-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Rektör Sözen, “ATÜ, Çevresel sorumluluk da lider olacak”
Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) Mühendislik Fakültesi 2. Etap ile Yabancı Diller Yüksekokulu Binalarına enerji panelleri yerleştirildi.
Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, enerji duyarlı yapılar olarak tasarlanan binaların çatılarına; 2024 yılında yapılan ihale kapsamında 1065 kWp gücünde güneş enerji sistemi uygulaması yapılması hedefleniyor. Bu kapsamda ilk etapta Mühendislik A,B,D bloklar ve YADYO binasının çatı uygulamaları daha sonra da Kütüphane Binası ve Havacılık ve Uzay Fakültesi Bina çatılarına uygulamaları yapılıp ihale kapsamındaki kısım tamamlanacak.
Dünya Bankası finansmanlı “Kamu ve Belediye Yenilenebilir Enerji Projesi” Hazine ve Maliye Bakanlığının mali güvencesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen projeye 2023 yılında dahil olan ATÜ, bu kapsamda da 2025 yılında Rektörlük Otoparkı üzerine yaklaşık 1 MWp gücünde güneş enerji sistemi uygulaması yapılacak. Böylelikle toplamda 2065 kWp’lik enerji üretim kapasitesi ile tüketimimizin tamamını kendi ürettiğimiz elektrikten karşılayacağız.

Bütün çatılar enerji panelleriyle donatılacak
Yapılan çalışmayla Üniversitenin enerji verimliliğini artırmayı ve karbon ayak izini azaltmayı amaçladıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Adnan Sözen, Üniversitedeki bütün çatıların enerji panelleriyle donatılacağını söyledi. Rektör Sözen, “Bu proje, yalınızca enerji ihtiyacımızı karşılamakla kalmayacak, aynı zamanda çevre dostu bir yaklaşım sergileyerek sürdürülebilir bir gelecek için önemli bir adım atmamıza olanak tanıyacak” dedi. Sözen, böyle projeler öğrencilerimize ve tüm üniversite camiamıza yenilikçi düşünme, çevre bilinci ve sürdürülebilirlik konularında önemli dersler sunuyor. Üniversitemiz bu projeyle, sadece akademik alanda değil, çevresel sorumluluk konusunda da lider konumda olacak.” şeklinde konuştu.
Güneş enerjisi santralinin kurulumu ile üniversite, hem enerji maliyetlerinde önemli bir tasarruf sağlayacak hem de yenilenebilir enerji kullanımını artırarak çevre dostu bir model oluşturacak.
Adana 01'in haklı sevinci: 3-1
Sonsuza kadar taşıyacağımız bu onur bizim
Tek çare sendikalaşmak!
Çukurova’da iş arayanlar işverenlerle buluştu
İftar programında birlik beraberlik mesajı
Yetkili servisler kontrolden çıktı: Arızayı söylemenin bile bedeli var!
Halil Nacar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iftarına katıldı
Hekimlerden 14 Mart’ta Beyaz Yürüyüş...
Adana’da bayramda yağmur ve serin hava etkili olacak
Barut'tan eşitlik ve adalet çağrısı; "İnfazda eşitlik haktır"
ATB ve AOSB’den Adana’nın Üretim Gücü İçin Güç Birliği
Lastiği patlayan ambulans devrildi; 3 sağlık personeli yaralandı
“Lider öğrencilerimiz sürdürülebilir geleceğe yön veriyor”
Şerif Kaya’dan tarihe tanıklık eden roman: “Mor Tepelerdeki Çocukluğum”
Sancaklı’dan Mahalle Başkanlarına İftar Yemeği: Birlik ve Beraberlik Mesajı
Adana Demirspor 1 attı 4 yedi...
Yurtçu kabri başında anıldı
Kavurma yapılan şampiyon atın sahibine yüklü ceza!
Büyükşehir’den Kozan’da iftar buluşması...
Sağlık-Sen 14 Mart'da Sağlık Çalışanlarını Unutmadı...
CHP, Doğu Akdeniz Yerel Medya Buluşması’nı Adana’da Gerçekleştirdi
Yükleniyor



