-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,28% 0,19
-
EURO
51,29% 1,00
-
GRAM ALTIN
6605,51% -3,55
-
Ç. ALTIN
11186,94% -2,43
Esendemir, “ipekçi’nin mirası Basının ışığı olarak yanacaktır”
ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Türk basınının önemli isimlerinden, gazeteci ve yazar Abdi İpekçi’nin ölümünün 46. Yılında, O’nu sevgi ve özlemle andıklarını belirterek, “Abdi İpekçi’nin mirası, basının ışığı olarak yanacaktır” dedi.
ÇGC Yönetim Kurulu üyeleri adına açıklama yapan Esendemir, “Bugün, Türk basınının önemli isimlerinden, gazeteci ve yazar Abdi İpekçi’nin ölümünün 46. yılı. 1 Şubat 1979 tarihinde hayatını kaybeden İpekçi, hem gazeteciliğiyle hem de topluma kattığı değerlerle Türk medya tarihine damgasını vurmuş bir isim olarak hafızalarda kalmaya devam ediyor” dedi.

İpekçi’nin, özellikle Milliyet gazetesindeki yazıları ve editörlük kariyeri ile tanındığını, doğru ve tarafsız haberciliğiyle öne çıktığını anlatan Esendemir, “Çağdaş gazeteciliğin öncülerinden biri olarak gösterilen İpekçi, halkı bilgilendirmek ve toplumsal sorunlara dikkat çekmek adına büyük bir çaba sarf etmiştir. İpekçi, aynı zamanda demokrasi, insan hakları ve özgürlükler için verdiği mücadele ile de tanınmıştır. Yaşamı boyunca, basının özgürlüğünü savunmuş ve cesur yazılarıyla halkın sesi olmuştur. 1979 yılında, bir suikast sonucu hayatını kaybetmiş, ancak mirası ve gazeteciliğe kattığı değerler hala günümüzde yaşamaya devam etmektedir” diye konuştu.
Başkan Cafer Esendemir, şunları söyledi: “Her yıl olduğu gibi, Abdi İpekçi'nin ölüm yıldönümünde, gazeteciler ve medya camiası başta olmak üzere çok sayıda kişi, onun anısını yaşatmak için çeşitli etkinlikler düzenlemekte ve İpekçi'yi anmaktadır. Bugün, Abdi İpekçi'yi ölümünün 46. yılında, gazeteciliğe olan katkıları, gazetecilik etiği ve insan hakları adına verdiği mücadeleyle bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyoruz. Onun mirası, sadece Türk basınının değil, tüm dünya gazeteciliğinin ışığı olmaya devam edecektir”.
Adana 01 FK’da Sürpriz İstifa!
Ramazan Bayramı'nda 10 bin personel görev yapacak
Hasibe Akkan, çalışanlarıyla bayramlaştı...
Çukurova Üniversitesi Ailesi Bayramlaşma Töreninde Bir Araya Geldi
Çukurova bölgesinde ata sporu güreş S.O.S veriyor!
Ali Hoşfikirer anıldı...
Genç DAİMFED’den Geleneksel Buluşma!
Geçer; “Nice bayramlara birlikte ulaşmayı temenni ediyorum”
"Bayram'da sevgi, barış ve kardeşlik duyguları yoğunlukla yaşanıyor"
Kıvanç, “Bayramlar sevgi, kardeşlik ve paylaşma kültürünü pekiştiriyor”
"Bu anlamlı günler, toplumsal bağlarımızı kuvvetlendiren önemli bir kültürel mirastır"
“Çanakkale” ruhuyla şiirler okuyup türküler söylediler
Dağlı, "Bayramlar toplumun ortak değerlerini pekiştiriyor"
Adana Maviye Büründü...
“Umudu ve dayanışmayı büyüteceğiz, hep beraber başaracağız”
Kozay, “Birlikte üretmeye, birlikte başarmaya devam”
Tunç: Ramazan Bayramı dünya ya barış ve huzur getirsin
Orta direk otomobile veda etti! Korsan taksi ve paylaşımlı yolculukta büyük artış!
“Ramazan Bayramı’na ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz”
Başkan Umut Şimşir’den Çukurova’da Güçlü Buluşma
Ceza gelirleri 1 trilyon lirayı aştı...
19 Mayıs Derneği ile 350 aileye umut olan destek
Sürücüler dikkat: Artık denetim noktaları sorgulanabilecek
Adana’da Bayramda Toplu Taşıma Ücretsiz...
Tanburoğlu: “Cumhuriyeti Ayakta Tutma Savaşı Veriyoruz”
Yükleniyor




