-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,20% 0,03
-
EURO
51,04% 0,06
-
GRAM ALTIN
6946,19% -2,33
-
Ç. ALTIN
11465,56% -1,02
Doktorlar uyardı...
Yeni yılda uluslararası seyahatte artış yaşanmasının hemen ardından Avrupa genelinde hızla yayılan virüs Türkiye'ye doğru yaklaşıyor. Fransa ve İspanya'daki hastaneler influenza B vakalarında başvuruların arttığını bildirildi.
Yılbaşı tatil sezonunun ardından grip vakaları hızla artmaya devam ederken, Avrupa'daki hastaneler zorlu bir dönemle karşı karşıya. Her yaştan insanı etkisi altına alan gripten en çok 15 yaş altı çocuklar ve 60 yaş üstü kişiler etkileniyor.

Ancak yaşlı hastalar ciddi solunum komplikasyonları açısından daha yüksek risk altında. Artan hasta sayısıyla başa çıkabilmek için birçok hastane acil servislerdeki yükü hafifletmek amacıyla geçici birimler kurdu.
DOKTORLAR UYARDI

Fransa'dan Dr. Jean-Luc Leymarie, "Bu kadar büyük bir salgın görmeyeli uzun zaman oldu" diyerek endişesini dile getirdi. Dr. Olivier Lucidarme ise, "Ne yazık ki ağır vakaların büyük çoğunluğu aşılanmamış kişilerden oluşuyor" diyerek grip aşılarının kritik rolüne dikkat çekti.
HASTANELER ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ZİRVEYE HAZIRLANIYOR

İspanya'da da Katalonya ve Valensiya gibi bölgeler şimdiden grip vakalarının akınına uğramış durumda. Hastaneler, bu sezon baskın türün influenza B olması nedeniyle önümüzdeki hafta beklenen zirveye hazırlanıyor. Sağlık çalışanları hazırlıklı olunması çağrısında bulunuyor.
MACARİSTAN'DA MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU

Macaristan'da grip vakalarında görülen artış sonucu daha sıkı sağlık önlemleri alınmaya başlandı. Budapeşte'de bazı kliniklerde maske takma zorunluluğu getirildi ve virüsün yayılmasını kontrol altına almaya yardımcı olmak için ziyaretçi yasağı kararı alındı.
ROMANYA'DA BU VİRÜSTEN ÖLÜMLER GERÇEKLEŞTİ

Romanya'da geçen hafta, bir önceki haftanın neredeyse iki katı olan 4.100'den fazla vaka kaydedildi. 4 kişinin ise hayatını kaybettiği öğrenildi. Bükreş ve Cluj ve Brasov dahil olmak üzere diğer bazı bölgeler en yüksek vaka sayılarını açıkladı.

Sağlık yetkilileri, okulların yeniden açılmasıyla birlikte vakaların daha da artacağı uyarısında bulunurken, en etkili korunma yöntemi olarak aşılanmayı öneriyor.
19 Mayıs Derneği ile 350 aileye umut olan destek
Sürücüler dikkat: Artık denetim noktaları sorgulanabilecek
Adana’da Bayramda Toplu Taşıma Ücretsiz...
Tanburoğlu: “Cumhuriyeti Ayakta Tutma Savaşı Veriyoruz”
Kısacık: Bayramlar, Millet Olma Bilincimizin Teminatıdır
Nacar: Çanakkale bir kahramanlık destanıdır
Adana'ya Patriot Kuruluyor...
Ameliyata gülerek giren 8 yaşındaki Ferdi hayatını kaybetti...
"Bayramlar dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini sergiliyor"
“Çanakkale ruhu Türk milletinin en büyük güvencesidir!”
Kozay, “Bayramlar umudu ve kardeşliği büyütür”
Adana Demirspor'a Ceza Üstüne Ceza
Seyhan’da Bayram Öncesi Gıda Denetimleri Sıkılaştırıldı...
"Vatandaşlar bayrama büyük bir geçim sıkıntısı içinde giriyor"
Uludağ, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir diriliş destanı”
1.5 Adana Teknoloji Takımları Geleneksel İftar Sofrasında Buluştu
“Bayramı halkın iradesinin yok sayıldığı bir dönemde karşılıyoruz”
Vali Yavuz, "Tarihin Akışına Karşı Durulan Muazzam Bir İrade"
Sibel Can 11 yaş küçük sevgilisiyle evleniyor...
Ebru Gündeş kızı için özel uçak kiraladı...
Seyhan Belediyesi’nde Uzlaşı Sağlandı: Ödemeler Başladı
Yükleniyor



