-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Kimliğiniz, adresiniz, telefonunuz... 200 liraya satılıyor olabilir!
İnternetteki kişisel veri satışı herkesi tedirgin etti. Bir sabah uyandığınızda sizin adınıza yüklü miktarda kredi çekildiğini, kredi kartınızdan alış veriş yapıldığını, icralık olduğunuzu öğrenebilirsiniz.
İnternetten para karşılığı kimlik bilgileriniz satılıyor! İsim, soy isim, adres, kredi kartları... Neredeyse her bilgiyi kendi rızamızla, internete yüklediğimiz uygulamalarla paylaşırken; söz konusu kişisel bilgiler, satışa çıkarılıp dolandırıcıların eline geçmeye başladı.
SATILIK KİMLİK, ADRES, TELEFON... 200 TL'YE SATILIYOR
Kimlik ve adres gibi gizli kalması gereken birçok bilgilerimiz Telegram üzerinden 200 TL, 500 TL gibi rakamlara satılıyor.

Uzmanlara göre bu veriler; alışveriş siteleri, sosyal medya hesapları gibi platformlardan çalındı ve bu sitelere yüklendi.
Tehlike her geçen gün büyürken; akıllardaysa iki soru var: "Dolandırıcılar bize nasıl verebilir? Kendimizi dolandırıcılara karşı nasıl koruyabiliriz?"
ATV Haber'e konuşan Bilişim Uzmanı Emre Çelikkol, "Satışa sundukları panellerde 5 sorguya kadar ücretsiz olup, siz tatmin etmeye ve sonrasında üyelik için sizden para almaya çalışıyor. Sizin isminiz ve soy isminizden, T.C. kimliğinize, adresinize, aile soy ağacınıza kadar ulaşıp; sizi tehdit etmeye başlıyorlar. Sizin adınıza kredi çekebilirler. Sizin adınıza kart çıkartabilirler." dedi.

"BİR ANDA KENDİNİZİ ŞÜPHELİ YA DA SANIK OLARAK BULABİLİRSİNİZ"
Ceza ve Bilişim Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Volkan Dülger, "Çeşitli suçların bu sahte kimlikle işlenmesiyle karşı karşıoya kalıyoruz. Kişi hiç haberi bile yokken kendisini bir anda şüpheli ya da sanık olarak görebiliyor." dedi.
NASIL ÖNLEM ALABİLİRİZ?
Önlem olarak sürekli şifrelerimizi değiştirmemiz gerektiğini söyleyen Çelikkol "Bu şekilde kendimizi daha güvende hissedebiliriz" dedi.

Büyükşehir’den Kozan’da iftar buluşması...
Sağlık-Sen 14 Mart'da Sağlık Çalışanlarını Unutmadı...
CHP, Doğu Akdeniz Yerel Medya Buluşması’nı Adana’da Gerçekleştirdi
Halil Nacar: Tıp Bayramı kutlu olsun
Tayvan’dan Adana’ya Özel Davet
Adana’da mobilya atölyesinde yangın çıktı...
Çukurova’da miniklerden İstiklal Marşı’na anlamlı anma
Kızılay’ın geleneksel Taşköprü iftarında binlerce kişi aynı sofrada buluştu
Türk Kızılay, Adana’da aşevini hizmete açtı...
Çukurova ödülü Nesin Vakfına törenle verildi
Alkol satışına sıkı denetim geliyor!
TSYD Ödülleri sahiplerini buldu...
Kavurma olan atın sahibi ilk kez konuştu: "Büyük ızdırap duydum"
Çukurova Üniversitesi'nde İftar Coşkusu! Öğrencilerle aynı sofrayı paylaştılar...
62. Kütüphane Haftası ile Adana’ya edebiyat baharı gelecek
Adana’da uyuşturucu operasyonu: 2 kişi tutuklandı
Susar ailesinden geleneksel iftar...
"Her kriz ülkemizi ve çiftçimizi vuruyor"
CHP’den ÇGC’ye hayırlı olsun ziyareti
AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu'ndan DAİMFED'e Ziyaret
Çukurova Üniversitesinde Öğrenci Filmleri Seyirciyle Buluştu
Yükleniyor




