-
BIST 100
16224,77%-0,39
-
DOLAR
44,18% 0,16
-
EURO
50,76% -0,29
-
GRAM ALTIN
7231,66% 0,36
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
UTTS'de yeni düzenleme! Araç sahipleri dikkat, fiyatlar değişiyor..
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'nde montaj fiyatları güncellendi. Darphane'den yapılan açıklamaya göre, 2025 yılı için belirlen UTTS montaj ve hizmet bedeli 25 Mart 2025 – 30 Nisan 2025 tarihleri arasında geçici olarak belirlendi.
Vergi kaçakçılığı önleyebilmek akaryakıt alımlarını kayıt altına alabilmek için Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi geliştirilmişti. Araç sahipleri için zorunlu olan bu sistemin montaj fiyatları güncellendi. Buna göre, Taşıt Tanıma Birimi (TTB) olarak adlandırılan çiplerin, montaj ve hizmet bedeli 2025 yılı için KDV dahil 2.791,45 TL olarak açıklanmıştı.

ÜCRET BEDELİ DEĞİŞTİ
Darphane'nin resmi web sitesinden yapılan açıklamaya göre, 25 Mart 2025 – 30 Nisan 2025 tarihleri arasında geçerli olmak üzere, montaj hizmet bedeli ve KDV dahil toplam 2.172 TL olarak uygulanacak.

PARA İADESİ YAPILACAK!
24 Mart 2025 tarihli düzenlemeye göre, UTTS kapsamında 2025 yılı için ödeme yaparak Taşıt Tanıma Birimi (TTB) montajı yaptıranlara araç başına 619,45 TL iade ödemesi yapılacak. Ayrıca, montaj yaptırmamış ancak 2025 yılı bedelini ödeyenler de araç başına 619,45 TL iade alabilecek. Belirtilen tarihler arasında UTTS’ye ilk kez başvuracak araç sahipleri de, 2.791,45 TL yerine 2.172 TL ödeyecek.
Adana’da uyuşturucu operasyonu: 2 kişi tutuklandı
Bayram Uzundere’den Dava Arkadaşlarına Anlamlı İftar
"Her kriz ülkemizi ve çiftçimizi vuruyor"
AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu'ndan DAİMFED'e Ziyaret
Çukurova Üniversitesinde Öğrenci Filmleri Seyirciyle Buluştu
Otobüs ile çarpışan motosikletin genç sürücüsü öldü!
Adana ve Batman'da siren sesleri duyuldu, vatandaşlar panik yaşadı
Adana’da İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. yılı anıldı...
ÇGC öncülük edecek...
Beta Enerji’nin Hedefi Halka Arz...
Üretimin Gücü Sporun Enerjisiyle Buluşuyor
Türkiye'nin 45. gururu! Adana şalgamı Avrupa’da tescillendi...
Vali Yavuz Ceyhan’ı ziyaret etti...
Büyükşehir’den kadınlara; film ve söyleşi desteği
Sümer: "Bu bir koruma kanunu değil, kapalı devre yağma planıdır"
Seyhan’da Ramazan sofrası özel misafirleri ağırladı
Nacar: Karnavala hazırız
Kamu Müteahhitlerinden Hakediş Çağrısı
"Mazotta vergiyi kaldırın, gübrede hibe desteği verin"
Yükleniyor



