-
BIST 100
15903,06%1,07
-
DOLAR
44,47% 0,08
-
EURO
51,07% 0,19
-
GRAM ALTIN
6527,24% 1,24
-
Ç. ALTIN
10550,10% 0,00
Gmail'de geçici e-posta dönemi başlıyor!
Google, Gmail kullanıcıları için "Shield Email" adlı yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, spam ve veri ihlallerinden korunmak için geçici e-posta adresleri oluşturabilecek.
Android Authority'nin haberine göre Google, Gmail uygulamasına yeni bir özellik eklemeyi planlıyor.
'Shield Email' adı verilen bu özellik, kullanıcıların geçici e-posta adresleri oluşturmasına olanak tanıyacak.
Geçici e-posta adresleri, özellikle çevrimiçi formları doldururken veya haber bültenlerine kaydolurken gerçek e-posta adresinizi paylaşmak istemediğiniz durumlarda oldukça faydalı olabilir.
Shield Email sayesinde, bu tür durumlarda geçici bir adres kullanarak spam ve olası veri ihlallerinden korunabilirsiniz.
SHIELD EMAİL NASIL ÇALIŞACAK
Shield Email özelliği oldukça basit bir şekilde çalışacak. Gmail uygulaması üzerinden bir web sitesine veya hizmete kaydolurken, Shield Email seçeneğini kullanarak geçici bir e-posta adresi oluşturabileceksiniz.
Bu adrese gönderilen tüm e-postalar, gerçek Gmail gelen kutunuza yönlendirilecek.
Eğer geçici adresinize spam gelmeye başlarsa veya adresi kullanmayı bırakmak isterseniz, kolayca devre dışı bırakabilirsiniz. Bu sayede, istenmeyen e-postalarla uğraşmak zorunda kalmayacaksınız.
GÜVENLİK VE GİZLİLİK ÖN PLANDA
Geçici e-posta adresleri, çevrimiçi gizliliğinizi korumanın etkili bir yolu. Shield Email özelliği de bu amaca hizmet ediyor.
Google, özelliğin güvenli ve kötüye kullanıma karşı korumalı olmasını sağlamak için gerekli önlemleri alacağını belirtti.
Shield Email ile kullanıcılar, aynı anda birden fazla geçici e-posta adresi yönetebilecek. Bu, farklı amaçlar için farklı adresler kullanmanıza olanak tanıyacak.
Örneğin, çevrimiçi alışverişleriniz için ayrı bir adres, sosyal medya hesaplarınız için ayrı bir adres kullanabilirsiniz.
HENÜZ RESMİ BİR AÇIKLAMA YOK
Google, Shield Email özelliği hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı. Özellik, Android Authority tarafından Gmail uygulamasının kodlarında ve kullanıcı arayüzünde tespit edildi.
Bu nedenle, özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı veya hangi özelliklere sahip olacağı henüz net değil.
Başkan Demirçalı, Adanalıları konsere davet etti...
Nacar’dan gençlere kariyer rehberliği
DABKAF 26 Türk Yıldızları’nı Ağırladı
Halde sıkı denetim: 16 kaçak göçmen sınır dışı edildi...
Başkan Yusuf Kanlı’dan “Bozuk yol” tepkisi!
Sanatın Merkezi Gündoğdu Oldu!
Okul çevrelerinde narkotik denetimi...
Trafikte yeni cezalar için saatler kaldı! Gece yarısından sonra başlıyor...
Milletvekili Karamık, "Sahada gördüğümüz tablo bizlere umut veriyor"
Gençliğin Üretim Çağı Çukurova Üniversitesinde Başladı...
CHP’li Vekillerden basına destek mesajı
Cemil Okyay, Vagabond Galeri’de okurlarla buluşacak...
Çukurova GİAD 34 yaşında
DAİMFED, Çukurova İnşaat Fuarı’na Damga Vurdu
Yüreğir’de Pir Sultan Abdal Tiyatro Oyununa Yoğun İlgi
'Alzheimer sadece hastayı değil, tüm aileyi etkileyen hastalıktır'
Köpek sürüsü kediyi parçaladı, korkudan çocuğunu okuldan aldı
Yükleniyor



