-
BIST 100
15790,28%-0,52
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,29% 0,07
-
GRAM ALTIN
6330,60% 1,35
-
Ç. ALTIN
10541,83% -0,68
“ÇGC Türk basının Kutup yıldızıdır”
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, 15 Nisan 1975'te Çoban Yurtçu başkanlığında kurulan cemiyetin yarım asırdır Türk basınının kutup yıldızı olduğunu söyledi.
ÇGC'nin Türkiye’de Bakanlar Kurulu Kararı ile kamu yararına dernek olarak faaliyet gösteren 5 basın meslek örgütünden birisi olduğunu belirten Başkan Esendemir, çalışmaları kapsamında üyeleri ve basın çalışanları için çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler yaparak, mesleki paneller ve geziler düzenlediklerini vurguladı.

TOKİ aracılığı ile 293 basın çalışanını şehrin en merkezi yerinde konut sahibi yaptıklarını ifade eden Esendemir, son yıllarda Türkiye’nin konumu en güzel gazeteciler sosyal tesisini Seyhan Nehri kenarında şehrin ve basın çalışanlarının hizmetine sunduklarını anlattı.
Sergi ve toplantı salonları ile kent kültürūne de hizmet verdiklerini kaydeden Esendemir, mesleki toplantılar ve Türk Sanat Müziği koro faaliyetlerini de burada sürdürdüklerini dile getirdi. Cemiyetin 400'e yakın üyesinin bulunduğunu belirten Esendemir, "Pandemi ve deprem gibi ülkemizi sarsan felaketler olmak üzere tasada ve kıvançta üyelerimizin her zaman koruyucusu olduk. Yarım asrı selamlayan cemiyetimizin varlığını ömür boyu sürdürmesini diliyor, başta cemiyetimize emeği geçen değerli başkanlarımız olmak üzere tüm meslektaşlarımıza saygılar sunuyorum" dedi.
“Basın özgürlüğü ve halkın iradesine saygı” vurgusu
Çukurova’da istihdam seferberliği sürüyor
'Bayan Bacak' lakabıyla tanınan Serpil Örümcer'den yardım çağrısı
Ayhan Barut'tan tarıma ve çiftçiye acil destek çağrısı
Türkiye 5G'ye geçiyor!
Çukurova’da nesiller buluştu!
Önce ağır para cezası ardından ehliyete el konulacak!
Seyhan Rotary’den tekerlekli sandalye
Doğal gaz faturalarında tarife değişiyor!
Necati Derya, üçüncü "çizgilerle adana" sergisini açtı
Kuralar Çekildi, Gözler Sahaya Çevrildi...
Bayraktar: Adana'da 36 bin 566 dönüm tarım alanı su altında kaldı
ATÜ’den 200 kişilik istihdam için son çağrı!
CHP'li Barut, "AKP yine rant, yağma, talan peşinde"
Saimbeyli'de kayıp 13 yaşındaki İklim Nur bulundu
Kısacık: Yatırımcı Dostu Vergi Politikaları Oluşturulmalı
Nacar’dan gençlere: Bu meslek insan sevgisi ister
Yükleniyor


