-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,32% 0,07
-
EURO
51,10% -0,26
-
GRAM ALTIN
6012,22% -6,11
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Sulama krizi büyüyor!
Ayhan Barut, zirai don felaketinin yaralarının sarılmadığına ve tarımsal sulama krizine dikkat çekerek iktidarın yanlışlarının bedelinin çiftçilere ödetilemeyeceğini söyledi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, zirai don felaketinin yaralarının sarılmadığına ve tarımsal sulama krizine dikkat çekerek iktidarın yanlışlarının bedelinin çiftçilere ödetilemeyeceğini vurguladı. Tarıma ve çiftçiye sahip çıkılmasını isteyen Barut, "İktidar, yanlışların, plansızlıkların ve hatalarının bedelini çiftçimize ödetemez" dedi.
"FELAKETİN YARALARI HALA SARILMADI"
Tarımsal üretimde yaşanan sorunlara ve çiftçilerin taleplerine işaret eden Ayhan Barut, "Ülkemizin dört bir yanında maliyetler altında ezilen, ürünleri para etmeyen, borç batağına saplanan çiftçilerimiz feryat ediyor. Tarıma ve üreticilere gereken desteği vermeyen AKP iktidarı nedeniyle ülkemizin gıda egemenliği tehlikeye girdi. Doğu Akdeniz Bölgemizde Şubat ayı sonlarında yaşanan zirai don felaketi nedeniyle yaralar henüz sarılmadı" diye konuştu.
SULAMA KRİZİNE VURGU YAPTI
Tarımsal üretimde yaşanan sulama krizine değinerek çözüm talebini yineleyen Ayhan Barut, "Ülkenin en erkenci sebze ve meyvesini yetiştiren bereketli Çukurova topraklarına daha bu ayın 11'inde su verebildiler. Aydın Valiliği’nin kararıyla Büyük Menderes Havzası’nda tarım alanlarının sadece yarısına su verilecek. Çiftçilerden tarım alanlarının yüzde 50’sinde kuru tarım yapmaları istendi. Geçen yıl da Çukurova'da aynı gerekçelerle çiftçimize 'Güzlük ürün ekimi yapmayın' denilmişti. İktidar, yanlışları, plansızlıkları ve hatalarının bedelini çiftçimize ödetemez" şeklinde konuştu.
"Eğitim odaklı çalışmalar takdirle takip ediliyor"
“Görüntüler Yanlış Yorumlanıyor: Bu Davranış ‘Yeme’ Değil”
Öğrenci affı düzenlemesinde sona gelindi! Kimler geri dönebilecek!
Dr. Mehmet Tatar, “Küresel Su Krizi Derinleşiyor”
Sigara tartışmasında kardeşlerden 1’ini öldürüp, 2’sini yaralayan 5 kişi tutuklandı
Bayramda Cumhur İttifakı’ndan güçlü birlik mesajı!
Ankara Keçiörengücü 7-0 Adana Demirspor
Atlara eziyet edenler haftada 1 gün barınak temizleyecek...
Tatilciler dönüş yoluna geçti! 43 il "kilit kavşakta" buluştu
CHP Adana İl Başkanlığı’nda Bayramlaşma Töreni
Anne Dağlı son yolculuğuna uğurlandı...
Adana'da sağanak yağışlar barajları doldurdu taşma noktasına getirdi
Adana’da yaylalara yoğun kar yağdı...
AK Parti İl Başkanı Tamer Dağlı annesini kaybetti...
MHP Seyhan'da Coşkulu Bayramlaşma!
Kan donduran yeni detaylar: Fail ünlü iş adamının oğlu çıktı...
Yükleniyor


