• BIST 100

    14227,10%0,41
  • DOLAR

    42,80% -0,01
  • EURO

    50,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    6167,85% -0,03
  • Ç. ALTIN

    10014,28% 0,00

ÇÜ Tıp Fakültesi 2023-2024 Döneminde 338 Mezun Verdi

ÇÜ 2023-2024 Eğitim Öğretim Döneminde Tıp Fakültesi’nden mezun olan 338 öğrenci diploma heyecanı yaşadı. Mezun doktorların ‘Ölüme görevlendirilmek istemiyoruz’ ve ‘Balcalı’nın ışıkları yeniden yanmalı’ afişleri taşıdı.

EĞİTİM 7.07.2024 12:19:00 0
ÇÜ Tıp Fakültesi 2023-2024 Döneminde 338 Mezun Verdi

GENÇ MEZUNLAR, “ÖLÜME GÖREVLENDİRİLMEK İSTEMİYORUZ”

Açık Amfi’de gerçekleştirilen ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’in video kutlama mesajının yayınlandığı tören; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neslihan Boyan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sert, yardımcıları Prof. Dr. Özden Özgür Horoz ve Doç. Dr. Gamze Akkuş, Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz ve YK Üyesi Doç. Dr. Gökhan Alıcı, ÇÜ Mezunlar Derneği Başkanı Uzm. Dr. Hatice Canataroğlu, akademisyenler, mezunların aileleri ve davetlilerin katılımıyla saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

DR. AKGÜL, “AYNI GEMİDEYİZ. GEMİYİ TAMİR ETMEYE ÇALIŞANLARA SELAM OLSUN”

Dönem birincisi Dr. Raşit Yaşar Akgül, fakülte kütüğüne ismini çakmasının ardından yaptığı konuşmada, aydınlığıyla karanlığıyla 6 yıllık eğitimini bitirdiklerini söyleyerek “Ben bugün burada aydınlıklardan bahsetmek ve üzerimizde emekleri örnek insanlara geçici bir veda etmek istiyorum. İlk başladığımızdaki heyecanlarımız, sevinçlerimiz, kaygılarımız, beklentilerimiz, sorumluluklarımız ile şu an pek çok farklılıklar olsa da temelde görevimiz aynı. 

Atamız önderliğinde nice insanların üzerine bastığımız bu topraklar şu ana kadar gösterdiğimiz ve ilerde göstereceğimiz özveriler sayesinde yaktığımız meşaleyle insanları aydınlatmaktır görevimiz. Bu meşaleyi taşımayı görev edinmiş, hepimizin aynı gemide olduğunu bilip, direğe tırmanmaya çalışanlar yerine gemiyi tamir etmeye çalışan herkese saygılarımı sunuyorum.

Üniversitelerde hasta muayenesinin eğitiminden önce gelmesi, değerler yerinde sayılara önem verilmesi gibi sorunlardan hepimiz şikayetçiyiz. Biz burada hocalarımızla samimi bir iletişim ve toplu bir çabayla bu sorunları aşabileceğimizi ümit ediyoruz.” dedi.

UZM. DR. CANATAROĞLU, “HEKİM OLMAK TOPLUMUN KALBİ OLMAKTIR”

Çukurova Tıp Fakülteli olmanın ayrıcalıklı olduğunu ifade eden ÇÜ Tıp Mezunlar Derneği Başkanı Uzm. Dr. Hatice Canataroğlu, “Mesleğimizi yaptığımız her anımızda hocalarımızdan aldığımız eğitim hep rehberimiz olmuştur. Bir çınar gibi sırtımızı yasladığımız fakültemiz, mezunlar derneğimizin de katkılarıyla ülkenin sayılı eğitim kurumlarından biridir. Sizler bugün itibariyle derneğimizin doğal üyesisiniz. Unutmayın kökünüz burasıdır. Hekim olmak toplumsal ve sosyal olayların tam kalbinde bulunmaktır. En büyük amacımız ihtiyacı olan tıp öğrencilerine burs desteği ve mentörlük vermektir. Vermeye devam ediyoruz. En büyük dileğimiz; depremde yara alarak bizleri üzen, eğitim aldığımız, bölgenin candamarı, şifa kaynağı Balcalı Hastanemizin en kısa sürede güçlü olarak ayağa kalkmasıdır. Yaşamınızda ve meslek hayatınızda başarılar ve mutluluklar diliyorum” diye konuştu.

UZM. DR. POLATÖZ, “REFERANSIMIZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TÜR”

Zorlu geçen tıp eğitim sürecini başarıyla tamamlayan öğrencileri tebrik eden Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz, konuşmasında “Sevgili genç meslektaşlarım, tıp eğitimi uzun olduğu gibi zorlu bir süreçtir. Ve bir ömür boyu sürer. Hastalarımıza karşı olan sorumluluklarımız sadece mesleğin icrası olarak tanımlanamaz. Halkımızın sağlık durumu bütün yönleriyle bizlere emanettir. Mezuniyet sonrası ülkemizin farklı illerine atarak göreve başlayacaksınız. Önümüzdeki günlerde karşılaşacağınız zorluklar sizi olumsuzluğa sürüklemesin. 

Çünkü görev alacağınız her ilde Tabip Odaları var. Yani sizlerin abilerinin ablalarının kurduğu odalar. Bu nedenle meslek örgütü olan tabip odaları her durumda her zaman sizin yanınızdadır. Mutlaka üye olunuz. Hekimlik mesleği son günlerde itibarsızlaştırılma durumuyla karşı karşıya kalmaktadır. Bu sizi yıldırmasın. Çünkü bizlerin referansı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. ‘Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz’ diyerek yolumuzu ve geleceğimizi aydınlatmıştır. Bu duygularla şart ne olursa olsun ‘İyi Hekimlik’ yapmak bizlerin görevidir. Bu anlamda sizleri yetiştiren hocalarımıza ve değerli ailelerinize saygılarımı sunuyor, hepinize başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

PROF. SERT, “İYİ HEKİMLİK BİR SANAT OLARAK TANIMLANMIŞTIR”

Tıp eğitiminin dünyanın her yerinde zor olduğunu, adanmışlık gerektiğinin altını çizen ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sert, yaptığı konuşmada “Hekimlik aslında bir sanat olarak tanımlanmıştır; işinizi severek yaparsanız keyif alır, usta bir sanatkara dönüşürsünüz. Sevgili genç meslektaşlarım meslek hayatı boyunca sizlerden şifa bulmaya gelen dertli hastalarınız olacak, bazen gerçek hastalığı olan bazen de sırf, derdini dinleyecek biri olarak size gelecek, ruhunda yaşam gücü bulmaya çalışacak. Lütfen hastalarınızı sabırla, şefkatle dinleyiniz ve muayene ediniz. Hasta tanısının yüzde 80’nini bunlar oluşturur. Zira asırlardır devam eden usta çırak öğretisi bunlara dayanır. Hastaya dokunmadan tetkik isteyen, sağa sola gönderen hekim olmayınız. Gereksiz tetkikler devletimize mali yük, laboratuvar hataları, hastalara bezginlik vermektedir. Meslek uygulamalarınızda etik, deontolojik değerleri unutmayınız. Din, dil, ırk, cinsiyet ayırımı gözetmeksizin, tam bir hekimlik ruhu ve bilinciyle hareket ediniz. Hepinizin yolu açık olsun. Bu vesileyle mezunlarımızın anne babalarına, saygıdeğer hocalarıma, Tabip Odamıza, Mezunlar Derneğimize, tertip komitemize ve törenimize katılan tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından mezunlara diplomaları verildi.

Haberi Yorumla

Şeytanın değil insanın aklına geldi! Uyuşturucuyu akılalmaz yöntemle gizlediler

Avukatlar için yeni düzenleme: Uymazlarsa disiplin ve para cezası geliyor!

USİAD’dan ATB Yönetimine Ziyaret...

DSİ’den Adana’da kuraklığa karşı seferberlik!

ÇÜ'de Rektör-Öğrenci Buluşmaları Devam Ediyor...

13. Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası için geri sayım başladı

Gündoğdu Yılın Vakfı...

Asgari ücret sonrası 2026 enflasyon için ilk tahminler geldi...

Karla Karışık Yağmur...

Adana'da baba katliamı...

Fenerbahçe'den ilk açıklama...

Zeydan Karalar duyurdu! Yüreğir ulaşımda rahatlayacak...

Fotoğraflara beğeni atarken bir kez daha düşünün: Tazminat ödeyebilirsiniz

Yıkıma engel olmak için bıçakla kendisini yaralayan kişi tutuklandı

Yüreğir’in ilk kent lokantası Dervişler’de açıldı

İşitme engellilerden Burcu Pişkin’e jest

Mal varlığını TSK'ya bağışladı, 'psikoz' denilerek hastaneye yatırılmak istendi

"Dijital Güvenlik ve Dezenformasyonla Mücadele, Adana'da Gençlerle Ele Alındı"

Cumhuriyet Şehidi Asteğmen Kubilay, memleketi Kozan’da anıldı

Dünyada bir ilk! Sarıçam Belediyesi’ne su ayak izi belgesi

Uyuşturucu ve fuhuş operasyonu büyüyor! Baskınlar Adana'ya 'sıçradı! Model, İş insanı, oryantal...

Amerikan adası temizlendi...

Sosyal medya hesabından film kesitleri paylaştı, başı belaya girdi...

Ayhan Barut'tan asgari ücret çağrısı; "Revize edilsin"

Otomobildeki damacanalardan 28 kilo sıvı metamfetamin çıktı

Spiker Ela Rümeysa Cebeci’nin aylık geliri ortaya çıktı!

Sadettin Saran'ın saç örneklerinde "kokain" testi pozitif çıktı... ..

Cep yakacak! Kimlik, pasaport, ehliyet bedelleri belli oldu...

Yaş almak değil aktif kalmak önemli...

Yunus Gündoğdu’dan Torununa doğum günü yemeği

Yükleniyor

Cumhuriyet Şehidi Asteğmen Kubilay, memleketi Kozan’da anıldı

Ayhan Barut'tan asgari ücret çağrısı; "Revize edilsin"

DEVA'lı Erdem; "Yapılan zam hayal kırıklığı"

Devlet Bahçeli’den Adana teşkilatlarına teşekkür!

Ülkenin ekonomik gerçekleri göz ardı edilmemeli

Kısacık: 2026 Daha Zor Geçecek Ekonomide Gelen Yıl Giden Yılı Aratacak!

 Bulut: “Demokrasi, basın susturularak korunamaz”

İYİ Parti’den 5 ilçe başkanı istifa etti...

"Açlık ve yoksulluk göreceliymiş"

Dezenformasyon yasası neden var?

Avukatlar için yeni düzenleme: Uymazlarsa disiplin ve para cezası geliyor!

Gündoğdu Yılın Vakfı...

Adana'da baba katliamı...

Mal varlığını TSK'ya bağışladı, 'psikoz' denilerek hastaneye yatırılmak istendi

Amerikan adası temizlendi...

Sosyal medya hesabından film kesitleri paylaştı, başı belaya girdi...

Yunus Gündoğdu’dan Torununa doğum günü yemeği

Kol ağrısı şikayetiyle hastaneye götürüldü, hayatını kaybetti...

Musikide muhteşem zaman yolculuğu...

Gazeteci Suat Hayri Akarçay Son yolculuğuna uğurlandı

Zeydan Karalar duyurdu! Yüreğir ulaşımda rahatlayacak...

Yüreğir’in ilk kent lokantası Dervişler’de açıldı

Dünyada bir ilk! Sarıçam Belediyesi’ne su ayak izi belgesi

Yaş almak değil aktif kalmak önemli...

ASKİ'den Altyapı Hamlesi! Oto Center–Kabasakal Hattında Dev Proje....

Büyükşehir’den balıkçılara destek

Çalışmaları denetleyen Başkan Geçer halkla, esnafla buluştu, sorunları dinledi

Seyhan Belediyesinden Örnek Proje!

Adana yeni yıla hazır...

Seyhan Belediyesinde maaş blokesi kaldırıldı: Ödemeler pazartesi günü yapılacak

Çocuklar kullanıyordu yasaklandı...

Ölümcül grip salgına yol açıyor!

Uyuşturucu testiyle ilgili bilinmeyenler! Vücutta ne kadar süre kalır...

Resmi Gazete'de yayımlandı...

Merkez İlçelerin sağlık hizmetleri değerlendirildi

Bu ürünün sağlıksız ve güvensiz olduğu tespit edildi...

İlvan’ın hayalini gerçekleştirdiler...

Aile Hekimlerinin sorunları masaya yatırıldı...

SGK 72 ilacı daha geri ödeme listesine aldı! Aralarında 3 kanser ilacı da var!

Adana’da Sağlık Örgütlerinden “Eziyet Yönetmeliğine Hayır” Tepkisi

ÇÜ'de Rektör-Öğrenci Buluşmaları Devam Ediyor...

MEB, fenomeni öğretmenler için harekete geçti!

Binlerce Öğrenciye Af Geliyor...

Tarımda dijital dönüşüm Sarıçam’da başladı...

Okulda dehşet! Öğrenci okul müdürünü silahla ağır yaraladı...

ATÜ’nün Gurur Tablosu: 4 Alanda Türkiye’nin En İyileri Arasında!

Gündoğdu‘da Kayıtlar Şimdiden Doldu...

Saniyeler hayat kurtarabilir...

İstihdama Yönelik Protokolün İlk Ayağı Tamamlandı

Rektör Beriş’ten Öğrencilere Yeni Müjdeler…

Fenerbahçe'den ilk açıklama...

POLİS-ADLİYE

Zeydan Karalar duyurdu! Yüreğir ulaşımda rahatlayacak...

YEREL

Fotoğraflara beğeni atarken bir kez daha düşünün: Tazminat ödeyebilirsiniz

POLİS-ADLİYE

Yıkıma engel olmak için bıçakla kendisini yaralayan kişi tutuklandı

POLİS-ADLİYE

Yüreğir’in ilk kent lokantası Dervişler’de açıldı

YEREL

İşitme engellilerden Burcu Pişkin’e jest

SPOR

Mal varlığını TSK'ya bağışladı, 'psikoz' denilerek hastaneye yatırılmak istendi

YAŞAM

"Dijital Güvenlik ve Dezenformasyonla Mücadele, Adana'da Gençlerle Ele Alındı"

TEKNOLOJİ

Cumhuriyet Şehidi Asteğmen Kubilay, memleketi Kozan’da anıldı

SİYASET

Dünyada bir ilk! Sarıçam Belediyesi’ne su ayak izi belgesi

YEREL

İlginizi Çekebilir


Yeni neslin şifresi mi? Yasaklandıkça okullarda yayıldı: '67' nedir?

Salgın yayılıyor! DSÖ açıkladı....

'Pandemiden çok daha ağır geçecek'

Papa 14. Leo, Ankara'da! İşte ilk görüntüler ve karşılayan isim

Hong Kong’u sarsan felaket! Ölüler ve mahsur kalanlar var...

Kuş gribi alarmı: H5N5 virüsü dünyada ilk kez can aldı...

Bu hastalığın tedavisi yok: Marburg virüsü salgını yayılıyor!

Ekonomiyi kötü etkilemesinden korkuluyor! Avrupa'da yeni salgın alarmı

Siber suç şebekesine uluslararası operasyon! 40 bin aktif SIM kart ele geçirildi

DSÖ’den küresel tehdit uyarısı...