrıntılarıyla anlatan sanıklar Savaş Sanatma, Esrin Yalçınkaya ve Nazlı Tuğlucan yargılandıkları mahkemede ifadelerini değiştirdi. Yalçınkaya suçlamayı kabul etmeyerek, "Emniyette verdiğim ifademi kabul etmiyorum, ben ilgim ve alakam olmadığını söylememe rağmen bana emniyette işkence yaptılar. Olay tarihinde ben mide ameliyatı geçirmiştim, çok kilo vermiştim, rahatsızdım, bu suçu işlemem de mümkün değildir" dedi. Sanatma da suçlamayı kabul etmeyerek, poliste ve savcılıkta psikolojik baskıyla korkudan ifade verdiğini iddia etti.

Sanık Nazlı Tuğlucan ise Savaş ve Ersin ile Pozantı’ya gittiklerini belirterek, "Ersin taksinin arkasından koyu renkli bir bavul çıkardı. Bizim olduğumuz yerden bavulla uzaklaştı. 10 dakika sonra geldi, elinde bavul yoktu. O arada Savaş diz çökmüş titriyordu. Ersin ’burada gördüklerinizi hiç kimseye söylemeyeceksiniz’ dedi. Bavulun içinde ne olduğunu defalarca sordum bir şey söylemedi" diye konuştu.

Sanık avukatları da Zeynep Söğüt’ün yaşıyor olabileceğini ifade ederek müvekkillerinin beraatini istedi. Mahkeme heyeti, 17 Ekim 2023’te tutuklu sanıklar Savaş Sanatma ve Ersin Yalçınkaya’yı ’kasten öldürme’ suçundan müebbet, yargılama sırasında tahliye edilen Nazlı Tuğlucan’ı ise ’suç delillerini gizleme ve yok etme’ suçundan 3 yıl hapis cezasına mahkum etti.

Sanıkların avukatları, karara itiraz etti. Adana Bölge Adliye Mahkemesi 4’üncü Ceza Dairesi, yaptığı incelemede eksik kovuşturma nedeniyle sanıklara verilen kararı bozdu. Bu gelişme üzerine dava Adana 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülmeye başlandı.

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten polis memurları da tanık olarak dinlendi. Polis memuru Z.G., sanık Savaş Sanatma’nın Zeynep Söğüt’ün cesedini bavula koyup Pozantı’ya attıklarını, yerini gösterebileceğini söylediğini anlattı. Yapılan karar duruşmasına katılan tutuklu sanıklar Savaş Sanatma ve Ersin Yalçınkaya, önceki savunmalarını tekrar ettiklerini, bozmadaki aleyhe olan hususları kabul etmediklerini söyledi. Öldürülen Söğüt’ün annesi Arbiye Ballı ise sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Savaş Sanatma ve Ersin Yalçınkaya’yı Zeynep Söğüt’ü ’tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan cezalandırılmaları istenmesine karşın sanıkların eylemlerinin ’kasten öldürme’ suçunu oluşturduğuna dikkat çekerek müebbet hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verdi. Sanıkların tutukluluğunun devamını kararlaştıran heyet, tutuksuz sanık Nazlı Tuğlucan’ı ise ’delilleri gizleme, yok etme’ suçundan 3 yıl hapis cezasına mahkum etti.


 

Haberi Yorumla

CHP Adana İl Başkanlığı’nda Bayramlaşma Töreni

Anne Dağlı son yolculuğuna uğurlandı...

Adana'da sağanak yağışlar barajları doldurdu taşma noktasına getirdi

Adana’da yaylalara yoğun kar yağdı...

Ebru Gündeş, Sibel Can, Özcan Deniz ve Derya Bedavacı... Tek gecede servet kazanıyorlar

AK Parti İl Başkanı Tamer Dağlı annesini kaybetti...

Bu zamlar araba sattırır...

MHP Seyhan'da Coşkulu Bayramlaşma!

Kan donduran yeni detaylar: Fail ünlü iş adamının oğlu çıktı...

Meteoroloji'den kritik uyarı! 7 bölgede yağış var!

Yeliz Yeşilmen’in kızı Asya büyüdü koca genç kız oldu!

‘Para gelecek’ derken her şeyinizden olabilirsiniz

Yer Adana! Yol kesip haraç isteyen zorbalar bıçakla dehşet saçtı: 3 kardeşten 1’i öldü, 2 yaralı

İncirlik'te 'Sirenler çaldı' MSB'den açıklama geldi: "Olumsuz bir durum yok"

ÇGC’de coşkulu bayramlaşma...

Fatih Terim'in kızı Buse Terim aşk tatilinde! Kar üzerinde romantik pozlar...

Ünlü model Tülin Şahin'den üzen haber!

En zor bayramlaşma: İlk durak yine şehitlikler oldu...

Tarihin en büyük zammı pompaya yansıdı!

Murat Övüç tek kişilik hücresinden sevenlerine mektup yolladı...

“Krizlerin içinden milletimizi, memleketimizi çıkartacağız”

Yangın faciası! Anne ve 5 çocuğu hayatını kaybetti...

Bayrama acı haberler uyandık! Adana'da yolcu otobüsü devrildi. Çok sayıda ölü, ve yaralılar var...

Bayramda hava nasıl olacak? 17 il için MGM'den uyarı...

Adana 01 FK’da Sürpriz İstifa!

Ramazan Bayramı'nda 10 bin personel görev yapacak

Hasibe Akkan, çalışanlarıyla bayramlaştı...

Çukurova Üniversitesi Ailesi Bayramlaşma Töreninde Bir Araya Geldi

Çukurova bölgesinde ata sporu güreş S.O.S veriyor!

Ali Hoşfikirer anıldı...

Yükleniyor

loading

CHP Adana İl Başkanlığı’nda Bayramlaşma Töreni

MHP Seyhan'da Coşkulu Bayramlaşma!

Geçer; “Nice bayramlara birlikte ulaşmayı temenni ediyorum”

Dağlı, "Bayramlar toplumun ortak değerlerini pekiştiriyor"

“Umudu ve dayanışmayı büyüteceğiz, hep beraber başaracağız”

Tunç: Ramazan Bayramı dünya ya barış ve huzur getirsin

Başkan Umut Şimşir’den Çukurova’da Güçlü Buluşma

Tanburoğlu: “Cumhuriyeti Ayakta Tutma Savaşı Veriyoruz”

Kısacık: Bayramlar, Millet Olma Bilincimizin Teminatıdır

Kozay, “Bayramlar umudu ve kardeşliği büyütür”

Anne Dağlı son yolculuğuna uğurlandı...

AK Parti İl Başkanı Tamer Dağlı annesini kaybetti...

En zor bayramlaşma: İlk durak yine şehitlikler oldu...

Yangın faciası! Anne ve 5 çocuğu hayatını kaybetti...

Bayrama acı haberler uyandık! Adana'da yolcu otobüsü devrildi. Çok sayıda ölü, ve yaralılar var...

Hasibe Akkan, çalışanlarıyla bayramlaştı...

Ali Hoşfikirer anıldı...

"Bayram'da sevgi, barış ve kardeşlik duyguları yoğunlukla yaşanıyor"

“Çanakkale” ruhuyla şiirler okuyup türküler söylediler

Korkunç olay! İnşaata götürdükleri kadına tecavüz edip video çektiler

Adana'da sağanak yağışlar barajları doldurdu taşma noktasına getirdi

Adana’da yaylalara yoğun kar yağdı...

Ramazan Bayramı'nda 10 bin personel görev yapacak

Kozay, “Birlikte üretmeye, birlikte başarmaya devam”

Adana bayramı yağışlı geçirecek..

Seyhan’da Bayram Öncesi Gıda Denetimleri Sıkılaştırıldı...

Pozantı'da 3 bin kişilik gönül sofrası kuruldu

Yüreğir Belediyesi’nden ibadethanelerde bayram temizliği

Çukurova’da camiler bayrama hazırlanıyor

Adana’da bayramda yağmur ve serin hava etkili olacak

Adana Maviye Büründü...

Yatmadan önce ekrana bakıyorsanız dikkat! Mavi ışığın yaşamımızdaki etkileri...

Vali Yavuz ve Nacar sağlık çalışanları ile iftar yaptı

Yasaklandı: Piyasadan toplatılıyor! Tüm ebeveynleri ilgilendiriyor

Genç Hasta Kalp Kapak Kaçağından Ameliyatsız Yöntemle Kurtuldu

Uzmanından “Geçmeyen Öksürük” Uyarısı! Altından O Hastalık Çıkabilir

Adana’da Alzheimer farkındalığı için anlamlı tiyatro

Kahvaltıda asla tüketmeyin: Damar tıkanıklığını 3 kat hızlandırıyor

Halil Nacar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iftarına katıldı

Hekimlerden 14 Mart’ta Beyaz Yürüyüş...

1.5 Adana Teknoloji Takımları Geleneksel İftar Sofrasında Buluştu

Öğretmen olmak zorlaşıyor! Artık KPSS yetmeyecek...

ÇÜ'de öğrencilerin iş dünyasından beklentileri masaya yatırıldı...

YKS başvuruları çakıldı! 3 kritik sebep...

“Lider öğrencilerimiz sürdürülebilir geleceğe yön veriyor”

Çukurova’da miniklerden İstiklal Marşı’na anlamlı anma

Çukurova Üniversitesinde Öğrenci Filmleri Seyirciyle Buluştu

Büyükşehir’den kadınlara; film ve söyleşi desteği

Teknoloji Tabanlı Girişimler Desteklenecek

Deprem gerçeğine karşı afet bilinci

Yeliz Yeşilmen’in kızı Asya büyüdü koca genç kız oldu!

MAGAZİN

‘Para gelecek’ derken her şeyinizden olabilirsiniz

EKONOMİ

Yer Adana! Yol kesip haraç isteyen zorbalar bıçakla dehşet saçtı: 3 kardeşten 1’i öldü, 2 yaralı

İncirlik'te 'Sirenler çaldı' MSB'den açıklama geldi: "Olumsuz bir durum yok"

GÜNDEM

ÇGC’de coşkulu bayramlaşma...

GÜNDEM

Fatih Terim'in kızı Buse Terim aşk tatilinde! Kar üzerinde romantik pozlar...

MAGAZİN

Ünlü model Tülin Şahin'den üzen haber!

MAGAZİN

En zor bayramlaşma: İlk durak yine şehitlikler oldu...

YAŞAM

Tarihin en büyük zammı pompaya yansıdı!

EKONOMİ

Murat Övüç tek kişilik hücresinden sevenlerine mektup yolladı...

MAGAZİN

İlginizi Çekebilir


Uzun savaş endişesi piyasaları vurdu! Kara pazartesi yaşanıyor...

ABD savaş için kesenin ağzını açtı! 6 günde ne kadar harcandığı ortaya çıktı

DSÖ açıkladı: Dünyada her 8 kişiden 1'i obez...

"Casperlar"ın kanlı planı deşifre oldu!

Bir köpek yalaması hayatını kararttı: Dört uzvunu birden kaybetti

ChatGPT'yi kanlı planına alet etti! İki kişiyi ilaçla öldüren kadından korkutan itiraf

Deriden bulaşıyor, yeni kıtalara uyum sağlıyor...

Kovid'den 5 kat daha ölümcül yeni bir virüs tehdidi!

Geri sayım sürüyor! İnsanlık yok olmaya ne kadar yakın?

Nipah kabusuna dikkat! '45 gün kuralı'