-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,00
-
EURO
51,26% 0,00
-
GRAM ALTIN
6404,86% -0,01
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Çöp evde yaşayan yaşlı kadın: 'Benim evim temizdi'
Adana'da yalnız yaşayan 79 yaşındaki alzaymır hastası kadının evinden gelen kötü kokular, çöp evi ortaya çıkarttı.
Merkez Seyhan ilçesine bağlı Reşatbey Mahallesi'nde yaşayan 79 yaşındaki Yıldız Özgen'in eşi Mehmet, 21 sene önce hayatını kaybetti. Eşinden miras olarak birçok apartman dairesi kalan yaşlı kadın, Reşatbey Mahallesi Çekmegil Apartmanı'nda oturmaya başladı. Alzaymır hastası yaşlı kadının evi, yıllar içerisinde çöp eve dönüştü.

Kötü koku çöp evi ortaya çıkarttı
Komşuların kötü koku ihbarı üzerine eve gelen belediye ekipleri çöp evi ortaya çıkarttı. Ekipler evi temizleyip ilaçlama çalışması yaptı.
Geçen sene de çöp ev temizlenmişti
Öte yandan, Yıldız Özgen'in evinin geçen sene de çöp ev ihbarı üzerine temizlendiği ve 2 kamyon çöpün tahliye edildiği ortaya çıktı.

"Evde her yeri böcek kaplamış durumda"
Apartman sakinlerinden Başak Kestek, "Biz apartmana ilk taşındığımızda bu şekilde değildi. Yıllar önce eşini kaybettiği için 5-10 sene içerisinde akli dengesini kaybetmiş. Geçen yıl belediye ve temizlik şirketi ile görüştüğümüzde temizliği yapıldı. Alzaymır olduğu için dairesi yine çöp daireye dönüştü. Bugün de yine valilik ve belediyeye başvuru yaptık. Temizlik işlemleri gerçekleştirildi ancak kadının sağlık açısından görüntüsü ve sağlığı çok kötü. Beslenme ihtiyacını karşılayamıyor. Evde şu an her yeri böcek kaplamış durumda. Yatakları böceklenmiş durumdaydı. Onları atarak yeni yastık ve yatak telafisinde bulunacağız kendisine" dedi.

"Evi ben kirletmedim"
Evinde yeniden temizlik ve ilaçlama çalışmalarına başlanan Yıldız Özgen, "Geldiler, gittiler. Kaçıncı bu. Benim evim temizdi. Onlar kirletti. Az önce gittiler. İyiyim şu anda. Sizi görünce iyi oluyorum. Evi dağıttılar. 15 kişi geldi gitti. İki gündür ev böyle. Dağıttılar, aradılar, götürdüler, taşıdılar bir şeyler yaptılar" ifadelerini kullandı.

Dr. Mehmet Tatar, “Küresel Su Krizi Derinleşiyor”
Sigara tartışmasında kardeşlerden 1’ini öldürüp, 2’sini yaralayan 5 kişi tutuklandı
Bayramda Cumhur İttifakı’ndan güçlü birlik mesajı!
Ankara Keçiörengücü 7-0 Adana Demirspor
Atlara eziyet edenler haftada 1 gün barınak temizleyecek...
Tatilciler dönüş yoluna geçti! 43 il "kilit kavşakta" buluştu
CHP Adana İl Başkanlığı’nda Bayramlaşma Töreni
Anne Dağlı son yolculuğuna uğurlandı...
Adana'da sağanak yağışlar barajları doldurdu taşma noktasına getirdi
Adana’da yaylalara yoğun kar yağdı...
AK Parti İl Başkanı Tamer Dağlı annesini kaybetti...
MHP Seyhan'da Coşkulu Bayramlaşma!
Kan donduran yeni detaylar: Fail ünlü iş adamının oğlu çıktı...
İncirlik'te 'Sirenler çaldı' MSB'den açıklama geldi: "Olumsuz bir durum yok"
ÇGC’de coşkulu bayramlaşma...
“Krizlerin içinden milletimizi, memleketimizi çıkartacağız”
Yükleniyor




