-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,31% 0,05
-
EURO
51,21% -0,10
-
GRAM ALTIN
6268,11% -2,15
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Safter Çevirgen 6.kişisel Resim Sergisini Adana'da açtı
-16 eserden oluşan sergi Adana Ressamlar Derneği (ARD) Kaman sanat Galerisi’nde 14 Kasım 2024 tarihine kadar açık kalacak.
Kendine has çizimleriyle 6.kişisel sergisi ile Adanalı sanatseverlerin karşısına çıkan Ressam Safter Çevirgen’in sergisi 14 Kasım 2024 tarihine kadar açık kalacak.

Adana Ressamlar Derneği (ARD) Kaman Sanat Galerisi’nde açılan sergiye sanatçı Ekin Hakverdi “çello” adlı yaylı çalgı ile eşlik etti.

ARD Başkanı Tevfik Gökdemir ve Türkiye Güzel Sanat Eser Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) Adana Şube Başkanı Gülşen Doğan, Safter Çevirgen’in eşi Meryem Çevirgen ve çok sayıda sanatseverin katıldığı sergi ile ilgili Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Nuri Gökaşan, “Safter’in resimleri soyut olmakla birlikte ,temel bir izlek koyar resimlerine ,o da gözdür ,bu gözler kâh boşlukta asılı durur ,kâh belli belirsiz siluetlere göz olur ,ama ne göz, içe bakan, içerde kendini arayan, iç gözlem yapan bir göz.

Bu da insana iç sesiyle konuşma, arınma, hesaplaşma, iyileşme ve benzer duygularını harekete geçirme fırsatı verir. O gözler sadece iç gözlem yapmaz,dışarıyı da görür irdeler, hüküm verir, hatta yargılar, resmin bütününde, iç ve dış dünyayı büyük bir maharetle bize aktarır ressam.”

Gökaşan, “Safter Çevirgen resim ziyafetini bir çello dinletisi ile sunuyor bu da resimleri izleyenlerin düşüncelerine derinlik kazandırması anlamına geliyor . Bu sergide yalnız değil ona, genç sanatçı Ekin Hakverdi Çello'da eşlik ediyor ,her iki sanatçıyı da yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.
16 eserden oluşan sergi 14 Kasım 2024 tarihine kadar açık kalacak.
Dr. Mehmet Tatar, “Küresel Su Krizi Derinleşiyor”
Sigara tartışmasında kardeşlerden 1’ini öldürüp, 2’sini yaralayan 5 kişi tutuklandı
Bayramda Cumhur İttifakı’ndan güçlü birlik mesajı!
Ankara Keçiörengücü 7-0 Adana Demirspor
Atlara eziyet edenler haftada 1 gün barınak temizleyecek...
Tatilciler dönüş yoluna geçti! 43 il "kilit kavşakta" buluştu
CHP Adana İl Başkanlığı’nda Bayramlaşma Töreni
Anne Dağlı son yolculuğuna uğurlandı...
Adana'da sağanak yağışlar barajları doldurdu taşma noktasına getirdi
Adana’da yaylalara yoğun kar yağdı...
AK Parti İl Başkanı Tamer Dağlı annesini kaybetti...
MHP Seyhan'da Coşkulu Bayramlaşma!
Kan donduran yeni detaylar: Fail ünlü iş adamının oğlu çıktı...
İncirlik'te 'Sirenler çaldı' MSB'den açıklama geldi: "Olumsuz bir durum yok"
ÇGC’de coşkulu bayramlaşma...
“Krizlerin içinden milletimizi, memleketimizi çıkartacağız”
Yükleniyor




