-
BIST 100
16224,77%-0,39
-
DOLAR
44,18% 0,16
-
EURO
50,76% -0,29
-
GRAM ALTIN
7231,66% 0,36
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
Eskiden gariban yemeği diye bilinirdi! Şimdi tanesi 480 lira oldu...
Türkiye'nin en vazgeçilmez lezzetlerinin arasında yer alan lahmacun 'gariban' yemeği olmaktan çıktı. Yeni fiyatlarıyla şaşırtan lahmacun artık neredeyse lüks yemekler arasına girecek. İstanbul'da bazı yerlerde tanesi 480 lirayı bu
İstanbul’da lahmacun fiyatlarında semtler arasında uçurum yaşanıyor. Pahalı lahmacunlara vatandaşların bütçesi yetmezken ucuza satılan lahmacunlar ise güven vermiyor. Lahmacun hileye en müsait olan gıdalar arasında yer almasıyla da endişeye yol açıyor.

ESKİDEN BODRUM HABER YAPILIRDI ŞİMDİ İSTANBUL
Bir dönem Bodrum’da satılan lahmacunlar medyada haber olurken İstanbul’da satılan lahmacunlar Bodrum’u aratır oldu. İstanbul’da da lahmacunların fiyatı dudak uçuklatır hale geldi.

ORTALAMA FİYATI 200 LİRA
Ekol TV’den Melisa Yasemin’in haberine göre; her semtte ve restoranda farklı fiyata satılan lahmacunun ortalama fiyatı ise 200 lira. Lahmacunun hem büyük hem de malzemesinin bol olduğu iddia edilirken vatandaşlar tedirgin.

EN BÜYÜK BANKNOT BİR LAHMACUN ETMİYOR
Ancak turistik noktalarda iki lahmacun ve bir ayran bin lirayı aşan bir fiyatla satın alınabiliyor. Piyasadaki en büyük banknot olan 200 lira ile bir lahmacun almak ise bu lokasyonlarda mümkün değil.
FİYATI UÇUK! SAVUNMASI: GÜVENLİ
Turistik semtlerdeki işletmeler 480 liraya sattıkları lahmacun ve yanında sundukları yeşilliklerin birinci kalite olduğunu iddia ediyor.

UZMANLARDAN UYARI
Çok pahalı lahmacunlar tercih meselesi olurken uzmanlar ise vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
HİLE YAPILMAYA MÜSAİT
Lahmacunun tağşişe en müsait gıdalardan olduğunu belirten Gıda Mühendisi Nurten Sırma, “Kıyma makinesinden geçirirseniz kırmızı etin aynısı. Maliyeti düşürmek adına o kıymadan bir miktar çalınıyor ve içerisine tavuk taşlığı konuluyor” ifadeleriyle hilenin nasıl yapıldığını aktarıyor.
Adana’da uyuşturucu operasyonu: 2 kişi tutuklandı
Bayram Uzundere’den Dava Arkadaşlarına Anlamlı İftar
"Her kriz ülkemizi ve çiftçimizi vuruyor"
AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu'ndan DAİMFED'e Ziyaret
Çukurova Üniversitesinde Öğrenci Filmleri Seyirciyle Buluştu
Otobüs ile çarpışan motosikletin genç sürücüsü öldü!
Adana ve Batman'da siren sesleri duyuldu, vatandaşlar panik yaşadı
Adana’da İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. yılı anıldı...
ÇGC öncülük edecek...
Beta Enerji’nin Hedefi Halka Arz...
Üretimin Gücü Sporun Enerjisiyle Buluşuyor
Türkiye'nin 45. gururu! Adana şalgamı Avrupa’da tescillendi...
Vali Yavuz Ceyhan’ı ziyaret etti...
Büyükşehir’den kadınlara; film ve söyleşi desteği
Sümer: "Bu bir koruma kanunu değil, kapalı devre yağma planıdır"
Seyhan’da Ramazan sofrası özel misafirleri ağırladı
Nacar: Karnavala hazırız
Kamu Müteahhitlerinden Hakediş Çağrısı
"Mazotta vergiyi kaldırın, gübrede hibe desteği verin"
Yükleniyor



