-
BIST 100
16133,64%0,09
-
DOLAR
44,32% 0,05
-
EURO
51,27% -0,03
-
GRAM ALTIN
6236,55% -2,64
-
Ç. ALTIN
10541,35% -5,51
Şartlar neler?
Yüzbinlerce vatandaş çalışmadan emekli olmanın hayalini kuruyor. Gerekli şartları yerine getirip 18 yaşını dolduran her birey yalnızca prim ödeyerek çalışmadan emekli olabilecek.
Türkiye emeklilik sisteminde yeni bir değişikliğe gitti. Yeni düzenlemeyle birlikte 18 yaşını dolduran yer birey yalnızca prim ödeyerek emeklilik hakkından yararlanabilecek. Ancak herhangi bir sigortalı işe girmeden emekli olmak isteyen vatandaşların uyması gereken bazı şartlar var.
ÇALIŞMADAN EMEKLİ OLUNABİLECEK
18 yaşını dolduran herkes kendi belirlediği prim miktarına göre ödeme yaparak sigortalı olabilir. Her ay düzenli bir şekilde prim ödeyen bireyler, SGK emeklilik ve sağlık hakkında yararlanabilecek.
Emeklilik hakkından yararlanmak isteyen kişilerin öncelikli olarak Türk vatandaşı olmaları gerekiyor. Ardından belirlenen prim miktarına göre ödeme yapılması şart.

Bu sistemde prim ödeyenler, ödedikleri tutara göre emekli maaşı alacak. Günlük ve aylık prim tutarları şu şekilde:
En düşük prim ödeme günlük 277 TL, aylık 8.321 TL iken, en yüksek prim ödeme günlük 2.080 TL ve aylık 62.413 TL olarak belirlendi.
SGK Başuzmanı İsa Karakaş, bu primleri ödeyenlerin 25 yıl boyunca ödeme yaparak emekliliğe hak kazanacağını ifade etti.
Başkan Yağmur, “Esnafı teşhir etmek denetim değil, itibar suikastıdır”
Portakal çiçeği karnavalı için hazırlıklar son aşamada!
Adana’da Mezarlıklar Sular Altında Kaldı...
KATODER Suriye’ye yatırımcı götürecek...
İstanbul Lider Koleji ve Finlandiya ile eğitim işbirliği anlaşması...
Nacar’dan ‘Orman Haftası’ Mesajı
"Eğitim odaklı çalışmalar takdirle takip ediliyor"
“Görüntüler Yanlış Yorumlanıyor: Bu Davranış ‘Yeme’ Değil”
Öğrenci affı düzenlemesinde sona gelindi! Kimler geri dönebilecek!
Dr. Mehmet Tatar, “Küresel Su Krizi Derinleşiyor”
Sigara tartışmasında kardeşlerden 1’ini öldürüp, 2’sini yaralayan 5 kişi tutuklandı
Bayramda Cumhur İttifakı’ndan güçlü birlik mesajı!
Ankara Keçiörengücü 7-0 Adana Demirspor
Atlara eziyet edenler haftada 1 gün barınak temizleyecek...
Tatilciler dönüş yoluna geçti! 43 il "kilit kavşakta" buluştu
Yükleniyor




