-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Mülakat değişti...
Sözleşmeli öğretmen istihdamına yönelik mülakat puanının KPSS puanının yüzde 50’si ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50’si alınarak belirlenmesine ilişkin yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.
Mevcut yasal düzenleme ve sonrasındaki ikincil mevzuatlara göre, mülakat notuyla öğretmen ataması gerçekleştiriliyor. Bu sistemde, KPSS puanlarıyla bir sıralama elde eden öğretmen adayları arasında tüm atamalar mülakatla yapılıyordu.
RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI
Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.
Yönetmeliğe göre, sözleşmeli öğretmen istihdamında mülakat puanının Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanının yüzde 50’si ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50’si alınarak belirlenmesine karar verildi.

SÖZLÜ SINAVLAR 1 TEMMUZ'DA
Bu konudaki ilk uygulama, yeni açıklanan 20 bin öğretmen atamasında hayata geçirilecek. 20 bin öğretmen atamasına ilişkin ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 20-31 Mayıs'ta yapılacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 10 Haziran'da ilan edilecek. Sözlü sınavlar, 1 Temmuz'dan itibaren gerçekleştirilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarında objektif kriterlere dayanarak sözlü sınavların yapılması için yazılı sınavlardaki uygulamalara benzer bir dizi önlemi hayata geçirecek.
Halil Nacar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iftarına katıldı
Hekimlerden 14 Mart’ta Beyaz Yürüyüş...
Adana’da bayramda yağmur ve serin hava etkili olacak
Barut'tan eşitlik ve adalet çağrısı; "İnfazda eşitlik haktır"
ATB ve AOSB’den Adana’nın Üretim Gücü İçin Güç Birliği
Lastiği patlayan ambulans devrildi; 3 sağlık personeli yaralandı
“Lider öğrencilerimiz sürdürülebilir geleceğe yön veriyor”
Şerif Kaya’dan tarihe tanıklık eden roman: “Mor Tepelerdeki Çocukluğum”
Adana Demirspor 1 attı 4 yedi...
Yurtçu kabri başında anıldı
Karaisalı’da iki ayrı kazada traktör altında kalan 2 çiftçi öldü
Kavurma yapılan şampiyon atın sahibine yüklü ceza!
Büyükşehir’den Kozan’da iftar buluşması...
Sağlık-Sen 14 Mart'da Sağlık Çalışanlarını Unutmadı...
CHP, Doğu Akdeniz Yerel Medya Buluşması’nı Adana’da Gerçekleştirdi
Halil Nacar: Tıp Bayramı kutlu olsun
Tayvan’dan Adana’ya Özel Davet
Adana’da mobilya atölyesinde yangın çıktı...
Çukurova’da miniklerden İstiklal Marşı’na anlamlı anma
Kızılay’ın geleneksel Taşköprü iftarında binlerce kişi aynı sofrada buluştu
Türk Kızılay, Adana’da aşevini hizmete açtı...
Çukurova ödülü Nesin Vakfına törenle verildi
Yükleniyor



