-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,18% 0,16
-
EURO
50,63% -0,59
-
GRAM ALTIN
7152,79% -0,73
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Esendemir, “ipekçi’nin mirası Basının ışığı olarak yanacaktır”
ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Türk basınının önemli isimlerinden, gazeteci ve yazar Abdi İpekçi’nin ölümünün 46. Yılında, O’nu sevgi ve özlemle andıklarını belirterek, “Abdi İpekçi’nin mirası, basının ışığı olarak yanacaktır” dedi.
ÇGC Yönetim Kurulu üyeleri adına açıklama yapan Esendemir, “Bugün, Türk basınının önemli isimlerinden, gazeteci ve yazar Abdi İpekçi’nin ölümünün 46. yılı. 1 Şubat 1979 tarihinde hayatını kaybeden İpekçi, hem gazeteciliğiyle hem de topluma kattığı değerlerle Türk medya tarihine damgasını vurmuş bir isim olarak hafızalarda kalmaya devam ediyor” dedi.

İpekçi’nin, özellikle Milliyet gazetesindeki yazıları ve editörlük kariyeri ile tanındığını, doğru ve tarafsız haberciliğiyle öne çıktığını anlatan Esendemir, “Çağdaş gazeteciliğin öncülerinden biri olarak gösterilen İpekçi, halkı bilgilendirmek ve toplumsal sorunlara dikkat çekmek adına büyük bir çaba sarf etmiştir. İpekçi, aynı zamanda demokrasi, insan hakları ve özgürlükler için verdiği mücadele ile de tanınmıştır. Yaşamı boyunca, basının özgürlüğünü savunmuş ve cesur yazılarıyla halkın sesi olmuştur. 1979 yılında, bir suikast sonucu hayatını kaybetmiş, ancak mirası ve gazeteciliğe kattığı değerler hala günümüzde yaşamaya devam etmektedir” diye konuştu.
Başkan Cafer Esendemir, şunları söyledi: “Her yıl olduğu gibi, Abdi İpekçi'nin ölüm yıldönümünde, gazeteciler ve medya camiası başta olmak üzere çok sayıda kişi, onun anısını yaşatmak için çeşitli etkinlikler düzenlemekte ve İpekçi'yi anmaktadır. Bugün, Abdi İpekçi'yi ölümünün 46. yılında, gazeteciliğe olan katkıları, gazetecilik etiği ve insan hakları adına verdiği mücadeleyle bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyoruz. Onun mirası, sadece Türk basınının değil, tüm dünya gazeteciliğinin ışığı olmaya devam edecektir”.
Çukurova ödülü Nesin Vakfına törenle verildi
Alkol satışına sıkı denetim geliyor!
TSYD Ödülleri sahiplerini buldu...
Kavurma olan atın sahibi ilk kez konuştu: "Büyük ızdırap duydum"
Çukurova Üniversitesi'nde İftar Coşkusu! Öğrencilerle aynı sofrayı paylaştılar...
62. Kütüphane Haftası ile Adana’ya edebiyat baharı gelecek
Adana’da uyuşturucu operasyonu: 2 kişi tutuklandı
Susar ailesinden geleneksel iftar...
"Her kriz ülkemizi ve çiftçimizi vuruyor"
CHP’den ÇGC’ye hayırlı olsun ziyareti
AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu'ndan DAİMFED'e Ziyaret
Çukurova Üniversitesinde Öğrenci Filmleri Seyirciyle Buluştu
Otobüs ile çarpışan motosikletin genç sürücüsü öldü!
Bayram Uzundere’den Dava Arkadaşlarına Anlamlı İftar
Adana ve Batman'da siren sesleri duyuldu, vatandaşlar panik yaşadı
Adana’da İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. yılı anıldı...
ÇGC öncülük edecek...
Beta Enerji’nin Hedefi Halka Arz...
Üretimin Gücü Sporun Enerjisiyle Buluşuyor
Yükleniyor




