-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,18% -0,06
-
EURO
50,57% 0,17
-
GRAM ALTIN
7134,84% 0,00
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
Nennioğlu, “112 Acil Çağrı Merkezi çalışanları yalnız değildir“
Memur-Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık-sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu 112 Acil Çağrı Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.
Toplantıya Büro Memur-sen 1. Nolu Şube Başkan Vekili Ahmet Yılmaz, Başkan Yardımcılar Atilla Sarıcan ,Esef Taşkınlar, Ümit Mert AÇIŞ , Caner Yaltır, Sağlıksen Şube Başkan Yardımcısı Süleyman Bora ve çalışanlar katıldı.
Bekir Nennioğlu yapmış olduğu açıklamada;
Sözlerime başlamadan önce;
"Dünya halklarına ve insanlık vicdanına sesleniyorum. Katil İsrail ve işbirlikçi ABD, 210 gündür Gazze'de insanlık dışı bir soykırım gerçekleştiriyor. Masum insanları hedef alan bu vahşi saldırıları kınıyor, uluslararası toplumu acil eyleme çağırıyorum. İnsanlık suçu işleyenlerin hesap vermesi için derhal harekete geçilmelidir.
Ülkemizde hizmet veren 112 Acil Çağrı Merkezi personellerinin karşılaştığı sorunlara dikkat çekmek ve çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaşmak amacıyla aşağıdaki açıklamayı yapmak isteriz:

1. 112 Acil Çağrı Merkezi personellerinin maaşlarının adaletli bir biçimde yükseltilmesi gerekmektedir. Bu, moral ve motivasyonlarının artması açısından önemlidir.
2. Hafta sonu, bayram tatili ve resmi tatillerde yapılan çalışmalara karşılık ek ücret verilmelidir. Bu, iş barışını korumak ve personelin haklarını güvence altına almak için önemlidir.
3. Personellere nakdi yemek ücreti verilmeli ve servis imkanı sağlanmalıdır. Bu, personelin sosyal haklarının iyileştirilmesi ve iş verimliliğinin artması açısından önemlidir.
4. 112 Acil Çağrı Merkezleri Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği'nin eksiklikleri giderilmelidir. Standart ve adaletli bir uygulama için yönetmelik güncellenmelidir.
5. Çağrı alıcı personele radyasyon kaynaklı tazminat ve yıpranma payı verilmelidir. Çalışma ortamının sağlıklı olması ve personelin haklarının korunması önemlidir.
6. Fazla yapılan çalışmalara mesai ücreti verilmeli veya fazla çalışma karşılığında izin kullandırılmalıdır.
7. Vatandaş ile 112 Acil Çağrı Merkezi çağrı alıcılarının arasındaki davalarda personelin hukuki ve kişilik hakları korunmalıdır.
8. 112 Acil Çağrı Merkezlerindeki personel açığı giderilmelidir. Pandemi ve deprem gibi acil durumlar karşısında personel eksikliği yaşanmamalıdır.
9. Personellerin yıllık düzenli olarak sağlık taraması yapılmalıdır. Personelin sağlığının korunması ve iş verimliliğinin artması açısından önemlidir.
112 Acil Çağrı Merkezi personellerinin karşılaştığı bu sorunların çözümü için gerekli adımların atılmasını ve personelin haklarının korunmasını talep ediyoruz.
Adanaspor, TFF 3. Lig’e düştü!
Adana 01'in haklı sevinci: 3-1
Sonsuza kadar taşıyacağımız bu onur bizim
Tek çare sendikalaşmak!
Çukurova’da iş arayanlar işverenlerle buluştu
İftar programında birlik beraberlik mesajı
Yetkili servisler kontrolden çıktı: Arızayı söylemenin bile bedeli var!
Halil Nacar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iftarına katıldı
Hekimlerden 14 Mart’ta Beyaz Yürüyüş...
Adana’da bayramda yağmur ve serin hava etkili olacak
Barut'tan eşitlik ve adalet çağrısı; "İnfazda eşitlik haktır"
ATB ve AOSB’den Adana’nın Üretim Gücü İçin Güç Birliği
Lastiği patlayan ambulans devrildi; 3 sağlık personeli yaralandı
“Lider öğrencilerimiz sürdürülebilir geleceğe yön veriyor”
Şerif Kaya’dan tarihe tanıklık eden roman: “Mor Tepelerdeki Çocukluğum”
Sancaklı’dan Mahalle Başkanlarına İftar Yemeği: Birlik ve Beraberlik Mesajı
Adana Demirspor 1 attı 4 yedi...
Yurtçu kabri başında anıldı
Kavurma yapılan şampiyon atın sahibine yüklü ceza!
Büyükşehir’den Kozan’da iftar buluşması...
Sağlık-Sen 14 Mart'da Sağlık Çalışanlarını Unutmadı...
Yükleniyor




