-
BIST 100
16267,95%1,96
-
DOLAR
44,20% 0,09
-
EURO
51,02% 0,32
-
GRAM ALTIN
7117,15% 0,12
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,43
En düşük emekli maaşı açıklandı!
Hükümet, milyonlarca emeklinin geçim koşullarını iyileştirmek adına beklenen adımı attı. Yapılan çalışmalar sonucunda, en düşük emekli maaşı 18 bin 938 TL'den 20 bin TL'ye yükseltildi.
Ekonomi yönetiminin bir süredir üzerinde çalıştığı emekli maaşı düzenlemesinde sona gelindi. Edinilen bilgilere göre, en düşük emekli maaşının artırılması yönündeki karar netleşti. En düşük emekli aylığına yönelik toplantı Beştepe’de gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlık ettiği toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler katılım sağladı.

En düşük emekli aylığı 2025'in ikinci yarısı itibarıyla 16 bin 881 TL olmuştu. Yüzde 12,19 oranında zam ile maaşları 18 bin 939 TL seviyesine çıkmıştı.
İŞTE YENİ RAKAM
Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının 18 bin 938 TL'den 20 bin TL'ye yükseltildiğini açıkladı. Böylece en düşük emekli maaşına yüzde 18,47 oranında zam yapılmış oldu.
Güler "2026 yılı itibarıyla SSK ve BAĞ-KUR aylıkları yüzde 12,19 oranında, memur emekli aylıkları ise yüzde 6,85 oranındaki enflasyon farkı dahil olmak üzere yüzde 18,60 oranında artırılmaktadır. Taban aylık katsayısına da taban aylıklar artacak. Halen 16 bin 881 lira olarak ödenen en düşük emekli aylığı yüzde 18,47 oranında artırılarak 20 bin lira olarak uygulanacaktır." dedi.
“BÜTÇEYE ETKİSİ 69,5 MİLYAR LİRA, 4,9 MİLYON EMEKLİ ETKİLENECEK”
Güler yaptığı açıklamada "16 bin 881 lira olarak uygulanmakta olan en düşük emekli aylığının karşılığı 4 milyon 11 bin kişiydi. 20 bin liraya artınca bu rakamdan yararlanacak olan emekli sayısı 4,9 milyon kişiye çıkmaktadır. Bütçeden 69,5 milyar lira aktaracağız. Enflasyonla mücadelemizde herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermeden, bütçe disiplinini koruyarak bu imkanı geliştirmeye çalıştık." ifadesini kullandı.
4 MİLYON 600 BİN EMEKLİ YARARLANACAK
Yapılacak olan bu düzenlemenin kapsamı da oldukça geniş tutuldu.
En düşük emekli maaşının 20 bin TL'ye yükseltilmesi kararından, halihazırda bu tutarın altında maaş alan yaklaşık 4 milyon 600 bin emeklinin doğrudan faydalanacağı belirtildi. Düzenlemenin yasalaşmasıyla birlikte milyonlarca vatandaşın aylık gelirinde artış yaşanacak.
ZAMLI EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?
SSK ve Bağkur emekli zammı ödemeleri 17 Ocak'ta başlayacak ve 26'sına kadar sürecek. Teklif yetişirse emekliler yeni maaşını 20 bin TL üzerinden alacak. Maaşların yatma süresine kadar kanunun onaylanması yetişmezse, fark olarak belirlenen tarihte 3 bin 119 lira hesaplara yansıyacak.
İşte emekli maaşı ödeme takvimi:
Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17 Ocak
Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18 Ocak
Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19 Ocak
Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20 Ocak
Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21 Ocak
Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22 Ocak
Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23 Ocak
Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24 Ocak
Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25 Ocak
Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26 Ocak
Vali Yavuz, "Tarihin Akışına Karşı Durulan Muazzam Bir İrade"
Seyhan Belediyesi’nde Uzlaşı Sağlandı: Ödemeler Başladı
Dünya tenisinin yeni durağı Adana
Vali Yavuz ve Nacar sağlık çalışanları ile iftar yaptı
Eşini 3 yıl sonra toprağa verdi...
TÜGİK Genel Başkanı’ndan Çukurova GİAD’a Ziyaret
Pozantı'da 3 bin kişilik gönül sofrası kuruldu
Ayhan Barut, "Kriz büyüyor, harekete geçilmiyor"
Kadın Ağı ile Sürdürülebilir Gelecek Projesi Başladı...
Anahtar Parti’den Sert Mesaj: Razı Değiliz!
Genç Hasta Kalp Kapak Kaçağından Ameliyatsız Yöntemle Kurtuldu
KATODER Adana ‘Küçük Kalplere’ dokunacak
Uzmanından “Geçmeyen Öksürük” Uyarısı! Altından O Hastalık Çıkabilir
ÇÜ'de öğrencilerin iş dünyasından beklentileri masaya yatırıldı...
Yüreğir Belediyesi’nden ibadethanelerde bayram temizliği
AOSB Yeni Yatırımlarla Büyüyor!
Adana’da Alzheimer farkındalığı için anlamlı tiyatro
Mobilya atölyesinde silahlı kavga: 2 yaralı
Kaçak yapı gerekçesiyle yıkım kararı verilen göl kenarındaki mahallede protesto
Anahtar Parti Seyhan’da Birlik Sofrası Kurdu
Adaletin terazisi kanunla değil toplum vicdanıyla dengelenir
Yükleniyor



