• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Rektör Prof. Dr. Beriş, Sağlık Çalışanlarıyla Bir araya Geldi

14 Mart Tıp Bayramı, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından organize edilen törenle kutlandı.

YAŞAM 14.03.2025 14:53:00 0
Rektör Prof. Dr. Beriş, Sağlık Çalışanlarıyla Bir araya Geldi

Göreve geldiği günden beri Balcalı Hastanesi markasını eski konumuna getirmek için önemli projeler hazırlayan Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, 14 Mart Tıp Bayramında sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi.

Mithat Özsan Amfisinde “Sağlık Haftası” olarak da kutlanan etkinliğe Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hacer Yapıcıoğlu Yıldızdaş, Rektör Başdanışmanı Doç. Dr. Metin Özkan, Genel Sekreter Mustafa Kürşad Birinci, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sert, Dekan Yardımcıları, Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Özden Polatöz, Mezunlar Derneği Başkanı Dr. Hatice Canataroğlu, akadmisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Çukurova Üniversitesi’nde ‘14 Mart Tıp Bayramı’ Kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı etkinliği, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını Mezunlar Derneği Başkanı Dr. Hatice Canataroğlu, Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Özden Polatöz yaptı. Dekan Prof. Dr. Murat Sert ise 14 Mart’ın modern tıp eğitiminin başladığı gün olup, bu önemli günün Tıp Bayramı olarak kutlandığını hatırlattı. Dekan Prof. Dr. Sert tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

 

“Sağlık Çalışanlarımız, İnsanlık Cephesinin Beyaz Önlüklü Neferleri”

Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, tıp eğitiminin bir sanat olduğunu ifade ederek tarih boyunca salgınlar, savaşlar ve doğal afetlerde hekimler ve sağlık çalışanlarının, insanlık cephesinin “Beyaz önlüklü neferleri” olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Beriş Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesinin önemli bir marka değeri olduğunu ifade ederek bu kuruma güç veren sağlık çalışanlarının bayramını kutladı. Prof. Dr. Beriş, konuşmasına şöyle devam etti;

“Ülkemizin emperyalist işgalci çizmelerinin gölgesinde olduğu o kara günlerde, genç tıbbiyelilerin vatansever duruşu ve kahramanlıklarıyla 14 Mart çok daha anlamlı bir gün haline gelmiştir. Fakültelerine ay yıldızlı sancağımızı asıp, işgalcilere baş kaldıran kahraman tıbbiyeliler, 14 Mart’ı bir meslek bayramı olmaktan öte, Türk İstiklalinin bir simgesi haline getirmiştir. Hepsini rahmetle ve saygıyla anıyorum. Bilindiği gibi tıp eğitimi bir sanattır. Hem de en zor sanatlardan. Hayatın çok erken dönemlerinde başlayıp belki de meslek yaşamının sonuna kadar eğitim-öğretimin içinde olmayı gerektirir. Bu eğitimde amaç; geniş ve derin bir bilgi birikimi ile beraber sabır ve empati sahibi hekimler yetiştirmektir. Geleceğimizin hekimleri siz sevgili öğrenciler; teorik bilgi ve klinik tecrübe edinmenin yanında, iyi bir insan ve iyi hekim olmakla da görevlisiniz.

İnsanlık tarihi kadar eskiye dayanan bir mesleğin mensubu olarak sizlerin görevinizi dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin, büyük bir özen ve gayretle yerine getireceğinize dair güvenim sonsuzdur. Değerli hocalarım bu kutsal görevi yaparken ne kadar zor ve meşakkatli bir yolda yürüdüğünüzün farkındayız ve tüm varlığımızla, her zaman yanınızdayız. Mesleğini, etik ve ilkeli biçimde icra eden, halkın sağlığını kendi sağlığından önce gözeten ve bu uğurda yaşamını kaybeden tüm hekimlerimizin aziz hatırası karşısında saygı ve minnettarlıkla eğiliyorum. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi her daim; insan hayatının kutsallığını bilerek, sonsuz bir sabır ve fedakarlıkla çalışan, bilimsel gelişmeleri yakından takip eden ve yaşam boyu öğrenmeyi sürdüren idealist hekimler yetiştirmiş ve yetiştirmeye devam edecektir. 1972 yılından bu yana eğitim veren Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi, Balcalı Hastanesi ve mezun edip yurdun hatta dünyanın dört bir yanına yolladığı hekimleri ile kim bilir kaç hayat kurtarmıştır. Mezun ettiğimiz her hekim, bizler ve üniversitemiz için birer şeref madalyasıdır. Kıymetli hocalarım; bu madalyalar, bu başarılar sizlerin eseridir. Bizim görevimiz ise sizleri daha iyi fiziksel koşullara kavuşturmak ve daha iyi imkanlar sağlamaktır. Atacağımız adımlarda fakültemizin köklü ve başarılarla dolu geçmişi bizim için en büyük yol gösterici olacaktır. Birlikte tıp alanındaki saygın konumumuzu daha da ileri taşıma görevi bizleri bekler. 14 Mart Tıp Bayramı, kahraman Türk Hekimlerinin haklı bir kutlama günü olmaktan ibaret değildir. Aynı zamanda tıp dünyasındaki bilimsel gelişmelerin, sağlık hizmetlerindeki zorlukların ve çözümlerin gündeme geldiği, mühim bir farkındalık günüdür. Hekimliğin bir meslek değil insanlığa adanmış bir yaşam biçimi olduğunu bir gün bile unutmamamız gerekir. Tarih boyunca salgınlar, savaşlar ve doğal afetlerde hekimler ve sağlık çalışanları, insanlık cephesinin beyaz önlüklü neferleri olmuştur. Bu kutsal göreve olan bağlılığınız bizlerin şansı ve servetidir. Mesleğinizi icra ederken, en az bilimsel gelişmeler ve teknolojik yenilikler kadar vicdanınız, empati duygunuz ve sabrınız da size yardımcı olacaktır. Sağlık çalışanlarının emeğine ve fedakarlıklarına, hak ettiği saygının gösterilmesi için farkındalık yaratma gayretimiz, artarak devam edecektir. Bu noktada Çukurova Üniversitesi olarak; hekimlerimizin, hemşirelerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın yanında olduğumuzu hatırlatırım. Sizlerin haklarını savunmak, mesleklerinizi en iyi koşullarda yapmanızı sağlamak için üzerimize düşeni yapmaya her daim hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Üniversitemiz, bilimsel gelişmeleri yakından takip eden, modern tıp eğitimine katkı sağlayan, geleceğin sağlık profesyonellerini yetiştiren bir kurum olma sorumluluğunu taşımaktadır. Araştırma, yenilikçilik ve etik değerler, eğitim sistemimizin temel taşlarını oluşturur.

Biliyoruz ki, tıp bilimi durmaksızın gelişiyor. Genetik mühendisliğine, biyoteknolojiye, nanoteknolojiden robotik cerrahiye kadar pek çok alanda devrim niteliğinde yenilikler yaşanırken, üniversitemiz, bu gelişmeleri yakından takip eden, bilime katkı sağlayan ve mezunlarını çağın gerekliliklerine uygun şekilde yetiştiren bir kurum olmaya devam edecektir. Bu vesileyle, ülkemizin dört bir yanında büyük bir özveriyle çalışan tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyor, kaybettiğimiz sağlık emekçilerini saygı ve rahmetle anıyorum, hepinizin 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, sevgiyle selamlıyorum.”

 

 

 

Haberi Yorumla

Bursaspor, Adanaspor’un deplasman masrafını karşıladı...

Vali Yavuz, “Huzurlu, güvenli ve mutlu bir Adana için çalışacağız”

Mika Raun Can tutuklandı! Savcılık ifadesi ortaya çıktı..

Sağanak yağışlar barajlara yaradı...

Adana’da Metrekareye 138 Kilo Yağış Düştü!

Dev zam kapıda! Tabela yine değişiyor...

Seyhan Belediyesi yoğun yağışlara karşı teyakkuzda

Tiktok fenomeni Yaren Alaca ülkeyi dün terk etmiş! Nerede olduğu ortaya çıktı

Fatih Ürek'in son anlarını menajeri anlattı! ''Zemzem suyunu içirdim''

Beklenen haber nihayet geldi...

Adana’da 7 ilçe'de elektrik kesilecek!

Güngör Geçer, “Bütün olanaklarımızla vatandaşımızın yanındayız”

‘Küfürlü konuşmayın’ diye uyardı, gözünden oldu...

Tiryakilere kötü haber!

Ünlü isimlere şafak baskını! Hasan Can Kaya, Reynmen ve Emirhan Çakal gözaltında

Adana’da ’Altınyüzük’ çetesine operasyon: 8 şüpheli yakalandı

Kırmızı bültenle aranıyordu! Serdar Sertçelik Türkiye'ye getirildi

Yüreğir’de Hayat Kurtaran Müdahale

Seyhan Rotary Meslek Hizmet Ödülleri verildi

Şarkıcı Fatih Ürek'ten acı haber! Kurtarılamadı...

Adana’yı sağanak vurdu! Vatandaşlar araçlar mahsur kaldı...

Taklit-tağşiş gıdalar listesi açıklandı: Peynir, sucuk ve dönerde akılalmaz hileler

Sosyal medya fenomeni Mika Raun gözaltına alındı

Yağmur, Adana’yı felç etti! kanal taştı, mezarlar sular altında kaldı...

Adana'da metrekareye 72 kg yağış düştü...

Kovid'den 5 kat daha ölümcül yeni bir virüs tehdidi!

Başkan Ali Demirçalı yoğun sağanakta ekiplerle sahada

CİMER’e şikayet yağıyor! İnternetten sipariş edenler mağdur oldu 'Görüp alınmalı'

Ümit Karan İtirafçı oluyor: Bildiklerimi anlatacağım!

Adana'da sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi...

Yükleniyor

Emekliler ve memurlar için yasa teklifi; “İnsanca yaşam için destek verin”

MHP’den Çukurova’da kan ve kök hücre bağış kampanyası!

Adanalılar, Zeydan Karalar’a destek için Silivri’de buluştu

Yeniden Refah Partisi İncirlik'in kapatılmasını istedi...

Ayhan Barut'tan Çukobirlik çağrısı; "Yeniden yaşatılmalı"

Esnaf ve ev kadınlarına soruldu! Anket sonuçları dikkat çekti

CHP Adana İl Örgütünden destek yolculuğu...

10 binlerce Adanalı Zeydan Karalar’a özgürlük için toplandı

"İstişare kültürümüz, birlik ve beraberliğimiz en büyük gücümüzdür”

Karslıoğlu, "Adaletin tesisi hayati önemdedir"

Vali Yavuz, “Huzurlu, güvenli ve mutlu bir Adana için çalışacağız”

Adana’da Metrekareye 138 Kilo Yağış Düştü!

Adana’da 7 ilçe'de elektrik kesilecek!

Yüreğir’de Hayat Kurtaran Müdahale

Seyhan Rotary Meslek Hizmet Ödülleri verildi

Adana’yı sağanak vurdu! Vatandaşlar araçlar mahsur kaldı...

Yağmur, Adana’yı felç etti! kanal taştı, mezarlar sular altında kaldı...

Adana'da metrekareye 72 kg yağış düştü...

Adana'da sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi...

Kocası evdeki eşyaları kırıp, darp etti...

Sağanak yağışlar barajlara yaradı...

Güngör Geçer, “Bütün olanaklarımızla vatandaşımızın yanındayız”

Başkan Ali Demirçalı yoğun sağanakta ekiplerle sahada

Pozantı’da gençlik merkezi için ilk adım atıldı

Valilik kararlı kaçak yapılaşmaya af yok!

Başkan Çak: Kasım Gülek Köprüsü yıkılmandan tüm riskler hesaplanmalı

ASKİ gücüne güç kattı...

Seyhan Belediyesi Çocukların Tatiline Neşe Kattı

Adana’da En Temiz ve En Riskli Su Kaynakları Belli Oldu

Seyhan’da asfalt seferberliği hız kesmeden devam ediyor

Taklit-tağşiş gıdalar listesi açıklandı: Peynir, sucuk ve dönerde akılalmaz hileler

Tüketicilere uyarı: Alışveriş yaparken o detayı atlamayın!

Sigara kısıtlaması genişliyor! Marketlerdeki yeri değişecek, parklarda yasaklanacak

Ünlü Genetikçiden Şok İddia! İnsan Ömrü...

Kuru meyve 3 – 4 adet yeter: Kan depolarını fullüyor...

Polikliniklerde alarm!

Göz Sağlığını Tehdit Ediyor! Yanlış Aydınlatma...

Sessizce Geliyor! Omurga Çürütüyor...

Uzman isimden salgın uyarısı: "Üçü aynı anda yayılıyor"

Nacar ve Beriş’ten önemli işbirliği

Filiz Kepme, "Geleceğin Liderlerini Yetiştiriyoruz"

Büyükşehir’den eğitmenlere; kapasite geliştirme eğitimi

VII. Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması Başladı

MEB'ten velileri ilgilendiren karar

Evlerini arabalarını satıp kredi çekiyorlar...

Gündoğdu Farkı...

Göl; “Köy enstitüleri devam etmeliydi”

Alzheimere karşı umudun ışığını yak etkinliği…….

Akran zorbalığıyla mücadelede yeni dönem!

Filiz Kepme'den İstanbul Lider Koleji bursluluk sınavına yoğun katılıma teşekkür

Adana’da 7 ilçe'de elektrik kesilecek!

YAŞAM

Güngör Geçer, “Bütün olanaklarımızla vatandaşımızın yanındayız”

YEREL

‘Küfürlü konuşmayın’ diye uyardı, gözünden oldu...

POLİS-ADLİYE

Tiryakilere kötü haber!

Ünlü isimlere şafak baskını! Hasan Can Kaya, Reynmen ve Emirhan Çakal gözaltında

MAGAZİN

Adana’da ’Altınyüzük’ çetesine operasyon: 8 şüpheli yakalandı

POLİS-ADLİYE

Kırmızı bültenle aranıyordu! Serdar Sertçelik Türkiye'ye getirildi

POLİS-ADLİYE

Yüreğir’de Hayat Kurtaran Müdahale

YAŞAM

Seyhan Rotary Meslek Hizmet Ödülleri verildi

YAŞAM

Şarkıcı Fatih Ürek'ten acı haber! Kurtarılamadı...

MAGAZİN

İlginizi Çekebilir


Kovid'den 5 kat daha ölümcül yeni bir virüs tehdidi!

Geri sayım sürüyor! İnsanlık yok olmaya ne kadar yakın?

Nipah kabusuna dikkat! '45 gün kuralı'

Ay'ın Karanlık Yüzünde Tespit Edildi! Bilim İnsanları Şaşkın

Gönülleri ısıtan konser...

Akıl almaz 12 Ağustos tahmini: 7 saniyede 40 milyon kişi ölecek!

Arkadaşları fark etti! Genç yaşlarda görülme oranı arttı...

Trump hedef haritasını genişletiyor! İngiliz basını yazdı: '5 ülke diken üstünde'

Sanal alemde küresel siber suç ağı! Uzmanlar alarma geçti...

Yeni neslin şifresi mi? Yasaklandıkça okullarda yayıldı: '67' nedir?