-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,49% -0,84
-
GRAM ALTIN
7123,53% -1,14
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
İklim Dostu Sarıçam Belediyesi
Sarıçam Belediyesi, sürdürülebilirlik odaklı iklim dostu çalışmaları ile bölgede öncü oldu
Sarıçam Belediyesi Sera Gazı Beyanı Doğrulamasında öncü olarak çalışmalara başlamış ve TS EN ISO 14064-1: 2019 standardı kapsamında Sera Gazı Emisyon Raporunu TSE’ye doğrulatan ve bu kapsamda da bölgede öncü, aynı zamanda Türkiye’de de bu çalışmaları yapan ilk İlçe belediyesi oldu.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Türkiye'de, küresel çapta artan çevresel sorunlara karşı etkili bir yanıt olarak, ‘Yeşil Mutabakat’ politikalarını benimseyerek çevre dostu bir geleceğe doğru önemli adımlar atılıyor. ‘Yeşil Mutabakat’ Türkiye'nin sürdürülebilirlik ve iklim değişikliğiyle mücadele alanındaki kararlılığını vurgulayan bir çerçeve olarak öne çıktığını belirtti.
‘Yeşil Mutabakat’ sürecinin, sadece devletin değil aynı zamanda özel sektör, yerel yönetimler ve toplumun da katılımını gerektiren bir anlayışı benimsemesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Uludağ, Bu kapsamda, Türkiye'nin çeşitli sektörlerde ve toplumsal kesimlerde başlatılan projeler, sürdürülebilir bir dönüşümün temelini oluşturduğunu kaydetti.

“SARIÇAM BELEDİYESİ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ PROJESİNİ HAYATA GEÇİREN İLK BELEDİYE OLMUŞTUR”
Başkan Uludağ açıklamasında şu ifadelere yer verdi “Sarıçam Belediyesi olarak, Çukurova Bölgesi'nde sürdürülebilirliğin ve çevresel bilincin oluşması, ‘Sera Gazı Beyanı Doğrulamasında’ öncü bir adım atmıştır. Bu çerçevede belediyemiz, iklim dostu bir kuruluş olarak yeşil politikalarını benimseyerek, örnek teşkil etmiştir. Belediyemiz, Çukurova Bölgesi’nde, TS EN ISO 14064-1: 2019 standardı kapsamında, Sera Gazı Emisyon Raporunu, TSE’ye doğrulatan ve bu kapsamda da bölgede öncü olan ilk belediyedir. Aynı zamanda Türkiye’de de bu çalışmaları yapan ilk ilçe belediyesidir. Ayrıca bölgedeki paydaşlar ile Sarıçam Belediyesi İklim Eylem Planı ile de ilk çalışmaları yürüten öncü belediye olmanın gururunu yaşamaktadır. Bu projenin ilk aşaması Sarıçam Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile beraber gerçekleştirilen ve Doç. Dr. Tuğçe Demirdelen tarafından verilen eğitim ile 550 personelimiz “Yeşil Yakalı Personel” olmuştur. Daha sonra TS EN ISO 14064-1: 2019 standardı kapsamında Belediyemizde kalite prosedürü oluşturulmuş, sera gazı envanteri hazırlanmış, hesaplanmış, raporlanmış ve TSE tarafından tüm bu yapılanlar doğrulanmıştır. Belediyemiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın 2053 iklim nötr Türkiye hedefine kararlılıkla yönelmekte ve bu doğrultuda sürdürülebilirlik ve ‘İklim Dostu Belediye’ olma yolunda önemli adımlar atmaktadır. İklim değişikliği gerçeği karşısında belediyemizin gösterdiği bu öncülük, çevresel sorumluluğun bilincinde bir yönetim anlayışını yansıttığının göstergesidir. Belediyemiz, ayrıca enerji verimliliği, yeşil alanlar, atık yönetimi gibi iklim değişikliği ile doğrudan ilişkili alanlarda gerçekleştirdiği projelerle de ‘İklim Dostu Belediye’ profilini güçlendirmektedir. Bu süreçte aktif görev alan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür eder, çalışmalarımızın bu kapsamda hız kesmeden devam edeceğini belirtmek isterim. “İklim Dostu Belediye” projesinde; iklim değişikliği, çevre-atık yönetimi, enerji verimliliği ve sosyal etki alanlarında uzman olan, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Huriye Kaya, Temizlik İşleri Müdürü Dr. Orkun İbrahim Davutluoğlu, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürümüz Şükrü Gedik ve ATÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğçe Demirdelen aktif görev almaktadırlar.”
Kızılay’ın geleneksel Taşköprü iftarında binlerce kişi aynı sofrada buluştu
Türk Kızılay, Adana’da aşevini hizmete açtı...
Çukurova ödülü Nesin Vakfına törenle verildi
Alkol satışına sıkı denetim geliyor!
TSYD Ödülleri sahiplerini buldu...
Kavurma olan atın sahibi ilk kez konuştu: "Büyük ızdırap duydum"
Çukurova Üniversitesi'nde İftar Coşkusu! Öğrencilerle aynı sofrayı paylaştılar...
62. Kütüphane Haftası ile Adana’ya edebiyat baharı gelecek
Adana’da uyuşturucu operasyonu: 2 kişi tutuklandı
Susar ailesinden geleneksel iftar...
"Her kriz ülkemizi ve çiftçimizi vuruyor"
CHP’den ÇGC’ye hayırlı olsun ziyareti
AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu'ndan DAİMFED'e Ziyaret
Çukurova Üniversitesinde Öğrenci Filmleri Seyirciyle Buluştu
Otobüs ile çarpışan motosikletin genç sürücüsü öldü!
Bayram Uzundere’den Dava Arkadaşlarına Anlamlı İftar
Adana ve Batman'da siren sesleri duyuldu, vatandaşlar panik yaşadı
Adana’da İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. yılı anıldı...
ÇGC öncülük edecek...
Beta Enerji’nin Hedefi Halka Arz...
Yükleniyor



