-
BIST 100
15977,01%-0,92
-
DOLAR
44,36% 0,06
-
EURO
51,42% 0,24
-
GRAM ALTIN
6337,81% -1,33
-
Ç. ALTIN
10612,00% -3,04
Kadının İnsan Hakları Atölyesi
Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya ülkelerinden çok önce Türk Kadınına tanıdığı seçme ve seçilme hakkının yıldönümünde Adana Büyükşehir Belediyesince kadınlara yönelik söyleşi ve atölye etkinliği düzenlendi.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 5 Aralık 1934'te kadına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 90. yıldönümünde, Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) iş birliğiyle “Kadının İnsan Hakları Atölyesi” etkinliği gerçekleştirdi.

Seyhan ilçesi Sucuzade Mahallesi’nde yer alan Adana Kadın Akademisi Kadın Danışma Merkezi’nde göçmen kadınlar ile gerçekleştirilen atölye çalışmasında, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Ayten Dolançay şunları söyledi: “Amacımız bu şehirde yaşayan tüm kadınlarla ortaklaşarak; dertlerinde, tasalarında yanlarında olduğumuzu belirtmek. Bugünkü atölyemiz ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 16 Günlük Aktivizm’ etkinlikleri kapsamında yer almaktadır. Maalesef ülkemizde ve şehrimizde kadına yönelik şiddet çok fazla. Bizler de şiddetin karşısında durarak ‘Şiddete Hayır’ diyoruz ve belediyemizin üzerine düşen her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kadının ekonomik yönden güçlendirilmesi, eğitim ve araştırma çalışmaları başta olmak üzere psiko-sosyal destek çalışmaları yürütüyoruz. 5 Aralık Kadının Seçme ve Seçilme Hakkı kadının iradesi anlamında çok önemli bir tarihtir. Hep birlikte bugün kadının hakları konusu üzerine konuşarak, sosyalleşeceğimiz bir gün yaşayacağız.”

SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Ayrıca, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı meslek elemanlarınca “Kadının İnsan Hakları” konusunda 5 Aralık Kadının Seçme ve Seçilme Hakkı söyleşisi düzenlendi. “Kadın hakları nelerdir?” sorusu yanıtlandı, kadının seçme ve seçilme hakkının tarihçesi ve kadının kamusal hakları anlatıldı, katılımcı kadınlarla kadın hakları üzerine sohbet edildi. Son olarak; dayanışma ve kaynaşma içerisinde Rafya Ayna Atölyesi gerçekleştirilerek keyifli vakit geçirildi.
CHP'li Barut, "AKP yine rant, yağma, talan peşinde"
Kısacık: Yatırımcı Dostu Vergi Politikaları Oluşturulmalı
Nacar’dan gençlere: Bu meslek insan sevgisi ister
Büyükşehir’den kadınlara rahim ağzı kanseri aşısı
Ayağıyla araç sürdü: Ev hapsi ve her türlü motorlu araç kullanmama cezası aldı
Vali Yavuz Karataş’ı Denetledi...
Seyhan’ın iradesi için tek yürek
Cumhurbaşkanının ismini duyunca gözyaşlarını tutamadı
Ayhan Barut'tan sağlık emekçileri için çözüm çağrısı
'Yenisi daha ucuz' Kiracı için tablo değişti: 'Tersini söylemeye başlayacağız'
Maskeli saldırganlar zorla girdikleri evde kurşun yağdırdı: Anne ve oğlu yaralandı
Adanaspor evinde hezimete uğradı: 1-8
Adana'da kaybolan 13 yaşındaki İklim her yerde aranıyor
Adana’da su krizinin eşiğinde Türkiye ve Dünya paneli...
Defterdar Balıkcı’dan ÇGC'ye ‘Hayırlı olsun’ ziyareti
"Sinek ve haşeratla mücadele gecikmeden başlatılmalıdır"
Sarıçam'da yağışların ardından yol çöktü
Milletvekili Barut uyardı; "Önlem alınmazsa kriz büyür"
TCMB yayımladı: Enflasyon, konut fiyatları, dolar beklentisi belli oldu
Mimar Kemal ilkokulu öğrencilerinden 'Yeşil Vatan'a can suyu!
Seyhan Rotary özel çocuklar sergisinde
Yükleniyor


