-
BIST 100
15784,32%-0,15
-
DOLAR
44,46% 0,11
-
EURO
51,16% -0,11
-
GRAM ALTIN
6480,58% 0,99
-
Ç. ALTIN
10600,08% -0,65
Dağlı, “Acımız ve dayanışma duygumuz ilk günkü gibi”
AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı, iki yıl geçmesine rağmen 6 Şubat depremlerinin acısını ilk günkü gibi yaşadıklarını söyledi.
Dağlı, “Kaybettiğimiz canlarımızı dua ve rahmetle anıyoruz. Maddi kayıpların kazanılması için devletimiz dünyada eşi görülmemiş büyüklükte projeleriyle depremzedelerimizin yanında olmaya devam ediyor” dedi.
‘Asrın felaketi’ olarak adlandırılan 6 Şubat depreminin yıl dönümü dolayısıyla açıklama yapan AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı, “50 bin canımızı kaybettik. Acımız ilk günkü kadar derin. Ancak dayanışma kararlılığımız her zamankinden daha fazla” dedi.
Dağlı, açıklamasında şu sözlere yer verdi:
“6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok il gibi Adana’da da büyük bir yıkıma sebep olan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Büyük bir dayanışma örneği sergileyen aziz milletimize şükranlarımızı sunuyorum. Devletimiz tüm imkanlarıyla seferber olurken milletimiz de tek yürek olarak insanlık sınavından alnının akıyla çıkmıştır.
Kaybettiğimiz vatandaşlarımızı Fatihalarla, dualarla anarken milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için de canla başla çalışıyoruz. İlgili kurumlarımız deprem anından itibaren aralıksız olarak çalışmalarını sürdürüyor. Acı tecrübelerimizden yola çıkarak, ülkemizdeki deprem gerçeğini bir an olsun aklımızdan çıkarmadan yarınlara hazırlanıyoruz. Daha sağlam binalar inşa ederek olası felaketleri en az kayıpla atlatmak, daha yaşanabilir ve düzenli şehirler kurmak için var gücümüzle çalışıyoruz.
6 BİN 700 KONUT TESLİM EDİLDİ
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde büyük bir inşa seferberliği devam ediyor. Depremden etkilenen tüm illerimiz gibi Adana’da da konutlar hak sahiplerine teslim edilmeye devam ediyor. 6 bin 700 konut ve 117 köy evi toplamda 6817 bağımsız bölüm teslim edildi. 2025 yılı sonuna kadar 11bin 890 konut, 89 iş yeri ve 534 köy evi daha teslim edilecek. Devletimiz her anında milletimiz yanında olmaya devam edecek.
6 Şubat depreminin yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmet ve dua ile anıyor, aziz milletimize bir kez daha başsağlığı diliyorum. Rabbim ülkemizi her türlü kaza ve beladan muhafaza etsin. Milletimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirebilme noktasında yar ve yardımcımız olsun.”
CHP’li Vekillerden basına destek mesajı
Cemil Okyay, Vagabond Galeri’de okurlarla buluşacak...
Çukurova GİAD 34 yaşında
DAİMFED, Çukurova İnşaat Fuarı’na Damga Vurdu
Yüreğir’de Pir Sultan Abdal Tiyatro Oyununa Yoğun İlgi
'Alzheimer sadece hastayı değil, tüm aileyi etkileyen hastalıktır'
Köpek sürüsü kediyi parçaladı, korkudan çocuğunu okuldan aldı
Metro vagonu seyir halindeyken raydan çıktı; kazada yaralanan olmadı
Nacar, Karaisalı Devlet Hastanesi’ni Denetledi...
Adana’da yağmur vatandaşa ve esnaf zor anlar yaşattı..
Adanalı şair ve yazarlar “Kütüphaneler iyileştirir” diyecek
Adana'da Çağlayan sular Seyhan Nehri ile buluştu...
CHP Seyhan’da 96 mahalle temsilcisiyle buluştu
Alkollü yakalanan genç kadın, ehliyeti iptal edildi, "Beni çekmeyin avukatım"
‘İmplant ve İmplantüstü Protezlerde Dijital İş Akışı’ Eğitimi
Yükleniyor


